Σαν σήμερα: Η... μάχη των «αιωνίων» στο Βερολίνο! (pics & vids)

Σαν σήμερα: Η... μάχη των «αιωνίων» στο Βερολίνο! (pics & vids)
Πριν από 9 χρόνια, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό (82-84) χάρη στο καλάθι του Πέκοβιτς στον ημιτελικό του Final 4 του Βερολίνου, για να κατακτήσει στην συνέχεια το 5ο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Πρωτομαγιά του 2009.

Ο Ολυμπιακός του Παναγιώτη Γιαννάκη και ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήραν θέση στο παρκέ στην «Ο2 World» του Βερολίνου, για τον ημιτελικό του Final 4.

Οι δύο ομάδες έδιναν «μάχη» για μια θέση στον τελικό και καμία δεν κατάφερνε να ξεφύγει στο σκορ.

Μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο (63-66), το «τριφύλλι» πήγε στο +8 με τρίποντο του Γιασικεβίτσιους (65-73, 33'), με τον Βούισιτς να μειώνει στον πόντο ένα λεπτό πριν το φινάλε (80-81, 39').

Ο Μπουρούσης ισοφάρισε με βολές, μετά το φάουλ που τού έκανε ο Μπατίστ (82-82), αλλά ο Πέκοβιτς απάντησε γρήγορα (82-84), έπειτα από την πάσα του Σάρας. Ο Βούισιτς έχασε την ευκαιρία να ευστοχήσει σε τρίποντο και να βάλει μπροστά τους Πειραιώτες, ενώ άτυχος ήταν και ο παίκτης του Παναθηναϊκού στην αντεπίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ακόμα ελπίδες στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα που τους απέμεναν, αλλά οι Μπουρούσης και Τσίλντρες αστόχησαν στις προσπάθειές τους και οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν - και στη συνέχεια κατέκτησαν την 5η τους Euroleague κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (73-71).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.