4ος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός στα social media, 7ος ο Παναθηναϊκός!

Ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην 4η θέση μεταξύ όλων των ομάδων στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα στα social media, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί στην 7η θέση. Στην κορυφή η Ρεάλ.  

4ος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός στα social media, 7ος ο Παναθηναϊκός!

Τα social media αποτελούν, πλέον, αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο της λειτουργίας, αλλά και της ταυτότητας ενός συλλόγου. Η σημασία τους έχει ξεπεράσει την απλή επικοινωνία, που αποτελεί ακόμα βασικό συστατικό της επιτυχίας, καθώς συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό και στη διεύρυνση της οπαδικής βάσης, όπως και στην εμπορική εκμετάλλευση, προσφέροντας νέους τρόπους εσόδων. Η ταύτιση του κόσμου έχει αποδειχθεί εντυπωσιακή.

Οι διάφορες πλατφόρμες (Facebook, Twitter, Instagram οι κυριότερες) προσφέρουν διαφορετικές δυνατότητες, αρκεί να μπορείς να τις εκμεταλλευτείς. Και λίγες ομάδες τα έχουν καταφέρει σε τέτοιο βαθμό όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ! Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 4η θέση της λίστας «European Digital Basketball -1 to 25 May 1st 2018» με 733.178 ακόλουθους στα social media ενώ οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 7η θέση με 609.639!

Παρεμπιπτόντως, οι «πράσινοι» είναι η μόνη ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη που έχει λογαριασμό Viber, με περισσότερους από 200.000 εγγεγραμμένους φίλους της, δίνοντας τη δυνατότητα να έλθουν ακόμη πιο κοντά  της, καθιστώντας την ομάδα μέρος της καθημερινής τους επικοινωνίας.

Στην πρώτη θέση, μακράν της δεύτερης ομάδας βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 18.410.515 ακόλουθους.