Μια θέση εκκρεμεί στην EuroLeague 2018-19

Μια θέση εκκρεμεί στην EuroLeague 2018-19
Η Χίμκι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην επόμενη EuroLeague ως φιναλίστ στη VTB League και πλέον εκκρεμεί μια θέση στη διοργάνωση της σεζόν 2018-19.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανανέωσε την παρουσία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έπειτα από τη νίκη της επί της Ούνιξ Καζάν στον ημιτελικό του Final 4 της VTB League και την πρόκρισή της στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πλέον είναι γνωστές οι 15/16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην EuroLeague 2018-19. Οι Εφές, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρμάνι, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια είναι οι ομάδες που έχουν εγγυημένα συμβόλαια στην διοργάνωση.

Από κει και πέρα η Νταρουσάφακα θα βρεθεί στην επόμενη Euroleague αφού κατέκτησε το EuroCup, η Μπουντούτσνοστ ως πρωταθλήτρια στην ABA Liga εκθρονίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα και η Γκραν Κανάρια που εξασφάλισε την τέταρτη θέση που έχει η Ισπανία στον θεσμό.

Η μόνη εκκρεμότητα έχει να κάνει με την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Η Άλμπα και η Μπάγερν διεκδικούν την Bundesliga, η σειρά είναι στο 1-1 και ο νικητής σφραγίζει εισιτήριο για την EuroLeague.

Αναλυτικά
1. Αναντολού Εφές
2. Φενέρμπαχτσε
3. Νταρουσάφακα (κάτοχος EuroCup)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
5. Χίμκι (φιναλίστ VTB League)
6. Μπαρτσελόνα
7. Μπασκόνια
8. Ρεάλ Μαδρίτης
9. Γκραν Κανάρια (4η ομάδα Ισπανίας)
10. Μακάμπι
11. Ολυμπιακός
12. Παναθηναϊκός
13. Μπουντούτσνοστ (νικητής Αδριατικής Λίγκας)
14. Μπάγερν ή Άλμπα (νικητής Bundesliga)
15. Αρμάνι Μιλάνο
16. Ζαλγκίρις

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.