Iron Man I, II και ΙΙΙ μαζί (pics)

Iron Man I, II και ΙΙΙ μαζί (pics)

Iron Man I, II και ΙΙΙ μαζί (pics)
Η πιο ιντριγκαδόρικη διαστροφή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ επέστρεψε και η EuroLeague Greece αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες τις αποθεραπείας του Σέρχιο Γιουλ, τα ατελείωτα χιλιόμετρα στα βουνά και τον ρόλο της... πισίνας τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Όλα φτάνουν στην ώρα τους για εκείνους που ξέρουν να περιμένουν. Σε ό,τι αφορά τον Σέρχιο Γιουλ και τις 258 ημέρες που χρειάστηκε να μείνει εκτός αγώνων από τη στιγμή που υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο στις 9 Αυγούστου, ο Ισπανός γκαρντ της Ρεάλ είχε υπομονή κυρίως με τον εαυτό του. Ο τύπος που παραδέχτηκε... ανερυθρίαστα ότι «οι Χιούστον Ρόκετς με περιμένουν 3-4 χρόνια όμως θέλω να μείνω εδώ» επέστρεψε και η ζωή στη Μαδρίτη είναι πιο γλυκιά τις τελευταίες εβδομάδες. Το WiZink Center σηκώθηκε στο πόδι στο 8:15 του Game 3 της σειράς με τον Παναθηναϊκό για να αποθεώσει τον ήρωά του όταν πέρασε ως αλλαγή στο ματς αντί του Λούκα Ντόντσιτς. Ο Γιουλ δεν πτοήθηκε από το αρχικό 0/4 στα τρίποντα, συνέχισε να σουτάρει και στο φινάλε βρέθηκε να πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του, κάνοντας λόγο για μια από τις πιο συναρπαστικές ημέρες της ζωής του! Για να φτάσουμε όμως εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Σέρχι να συνεχίζει από εκεί που… σταμάτησε, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην Τενερίφη το βράδυ που η «ρόχα» αντιμετώπιζε το Βέλγιο σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει EuroBasket. Tα προηγούμενα τρία χρόνια o Γιουλ είχε συμμετάσχει σε 247 αγώνες σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο όμως το γόνατό του τον πρόδωσε σε μια ανύποπτη φάση. Η επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής ομοσπονδίας επιβεβαίωσε τους αρχικούς φόβους όταν ο Ναβάρο και οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα έπιαναν τα κεφάλια τους μη μπορώντας να πιστέψουν ότι ο «Iron Man» λύγισε! «Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Quirón Salud δείχνουν ότι ο Σέρχιο Γιουλ έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο. Ο παίκτης θα επιστρέψει άμεσα στη Μαδρίτη προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση και να καταρτιστεί το χρονοδιάγραμμα της επιστροφή του. Ο Γιουλ δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την εθνική ομάδα στο EuroBasket». Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Marca με τον Σέρχι στο καροτσάκι σόκαρε. Το ίδιο κι εκείνες με τις πατερίτσες. Ο παίκτης που έμοιαζε ανίκητος όλα αυτά τα χρόνια, ένας από τους πιο συμπαθείς τύπους των παρκέ, βίωνε τις χειρότερες στιγμές της καριέρας του!

Στις 11 Αυγούστου χειρουργήθηκε στη Μαδρίτη από τους Χαβιέ Σανθ, Κάρλος Μαρτίν και Αλμπέρτο Γκόμεθ υπό την επίβλεψη του ιατρικού τιμ της Ρεάλ, αρχίζοντας να μετρά αντίστροφα ως τις 24 Απριλίου όταν προανήγγειλε το comeback του, εξηγώντας πως «το να παραδίνεσαι δεν ήταν ποτέ επιλογή μου. Ραντεβού στο γήπεδο»! Η αποθεραπεία του προχωρούσε ομαλά ενώ ο Πάμπλο Λάσο εξήγησε πως το ιατρικό επιτελείο έκανε εξαιρετική δουλειά προκειμένου να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ξεκαθαρίζοντας πως «το πρώτο που θέλαμε ήταν να επιστρέψει στο καλύτερο επίπεδο». Γι' αυτό, ακριβώς, δεν επισπεύσθηκε η διαδικασία της επιστροφής του ώστε να προλάβει το Copa del Rey τον περασμένο Φεβρουάριο. Όλη η ανθρώπινη δύναμη αποτελείται από υπομονή και ο χρόνο και ο Σέρχιο Γιουλ ανέβαζε σταδιακά στροφές. Οι Μαδριλένοι δεν ρίσκαραν κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής της διαδικασίας Χουάν Τραπέρο και των τεσσάρων συνεργατών του (Χάβι Μπάριο, Κάρλος Σάντεθ, Σαμουέλ Καστίλιο και Χαβιέ Μπλάνκο) που ήταν συνεχώς πάνω του! Αρχικώς ο Σέρχι πέταξε τις πατερίτσες τον Οκτώβριο κι άρχισε τζόκινγκ τον Νοέμβριο, περνώντας αρκετές ώρες στο γυμναστήριο και την πισίνα. Δεν υπήρξε μέρα που να μην δουλέψει, κάνοντας… ατελείωτα χιλιόμετρα στα βουνά Peñalara και Bola del Mundo ενώ έπιασε ξανά μπάλα τον Μάρτιο.

