Κάλινιτς: «Φοβεροί Σπανούλης και Πρίντεζης, αλλά μεγαλώνουν και πρέπει να παίζουν λιγότερο»

Κάλινιτς: «Φοβεροί Σπανούλης και Πρίντεζης, αλλά μεγαλώνουν και πρέπει να παίζουν λιγότερο»
Ο Νίκολα Κάλινιτς αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη, αλλά τόνισε ότι μεγαλώνουν και πρέπει να μπαίνουν από τον πάγκο.

Ο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε μιλώντας στην σερβική «mozzartsport» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Ολυμπιακό.

Ο Νίκολα Κάλινιτς μίλησε για τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από την Ζαλγκίρις καθώς επίσης εξέφρασε γνώμη για τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου φόργουορντ...

Για το αν ήταν έκπληξη για εκείνον η πρόκριση της Ζαλγκίρις: «Πρέπει να το παραδεχθώ πως ναι. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, πραγματικά, αλλά από την άλλη γερνάει κάθε χρόνο. Η εμπειρία έχει τον πρώτο λόγο σε τέτοια ματς, γι’ αυτό περίμενα ότι θα περάσει. Από την άλλη, είναι ωραίο να βλέπεις μία νέα ομάδα σε Final 4. Όλοι ξέρουμε την καριέρα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως παίκτη και συνεχίζει το ίδιο ως προπονητής. Άξιζαν να βρεθούν στο Βελιγράδι».

Για το αν είναι πρόβλημα για την ομάδα η ηλικία των Σπανούλη και Πρίντεζη: «Μιλάω συχνά γι’ αυτό με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος παρακολουθεί τον Ολυμπιακό. Οι Σπανούλης και Πρίντεζης είναι εξαιρετικοί παίκτες. Για μένα ο Πρίντεζης, το παραδέχομαι, είναι ο αγαπημένος Ευρωπαίος παίκτης και απολαμβάνω να τον παρακολουθώ. Αλλά, από την άλλη πιστεύω ότι περνάει ο χρόνος τους. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν τεράστιες επιτυχίες στην Ευρώπη, όμως θα πρέπει να καταλάβουν και οι δύο, γιατί είναι δύσκολο να τους το πει κάποιος, ότι θα πρέπει να αφήνουν άλλους να παίζουν περισσότερα λεπτά. Αυτό, ισχύει περισσότερο για τον Σπανούλη. Είναι ένας φανταστικός και εξαιρετικός παίκτης, αλλά είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος ακόμη. Πιστεύω ότι πρέπει να καταλάβει ότι περνάει ο χρόνος και θα πρέπει να ξεκινάει πλέον από τον πάγκο. Από ‘κει και πέρα, είναι άλλη ιστορία το αν υπάρχει παίκτης που μπορεί να αντικαταστήσει τον Σπανούλη. Από την άλλη, ο Πρίντεζης μπορεί να ακόμη να παίξει στο τοπ επίπεδο, ειδικά με αυτό το στιλ παιχνιδιού και την εξαιρετική τεχνική που έχει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.