Μπερτομέου: «Απίθανο να αποχωρήσει κάποια ομάδα»

Gazzetta team
Μπερτομέου: «Απίθανο να αποχωρήσει κάποια ομάδα»
Ο Τζόρντι Μπερτομέου επισήμανε πως είναι απίθανο το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιας εκ των 16 ομάδων που θα στελεχώσουν την EuroLeague της σεζόν 2018-19.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε τον τίτλο στην Αδριατική Λίγκα από την Μπουντούτσνοστ κι έτσι απώλεσε το δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague 2018-19 καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση εξασφαλίζει μόνο ένα «εισιτήριο» για τον νικητή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Σέρβοι να παίξουν στην EuroLeague, επισημαίνοντας πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποχωρήσει κάποια εκ των 16 ομάδων, ενδεχόμενο το οποίο θεωρεί απίθανο.

«Όπως γνωρίζετε και οι 16 ομάδες είναι χωρισμένες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η μόνη πιθανότητα να αγωνιστεί ο Ερυθρός Αστέρας στην EuroLeague είναι να αποχωρήσει μία ομάδα, κάτι το οποίο είναι τελείως απίθανο αυτή τη στιγμή» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη Novosti.

Σε ό,τι αφορά το Final 4 του 2019, παραδέχτηκε πως «η Μόσχα είναι υποψήφια, ωστόσο δεν είναι η μόνη σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή ενδεχομένως δεν είναι το φαβορί για να το διοργανώσει».