Pico de Peñalara coronado! Cada vez más alto Seguimos avanzando!

A post shared by Sergio Llull (@23llull) on

«Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να συνηθίσω το περπάτημα με τις πατερίτσες. Έμπαινα στα αποδυτήρια, έβλεπα τη θέση μου να με περιμένει κι έπαιρνα κίνητρο, μολονότι αυτή η ησυχία με σκότωνε! Ήξερα πως είχα δρόμο μπροστά μου ωστόσο η μουσική με βοηθούσε να ξεφύγω» ανέφερε ο 30άχρονος γκαρντ στο εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η Realmadrid TV για την επιστροφή του με τίτλο: «Γιουλ. Θα γίνω ξανά ο εαυτός μου». «Η πισίνα με έκανε να αισθάνομαι καλά. Μου έδινε κουράγιο αφού περπατούσα χωρίς πατερίτσες και με έκανε να σκέφτομαι ότι η επιστροφή δεν αργεί. Κάθε βήμα που έκανα μέσα στην πισίνα ήταν μια νίκη! Έφτασα στο σημείο να ανέβω στην κορυφή του βουνού Peñalara. Το ότι κατέκτησα την κορυφή του ήταν σαν να κατέκτησα τον εαυτό μου. Τι μου έλειψε περισσότερο όλο αυτό το διάστημα; Η αίσθηση της μπάλας, ο ήχος που κάνει το διχτάκι όταν σκοράρεις, το ίδιο το παρκέ…». Ο ίδιος και οι απανταχού φίλοι του μπάσκετ μετρούσαν αντίστροφα μέσα από τις φωτογραφίες και τα videos που ανέβαζε κατά καιρούς στα social media ενώ τα νούμερά του επιβεβαιώνουν ότι είναι κομβικός για τη Ρεάλ μολονότι απείχε από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα από τον περασμένο Αύγουστο. Με τον Γιουλ στο ρόστερ η «Βασίλισσα» έχει 6/6 στην EuroLeague και τη Liga Endesa: Αρχικώς έκανε το 2/2 στη Μαδρίτη με τον Παναθηναϊκό κι ακολούθησαν οι τέσσερις νίκες με τις Μπασκόνια, Εστουδιάντες, Χιπούθκοα και Ρεάλ Μπέτις για το ισπανικό πρωτάθλημα, εκεί όπου οι «blancos» έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη regular season.

17.7 λεπτά συμμετοχής
12.1 πόντοι
14.3 αξιολόγηση
9/15 δίποντα (60%)
15/33 τρίποντα (45.4%)
4.3 ασίστ

Το επίπεδο της αυτοπεποίθησής του υπάρχει σε ελάχιστους παίκτες στην Ευρώπη. Επίσης η ομάδα του τον εμπιστεύεται απόλυτα κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του σε ό,τι αφορά τα clutch shots, ένα όπλο που τον έκανε ακαταμάχητο και του έδωσε νίκες και τίτλους με τη Ρεάλ τα τελευταία χρόνια. Ο Γιουλ, λοιπόν, επέστρεψε ενώ ο αθλητικός εγωισμός, η άγνοια κινδύνου και η αυτοπεποίθηση κινούνται στα… προ χιαστού επίπεδα! Δεν είναι καθόλου εύκολο να επιστρέφεις από έναν τέτοιο τραυματισμό και να προσαρμόζεσαι άμεσα στα δεδομένα και τις μάξιμουμ απαιτήσεις ενός οργανισμού όπως η «Βασίλισσα». Οι παίκτες είναι, συνήθως, διστακτικοί σε ό,τι αφορά την εκτέλεση και τη λήψη αποφάσεων την ώρα του αγώνα όμως ο Ισπανός έχει πάρει 7-9 σουτ στις τέσσερις συμμετοχές του στη Liga Endesa σε 17 λεπτά μ.ό., δείχνοντας ότι αισθάνεται και, κυρίως, πατάει καλά στο γήπεδο. Παράλληλα, η επιστροφή του μοιράζει το βάρος της ευθύνης με τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος… δεινοπάθησε στο ΟΑΚΑ από την άμυνα και την πίεση του Παναθηναϊκού. Ο 18άχρονος Σλοβένος βγήκε μπροστά και κουβάλησε τη Ρεάλ ως το Final 4 της EuroLeague απολαμβάνοντας το παιχνίδι ενώ στο εγγύς μέλλον και με το κατευόδιο όλων, ετοιμάζει το ταξίδι του για το ΝΒΑ. Στα παιχνίδια της Μαδρίτης μοιράστηκε τον χρόνο με τον Γιουλ ή έπαιρνε σημαντικές ανάσες όταν ο Σέρχι ήταν στο παρκέ. Ο Γκουστάβο Αγιόν έδωσε την καλύτερη εξήγησε σε ό,τι αφορά το «I’m back» του συμπαίκτη του: «Είναι εκείνος που φέρνει πολλά θετικά πράγματα στο παιχνίδι μας, ειδικά στις περιπτώσεις που ο ρυθμός έχει παγώσει. Με 2-3 κινήσεις του θα βρούμε πάλι το… χαμόγελό μας! Όλοι, συμπαίκτες, προπονητές και οπαδοί».