H... απεξάρτηση από την Euroleague δεν είναι εύκολη δουλειά! (pics & vids)

H... απεξάρτηση από την Euroleague δεν είναι εύκολη δουλειά! (pics & vids)
Η Euroleague μας τελείωσε και η περίοδος χωρίς ευρωπαϊκό αγώνα δεν... παλεύεται. Επειδή η «απεξάρτηση» δεν είναι εύκολη δουλειά, η Euroleague Greece θυμάται μερικές στιγμές που είναι πιο χαρακτηριστικές απ' όσες ζήσαμε την φετινή μπασκετική σεζόν.

Μετράμε μερικές ημέρες χωρίς ευρωπαϊκό αγώνα μπάσκετ και η συνήθεια δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Καλομάθαμε όλη την σεζόν και τώρα τα πράγματα είναι... ζόρικα.

Από τον Οκτώβριο είχαμε την απόλαυση να βλέπουμε συνεχόμενους αγώνες, με τις διπλές αγωνιστικές να κλέβουν την παράσταση, αλλά πλέον έχουμε νέα πρωταθλήτρια Euroleague και άντε να περιμένεις τόσους μήνες για την επιστροφή.

Με τα μπάνια και τις διακοπές κάπως θα ξεχαστούμε, θα γίνει πιο εύκολο, αλλά για την ώρα θα μας πάρει λίγο χρόνο να μάθουμε να ζούμε χωρίς την αγαπημένη μας πορτοκαλί θεά.

Η Euroleague Greece μπορώντας να συμμεριστεί το... δράμα των απανταχού μπασκετόφιλων, καθώς και σεβόμενη το δικός μας, θυμάται 10 στιγμές που ξεχώρισαν μέσα στην σεζόν και γυρνάει τον χρόνο λίγο πίσω για να πάρουμε μια δόση μπάσκετ και να συνοψίσουμε αρκετά απ' όσα ζήσαμε.

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ - ΤΟ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ «ΘΑΥΜΑ»

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν χρειάζεται άλλα λόγια για να περιγραφούν αυτά που έχει κάνει. Με αυτά που πέτυχε γράφτηκαν τα πάντα για εκείνον και δικαίως είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης.

Ο νεαρός «άσος» της Ρεάλ Μαδρίτης ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας του, και με την απουσία του Γιουλ, ήταν εκείνος που οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τον τίτλο. Σάρωσε όλους τους τίτλους του MVP, έγραψε ιστορία και μόλις στα 19 του κατάφερε να κάνει το όνομα του να πρωταγωνιστεί σε μια ολόκληρη διοργάνωση.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο για την επόμενη σεζόν, αλλά αν αυτή θα είναι η μοναδική του σεζόν στην Euroleague, θα είναι σίγουρα ξεχωριστή και για την ιστορία της διοργάνωσης και για τον ίδιο τον παίκτη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ - ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριλήφθηκε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague, ενώ όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό του ηγήθηκε και πάλι της προσπάθειας του Ολυμπιακού, που έφτασε μέχρι και την τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας.

Ο «Kill Bill» παρέμεινε για ακόμα μια χρονιά στο κορυφαίο επίπεδο, έπιασε κορυφή στην λίστα με τις περισσότερες ασίστ της διοργάνωσης όλων των εποχών, ενώ από την σεζόν ξεχωρίζουν και τα εξαιρετικά playoffs που έκανε κόντρα στην Ζαλγκίρις, κόντρα στην οποία μάλλον πάλευε μόνος του.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ - MVP

O Νικ Καλάθης έκανε «μυθική» σεζόν στην Euroleague και ήταν ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής γκαρντ έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο παρκέ, ήταν πρωταγωνιστής με εξαιρετικές εμφανίσεις και έχασε στο... νήμα τον τίτλο του MVP.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω ίσως η πιο ξεχωριστή μνήμη, μια από τις πολλές βέβαια, ήταν η τεράστια εμφάνιση του κόντρα στην Ζαλγκίρις, μέσα στο ΟΑΚΑ και το τρομερό buzzer beater όπου συνοδεύτηκε με το φημισμένο, «this is my house».

Απίστευτη ευρωπαϊκή χρονιά από τον Νικ Καλάθη, που μάλλον αδικήθηκε στο τέλος, αφού ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού τον άφησε πίσω στο βραβείο του MVP. Συμπεριλήφθηκε πάντως στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

ΓΙΟΥΛ ΕΛΕΙΨΕ - ΓΙΟΥΛ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, αφού το καλοκαίρι τραυματίστηκε σοβαρά και πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν στο γυμναστήριο.

Όλα αυτά πέρασαν στο παρελθόν, όταν ο Γιουλ στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με τον Παναθηναϊκό επέστρεψε και ήταν σαν να μην έλειψε μια μέρα. Χρειάστηκε μερικά σουτ να βρει τα πατήματα του και έπειτα ήταν ο γνωστός... δολοφονικός Γιουλ.

