Ρεάλ Μαδρίτης: Το μονοπάτι του... παραμυθιού της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (pics & vids)

Ρεάλ Μαδρίτης: Το μονοπάτι του... παραμυθιού της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (pics & vids)
Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και η Euroleague Greece ακολουθεί την διαδρομή της πρωταθλήτριας μέχρι την κορυφή και την 10η κούπα.

Μετά από μια σεζόν και οκτώ μήνες γεμάτους μπάσκετ η Euroleague έχει νέα πρωταθλήτρια και η διοργάνωση έφτασε στο τέλος της.

Πριν πέσουμε όλοι μαζί σε κατάθλιψη που θα κάνουμε να δούμε ξανά ευρωπαϊκό ματς περίπου πέντε μήνες, η Euroleague Greece θυμάται τα βήματα της διαδρομής μέχρι την κορυφή και την 20η Μαϊού, όπου η Ρέαλ Μαδρίτης έφτασε στην κορυφή.

Μια κορυφή που για να ανέβεις πλέον πρέπει να παίξεις και να τους νικήσεις όλους και τελικά να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος όλων.

Και αυτό έκαναν ο Λάσο και η ομάδα του, όπου ξεπέρασαν εμπόδια, ατυχίες, αντιπάλους και δυσκολίες και κατάφεραν να σηκώσουν την πολυπόθητη κούπα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΛ ΣΤΗΝ... ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΤΥΧΙΑ

Αν πιστεύει κάποιος ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε η Ρεάλ Μαδρίτης βάλθηκε να το ανατρέψει αυτό. Οι Ισπανοί ξεπέρασαν πάρα πολλά εμπόδια την φετινή σεζόν και πάρα πολλές ατυχίες και δυσκολίες για να φτάσουν πανάξια τελικά στην κορυφή.

Ήταν 10 Αυγούστου όταν στην προετοιμασία της Ισπανίας για το Eurobasket όταν ο Σέρχιο Γιουλ υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο και η ανακοίνωση ενημέρωνε τους φιλάθλους ότι θα χρειαστεί να μείνει εκτός 6 με 9 μήνες.

Αυτόματα ο Λάσο έχανε τον ηγέτη της ομάδας του και έπρεπε να φτιάξει νέο πλάνο για την φετινή Ρεάλ Μαδρίτης. Τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο άσχημα αν οι τραυματισμοί δεν διαδέχονταν ο ένας τον άλλον.

Συνέχεια σε αυτούς έδωσε ο άλλος άτυχος της σεζόν, Κούζμιτς που έπαθε και εκείνος με την σειρά του ρήξη χιαστών και έχασε όλη την σεζόν. Ακόμα ένας βασικός παίκτης της Ρεάλ έβγαινε εκτός και τα πλάνα ήθελαν ξανά μοντάρισμα από την αρχή.

Και αυτά δεν σταμάτησαν εδώ, αφού και ο Αγιόν χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο για να αποκαταστήσει έναν τραυματισμό στον ώμο του, ενώ και ο Ράντολφ τραυματίστηκε και έμεινε εκτός για κάμποσο καιρό, ενώ δεν επέστρεψε και ποτέ ο ίδιος, αφού ήταν εκείνος που επηρεάστηκε ίσως περισσότερο απ' όλους τους άλλους.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε να ξεπεράσει κάμποσα εμπόδια, για να καταφέρει να κάνει τελικά την πορεία που έκανε. Μπορεί να έψαχνε σταθερότητα μέσα στην κανονική διάρκεια, αλλά την κατάλληλη στιγμή ήταν άπαντες έτοιμοι να παλέψουν για την κούπα.

