ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ Μαδρίτης: Αυτοί είναι που ξεχωρίζουν στον 2ο ημιτελικό! (pics)

ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ Μαδρίτης: Αυτοί είναι που ξεχωρίζουν στον 2ο ημιτελικό! (pics)
ΤΣΣΚΑ και Ρέαλ Μαδρίτης είναι το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού και η Euroleague Greece συγκρίνει τα «αστέρια» της κάθε θέσης των δύο ομάδων, επιλέγοντας... όπλα.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Το Final 4 του Βελιγραδίου απέχει μερικές ώρες και οι «μονομάχοι» πέρασαν πολλά για να απολαύσουν τους καρπούς αυτού του κόπου τους.

Η πρωτεύουσα της Σερβίας φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται δύο τεράστιες «μάχες» για να έχουμε τελικά το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Πρώτο ζευγάρι είναι εκείνο της ΤΣΣΚΑ με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ρώσοι που και πάλι ήταν εντυπωσιακοί στην κανονική περίοδο και έφτασαν με τον... γνωστό τους τρόπο στον ημιτελικό κόντρα στην ομάδα του Λάσο, που είχε εντελώς διαφορετική πορεία.

Ξεκίνησε μέτρια, έψαξε τα πατήματα της χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ, αλλά έκανε δυνατό τελείωμα, ανέτρεψε τα δεδομένα και είναι και εκείνη στον ημιτελικό του Final 4.

Πλέον οι δύο ομάδες έχουν 40 λεπτά στην διάθεση τους να παίξουν το καλύτερο τους μπάσκετ και να καταφέρουν να βρεθούν σε ακόμα έναν τελικό, ώστε να διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο.

H Euroleague Greece κάνει το απόλυτο chrash test και συγκρίνει τους καλύτερους παίκτες της κάθε ομάδας, λίγο πριν τον ημιτελικό.

ΤΣΣΚΑ: ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΝΤΟΥ

Η ΤΣΣΚΑ είχε για μια ακόμα σεζόν την γνωστή σταθερή και καλή πορεία της. Έφτασε στα playoffs έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας, ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Χίμκι και πλέον είναι σε ακόμα ένα Final 4 με στόχο τον τελικό.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του όλη την σεζόν ήταν ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος ήταν ο μεγάλος άτυχος των playoffs. Ο Γάλλος γκαρντ ήταν εκείνος που με τρομερή σταθερότητα τράβηξε την ομάδα του στην κορυφή και οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί, όντας μάλιστα και υποψήφιος MVP της κανονικής διάρκειας.

Ο Γάλλος σε 30 παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε 16.9 πόντους με 58.7% στα δίποντα και 51.5% στα τρίποντα, 2.3 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ.

Δίπλα του ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ που επέστρεψε από το ΝΒΑ για να κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα. Πήγε στους Ρώσους για τίτλους και γι' αυτό προσπαθεί.

Ο Ισπανός γκαρντ σε 34 παιχνίδια και με πρωταγωνιστικό ρόλο στα 4 παιχνίδια κόντρα στην Χίμκι είχε 14.1 πόντους με 59.1% στο δίποντο και 44.6% στο τρίποντο, ενώ μοίραζε και 2.1 ασίστ.

Από κοντά στους πρωταγωνιστές και ο Κόρι Χίγκινς με το απόλυτο σε συμμετοχές και 14.2 πόντους με 58.3% στο δίποντο, 44.4% στο τρίποντο, 2.4 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ. Εντυπωσιακή σεζόν και από τον Ουίλ Κλάιμπερν με νέο ρόλο και εντυπωσιακούς αριθμούς. Ο Αμερικανός ανανέωσε το καλοκαίρι το συμβόλαιο του και αποφάσισε να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Είχε 11.7 πόντους με 47.2% στα δίποντα και 37.7% στα τρίποντα, ενώ κατέβαζε και 5.9 ριμπάουντ και μοίραζε και 1.8 ασίστ.

Τέλος, στην θέση των σέντερ οι δύο ψηλοί της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη μοιράζονται σχεδόν τους ίδιους αριθμούς, με τις διαφορές να είναι μικρές.

Οι Χάινς και Χάντερ έχουν ακριβώς τον ίδιο μέσο όρο σε πόντους με 8.2 πόντους ανά παιχνίδι, έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό στο δίποντο με 61.2%, ενώ διαφέρουν λίγο σε ριμπάουντ και ασίστ με τον πρώτο να έχει 4.2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ, ενώ ο δεύτερος μετρά 5.4 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ ανά παιχνίδι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αντίθετη πορεία από την ΤΣΣΚΑ στην κανονική περίοδο, αλλά έκανε εντυπωσιακό τελείωμα. Η ομάδα του Λάσο είχε σκαμπανεβάσματα, έχασε το πλεονέκτημα, έχασε εύκολα το πρώτο ματς από τον Παναθηναϊκό, αλλά έκανε εντυπωσιακή επιστροφή, ενώ επέστρεψε και ο αρχηγός και ηγέτης της, ο Σέρχιο Γιουλ.

Εκείνος που ηγήθηκε της φετινής προσπάθειας δεν ήταν άλλος, από το παιδί θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Λούκα Ντόντσιτς. Ο νεαρός Σλοβένος είχε 16.1 πόντους με 58.3% στο δίποντο, 33.1% στο τρίποντο και 4.8 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Από κοντά και ο Τζέι Σι Κάρολ με 9.4 πόντους με 58.6% στα δίποντα και 45.4% στα τρίποντα, ενώ είχε και 2.5 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ.

Πολύ καλός ήταν και ο Ρούντι Φερνάντεθ, που την φετινή σεζόν θύμισε κάτι από παλιά και με 7.5 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ έδειξε ότι μπορεί ακόμα να βοηθήσει στα κρίσιμα. Χρήσιμος και με καλούς αριθμούς τέλειωσε την κανονική διάρκεια και τα playoffs με 9.4 πόντους με 54% στα δίποντα και 41.7% στα τρίποντα, ενώ κατεβάζει και 5.1 ριμπάουντ. Η πιο «εντυπωσιακή» πεντάδα της Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει με τον Αγιόν, που μπορεί να στάθηκε άτυχος και να έχασε παιχνίδια μέσα σε αυτό το κρεσέντο ατυχίας της ισπανικής ομάδας, αλλά σίγουρα αποτέλεσε τον...πυλώνα της ρακέτας με 9.4 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και κάπου εδώ οι αναλύσεις σταματούν. Φτάσαμε μια... ανάσα από το Final 4, τα παιχνίδια αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και οι «μονομάχοι» είναι σίγουρο πως θα προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους φίλους του μπάσκετ σε όλον τον πλανήτη.