Αυτές είναι οι 16 ομάδες της EuroLeague 2018-19

Αυτές είναι οι 16 ομάδες της EuroLeague 2018-19
Η Μπάγερν Μονάχου εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην επόμενη EuroLeague ως πρωταθλήτρια στην Bundesliga κι έτσι συμπληρώθηκε ο χάρτης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι Βαυαροί επιστρέφουν στην EuroLeague έπειτα από τη σεζόν 2015-16 αφού πέτυχαν την τρίτη νίκη τους στη σειρά των τελικών στη Γερμανία με την Άλμπα Βερολίνου, επικρατώντας με 106-85, κατακτώντας το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες κι εξασφαλίζοντας αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πλέον έγιναν γνωστές οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην EuroLeague 2018-19. Οι Εφές, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρμάνι, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια είναι οι ομάδες που έχουν εγγυημένα συμβόλαια στην διοργάνωση.

Από κει και πέρα η Νταρουσάφακα θα βρεθεί στην επόμενη Euroleague αφού κατέκτησε το EuroCup, η Μπουντούτσνοστ ως πρωταθλήτρια στην ABA Liga εκθρονίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα, η Γκραν Κανάρια που εξασφάλισε την τέταρτη θέση που έχει η Ισπανία στον θεσμό, η Χίμκι ως φιναλίστ στη VTB League και η Μπάγερν ως πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Αναλυτικά
1.
Αναντολού Εφές
2. Φενέρμπαχτσε
3. Νταρουσάφακα (κάτοχος EuroCup)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
5. Χίμκι (φιναλίστ VTB League)
6. Μπαρτσελόνα
7. Μπασκόνια
8. Ρεάλ Μαδρίτης
9. Γκραν Κανάρια (4η ομάδα Ισπανίας)
10. Μακάμπι
11. Ολυμπιακός
12. Παναθηναϊκός
13. Μπουντούτσνοστ (πρωταθλήτρια Αδριατικής Λίγκας)
14. Μπάγερν (πρωταθλήτρια Γερμανίας)
15. Αρμάνι Μιλάνο
16. Ζαλγκίρις

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.