Το περίμενα διαφορετικά, αλλά ας είναι...

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τα ελάχιστα καλά και τα πολλά κακά των Final 4 χωρίς ελληνική ομάδα.

Το περίμενα διαφορετικά, αλλά ας είναι...

Αρκετοί δημοσιογράφοι συνηθίζουμε να αποθεώνουμε τα Final 4 στα οποία δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή, αλλά μάλλον είναι η δική μας «άμυνα» για τις συλλογικές αποτυχίες.

Σίγουρα δεν υπάρχει άγχος, δεν υπάρχει πίεση, δεν υπάρχει ο φόβος «να μη γίνει κάτι στην πόλη και το χάσουμε» και περισσότερος χώρος για απόλαυση των όσων συμβαίνουν στο παρκέ.

Από την ώρα που πάτησα το πόδι μου στο Βελιγράδι σκέφτομαι πως θα ήταν αυτό το τριήμερο με τον Ολυμπιακό παρόντα. Ωραία θα ήταν, αλλά ας όψεται η ανώτερη  στα playoffs Ζαλγκίρις. Πάντως στο αεροπλάνο υπήρχαν αρκετοί Έλληνες που αφενός για να μη χάσουν τα λεφτά τους έχοντας προετοιμάσει το ταξίδι από νωρίς και αφετέρου για την αγάπη τους για το παιχνίδι, έκαναν το ταξίδι.

Γενικά βρίσκω άπειρα καλά όταν υπάρχει εκπροσώπηση του Ολυμπιακού και ελάχιστα κακά, αλλά όχι πως δε θα απολαύσω ένα ακόμη Final 4.

Η πρώτη μέρα δεν έφτασε για να κατέβω στο κέντρο της πόλης ή για να επισκεφτώ την fun zone για την οποία ακούω τα καλύτερα. Μόνο γήπεδο είχε το μενού.

Λίγες κουβέντες με τον Σλούκα, άλλες λίγες με τον Χάινς. Μου φάνηκε παράξενο αλλά αμφότεροι αν κι έχουν παίξει σε πολλά Final 4 αισθάνονται ακόμη σαν πρωτάρηδες. Αυτό το «χαζοάγχος» πριν σπουδαίες αναμετρήσεις.

Προσωπικά θεωρώ πως το τουρνουά θα είναι αμφίρροπο. Ειδικά οι δύο ημιτελικοί είναι μεταξύ ομάδων που παίζουν το ίδιο μπάσκετ.

Φενέρ και Ζαλγκίρις  αρέσκονται στο σετ παιχνίδι και αποφεύγουν να ανοίγουν το ρυθμό των παιχνιδιών τους.

Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ έχουν παίκτες με έντονο ένστικτο το οποίο και ακολουθούν όποτε χρειαστεί. Εδώ από την άλλη θα έχουμε πιο γρήγορο παιχνίδι.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο παρκέ και θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε πολλά περισσότερα τις επόμενες μέρες αφού το gazzetta για μία ακόμη φορά έχει πολυπληθή εκπροσώπηση σε ένα ακόμη Final 4. Βασικά πρέπει να είμαστε όσοι θα είχαμε έρθει κι αν υπήρχε ελληνική ομάδα.

ΥΓ: Για τις επόμενες τρεις μέρες δε θα ασχοληθώ με τoν Ολυμπιακό συμπεριλαμβανομένου του αγώνα στην Χαλκίδα. Μετά απ΄ όσα είδα στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ, χρειάζομαι μία μικρή αποτοξίνωση μέχρι τουλάχιστον τη σειρά των ημιτελικών.