Μια από τα ίδια συνέχισε και στο Final 4 και ήταν κομβικός για την κατάκτηση του τροπαίου, που τελικά τον βρήκε πιο ευτυχισμένο από ποτέ με την κούπα αγκαλιά.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ - ΣΑΡΑΣ: Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΕΙΧΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Φενέρμπαχτσε και Ζαγκίρις βρέθηκαν αντιμέτωπες στον ημιτελικό της Euroleague και αμέσως η «μάχη» των πάγκων απέκτησε νέο ενδιαφέρον.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ένας «μύθος» της διοργάνωσης βρέθηκε απέναντι στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο δάσκαλος βρήκε απέναντι του τον μαθητή του.

Ο ημιτελικός του Final 4 ξαφνικά τράβηξε όλο το ενδιαφέρον και η φωτογραφία στην οποία υποκλίνεται ο Σάρας στον Ζοτς μπήκε στο «πάνθεον» των στιγμών των Final 4. Σίγουρα μοναδική στιγμή στην φετινή διοργάνωση.

ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΣ: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ PLAYOFFS

Ο Μπράντον Ντέιβις έκανε καλή σεζόν, αλλά ιδιαίτερη αίσθηση έκανε με την παρουσία του στα playoffs της Euroleague και συγκεκριμένα με τις εμφανίσεις του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο σέντερ της Ζαλγκίρις ήταν ο βασικός συντελεστής για το «θαύμα» της ομάδας του και ήταν εκείνος που ξεχώρισε στην σειρά με τους «ερυθρόλευκους». Εκτόξευσε την απόδοση του στα κρίσιμα, έμοιαζε σε τρομερή φόρμα και σαν έτοιμος από καιρό και σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείψει από μια αναδρομή της σεζόν.

Άλλωστε ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης στον... μήνα των playoffs.

ΝΙΚΟΛΟ ΜΕΛΙ: ΠΑΛΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Ο Νίκολο Μέλι μπορεί να μην έκανε εντυπωσιακή συνολικά σεζόν, αλλά κατάφερε και έκανε την διαφορά τουλάχιστον σε δύο στιγμές της σεζόν. Ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη, ο «άσος» της Φενέρμπαχτσε ήταν ο καλύτερος παίκτης των Τούρκων στον τελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την νίκη, αλλά εκείνος τρομερή εμφάνιση και τέλειωσε το παιχνίδι με 28 πόντους. Παράλληλα, δεν μπορεί να ξεχαστεί ούτε η συμβολή του στο τέλος στην νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, με 93 - 95, για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Ιταλός παίκτης θα έχει σίγουρα να θυμάται πράγματα όταν κάνει την αναδρομή της δικής του ευρωπαϊκής σεζόν.

ΝΤΕ ΚΟΛΟ: ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ...

Ο Νάντο Ντε Κολό για ακόμη μια σεζόν πάλεψε, ήταν εξαιρετικός, βοήθησε την ομάδα του φτάσει μέχρι το τέλος, αλλά η ιστορία σταματάει εδώ. Ο Γάλλος γκαρντ ήταν οδηγός της ομάδας του στην κανονική διάρκεια και ένας από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης, αλλά τραυματίστηκε πριν τα playoffs και για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά στο τέλος.

Πάντως βρέθηκε και εκείνος με την σειρά του στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, αν και δεν θα θέλει να την θυμάται.

Αντίστοιχα με τον Μέλι που αναφέρθηκε παραπάνω, ο Γάλλος είχε δώσει με την σειρά του την νίκη στην ομάδα του στο παιχνίδι μεταξύ Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ για την 26η αγωνιστική της Euroleague με τρομερό buzzer beater.

ΣΕΝΓΚΕΛΙΑ: ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Ο Τόρνικε Σενγκέλια έκανε ακόμα μια εξαιρετική σεζόν με την Μπασκόνια. Η ομάδα του μπορεί να είχε τα πάνω και τα κάτω της μέσα στην σεζόν, αλλά εκείνος ήταν σταθερά καλός και κατάφερε να «τραβήξει» την ομάδα του μέχρι και τα playoffs.

Δίκαια συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και είναι ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην φετινή Euroleague, με αυτά που έκανε μέσα στα παρκέ.

Ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας παρόλο που ανανέωσε το συμβόλαιο του, έχει καταφέρει να κάνει όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να τον ονειρεύονται.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2018: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ!

Τα λόγια είναι περιττά για το τέλος της διοργάνωσης. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε και ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες και όλους τους αντιπάλους και κάθισε στον «θρόνο» της για 10η φορά στην ιστορία της.

Νίκησε κατά σειρά ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε και ήταν εκείνη που... χρύσωσε το σήμα της για όλη την επόμενη σεζόν. Η νέα πρωταθλήτρια είναι εδώ και η Euroleague την υποδέχτηκε.

Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν πολλές και η Euroleague για ακόμα μια σεζόν πρόσφερε ένα μοναδικές συγκινήσεις. Τώρα χρειάζεται λίγη υπομονή μερικούς μήνες, αρκετά μπανάκια και επιστροφή με το καλό για ακόμα μια σεζόν γεμάτη μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.