Επίτιμος δημότης του Κάουνας ο Γιασικεβίτσιους!

Επίτιμος δημότης του Κάουνας ο Γιασικεβίτσιους!

Επίτιμος δημότης του Κάουνας ο Γιασικεβίτσιους!
Μόνο τα... κλειδιά της πόλης δεν έχουν δώσει στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους οι άνθρωποι του Κάουνας, μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Euroleague με την Ζαλγκίρις!

Όπως υποστηρίζει η λιθουανική ιστοσελίδα «15min», το Δημοτικό Συμβούλιο του Κάουνας, σε σύσκεψή του, αποφάσισε να δώσει τον τίτλο του «Επίτιμου Δημότη» στον προπονητή που έστειλε μια χώρα στα... ουράνια φέτος.

Αυτός είναι ακόμα ένας τρόπος για να δείξουν οι άνθρωποι της πόλης πόσο εκτιμούν και αγαπούν τον Σάρας, μετά από όσα έχει προσφέρει στη χώρα τους και στον αθλητισμό αυτής.

«Οι αθλητές συχνά θεωρούνται πρεσβευτές των χωρών τους στη διεθνή σκηνή. Ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, είναι ένας από τους σημαντικότερους κι εξέχοντες Λιθουανούς αστέρες, ενώ συχνά χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Λιθουανίας και της Ευρώπης», αναφέρθηκε κατά την πρόταση αυτή.

Με την ίδια διάκριση είχε τιμηθεί και το 1997 ο Άρβιντας Σαμπόνις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.