Η κανονική διάρκεια πάντως χαρακτηρίζεται από δύο σερί. Εκείνο που ξεκίνησε στην πέμπτη αγωνιστική με τρεις συνεχόμενες ήττες, έσπασε με μία νίκη κόντρα στην Μάλαγα και συνεχίστηκε με άλλες τρεις μέχρι και την 11η αγωνιστική, ενώ από εκεί και πέρα η Ρεάλ βρήκε σταθερότητα και νίκησε συνεχόμενα επτά φορές πριν γνωρίσει και πάλι την ήττα την 19η αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα ήταν μοιρασμένα, κάνοντας πάντως δυνατό τελείωμα με τρεις νίκες και τελικά την κατάκτηση της 5ης θέσης, που την έστειλε πάνω στον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ.

Ο ηγέτης της όλη την σεζόν δεν ήταν άλλος πέρα από τον Λούκα Ντόντσιτς, που μέσα στις απώλειες εκείνος έδειξε χαρακτήρα, ποιότητα και μπασκετικό θράσος και οδήγησε την ομάδα του μέχρι τα playoffs.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΒΑΡΥ 1-0 ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Κάπως έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε να ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας, να πάρει μια νίκη και να αλλάξει τα δεδομένα.

Τα πράγματα σίγουρα δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι Ισπανοί, αφού οι «πράσινοι» μπήκαν με απίστευτη ορμή στο πρώτο ματς και με εξαιρετικό μπάσκετ κυριάρχησαν απόλυτο με το τελικό 95 – 67 να δείχνει ξεκάθαρα την μορφή του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Λάσο αντέδρασε και στο δεύτερο παιχνίδι ανέτρεψε τα δεδομένα. Πήρε την νίκη με 82 – 89 και μαζί στις αποσκευές της ένα πολύτιμο διπλό. Στην Ισπανία τα δεδομένα είχαν αλλάξει, αφού ο Γιουλ μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας του και το έπιασε από εκεί που το είχε αφήσει.

Με δικά του σουτ... μαχαιριές στην άμυνα της ομάδας του Πασκουάλ η Ρεάλ έκανε το 2 – 1 στην σειρά και δύο ημέρες αργότερα πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στις αντιξοότητες όλης της σεζόν . Πλέον οι «Μαδριλένοι» θα έμπαιναν στο αεροπλάνο για να βρεθούν στο Βελιγράδι και να παλέψουν για την κούπα νικώντας τους καλύτερους.

FINAL 4 KAI... DECIMA

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε σε ακόμα ένα Final 4 και ήταν μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, αυτή του 10ου τροπαίου στην ιστορία της. Για να φτάσει εκεί ήθελε δύο ακόμα αγώνες, με τον πρώτο να είναι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την καλύτερη της κανονικής διάρκειας και φυσικά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το ματς ήταν αντάξιο των δύο ομάδων και με τους Ισπανούς να «πυροβολούν» από παντού κατάφεραν, νίκησαν τους Ρώσους, τους έστειλαν σπίτι τους και συνέχισαν την μοναδική τους πορεία προς τον τίτλο, όλοι μαζί πλέον χωρίς απώλειες.

Ο Ομπράντοβιτς και η Φενέρμπαχτσε βρέθηκαν και αυτοί με την σειρά τους, αφού κέρδισαν την Ζαλγκίρις, απέναντι τους στον τελικό και το μεγάλο ματς και ο τεράστιος τελικός ήταν γεγονός.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πάλεψε σκληρά, ο Ντόντσιτς έκανε αυτά που είναι γεννημένος να κάνει και το... δέκατο ντύθηκε στα... χρυσά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2018, νικώντας την Φενέρμπαχτσε με 85 – 80 και η «Βασίλισσα» κάθισε στον θρόνο της για να γράψει ιστορία.

Πέρασε πολλά, ξεπέρασε εμπόδια, είδε τον μικρό της πρίγκιπα να «λάμπει» και να κάθεται στον θρόνο και πλέον η επόμενη σεζόν θα την βρει στην κορυφή, με τους υπόλοιπους να προσπαθούν να την ρίξουν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2018!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.