Ο έλεγχος παικτών και προπονητή στη σειρά με την Ρεάλ

Ο έλεγχος παικτών και προπονητή στη σειρά με την Ρεάλ

Γιώργος Κούβαρης
Ο έλεγχος παικτών και προπονητή στη σειρά με την Ρεάλ
Η Euroleague Greece κάνει τον ατομικό έλεγχο στους παίκτες και τον τεχνικό του Παναθηναϊκού για όσα έκαναν στα playoffs κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ούτε και φέτος θα έχει Final 4 για τον Παναθηναϊκό ο οποίος μένει εκτός από την τελική φάση της διοργάνωσης για 6η σερί σεζόν.

Η Euroleague Greece αναλύει την απόδοση των παικτών στα playoffs με την Ρεάλ Μαδρίτης και επιδόσεις τους στα τέσσερα ματς της σειράς.

0. Κρις Σίνγκλετον

Στο Game 4 ήταν εκείνος που ανέλαβε δράση στην επίθεση για την επιστροφή της ομάδας στο ματς και τη μεγάλη ανατροπή. Αμυντικά ωστόσο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τους ψηλούς της Ρεάλ. Θα μπορούσε στο 2ο και 3ο παιχνίδι να βγει περισσότερο μπροστά, γεγονος που στοίχισε στον Παναθηναϊκο. Στη σειρά είχε 30:09 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο με 10,8 πόντους και 5,5 ριμπάουντ.

3.Κέι Σι Ρίβερς

Πολύ επηρεασμένος από τον τραυματισμό στον ώμο, διστακτικός να πάρει προσπάθειες, με αποτέλεσμα να βγει τελείως εκτός ρυθμού. Στα τρία ματς που βρέθηκε στην 12άδα (εξαίρεση το πρώτο) είχε 12:08 λεπτά συμμετοχής αλλά δεν σκόραρε ούτε μία φορά! Συνολικά είχε μόλις 0/2 σουτ! Με τον Ρίβερς στο απόλυτο «μηδέν» πώς να έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός

5.Μάικ Τζέιμς

Ο... κλασσικός Μάικ Τζέιμς. Με τα πάνω του και τα κάτω του. Με τις γνωστές του... τρέλες. Ο Αμερικανός πήρε πολλές προσπάθειες, υπήρξαν στιγμές που δεν σταματούσε να σουτάρει (σ.σ. δικαιολογείται επειδή φάνηκε να βρίσκει ρυθμό) ωστόσο δεν μπορεί να του πει κανείς τίποτα. Αυτό είναι το παιχνίδι του, το οποίο άλλοτε μπορεί να «φτιάξει» τον Παναθηναϊκό (όπως στο Game 3 με το comeback από το -10) και άλλοτε να το κωλυσιεργήσει. Παρόλα αυτά ήταν ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» με 19 πόντους κατά μέσο όρο, 4,3 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ.

6.Ειντριαν Πέιν

Λίγα πράγματα έδειξε στη σειρά. Τα 6/6 δίποντα που είχε στο Game 2 όντας εκείνος που προσπαθούσε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό μέσα στο ματς, αποτέλεσαν το highlight του σε αυτά τα έξι παιχνίδια. Άλλωστε δεν αγωνίστηκε και πολύ, αφού είχε 36:52 λεπτά συμμετοχής στο σύνολο. Πάντως μέτρησε σε αυτό το διάστημα 6,3 πόντους κατά μέσο όρο με 11/12 δίποντα στο σύνολο.

11.Νικος Παππάς

Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό ο Νίκος Παππάς. Στα τέσσερα παιχνίδια αγωνίστηκε 46 λεπτά στο σύνολο και μόνο στο τελευταίο ματς προσπάθησε να κάνει την διαφορά όταν κληθηκε να αγωνιστεί στο τέλος. Όμως το λάθος του στα τελευταία λεπτά με το σκορ στο 82-77 ήταν από τα κλειδιά για την εξέλιξη του ματς. Οι μέσοι όροι του ήταν 2,5 πόντοι με 16% στα δίποντα και 0,8 ριμπάουντ.

12.Μαρκους Ντένμον

Ο Αμερικανός προσπάθησε να γίνει «key factor» στην 3η αναμέτρηση της σειράς με κάποιες καλές άμυνες και ένα κρίσιμο τρίποντο, αλλά μέχρι εκεί. Στα 48 λεπτά που αγωνίστηκε συνολικά και στα τέσσερα παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 5 πόντους με 50% στα δίποντα και 46% στα τρίποντα. Αν είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τη στιγμή που Ρίβερς, Παππάς δεν ήταν σε καλή κατάσταση ίσως να μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.

14.Τζέιμς Γκιστ

Η αγωνιστική πτώση του Τζέιμς Γκιστ ήταν από τα κλειδιά για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ είναι βαρόμετρο για τους «πράσινους» και από τη στιγμή που είχε βρει τον μπελά του από τα δυνατά και ψηλά κορμιά της Ρεάλ «κοπήκε» στη μέση και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Στην Μαδρίτη δεν «έβγαλε» ούτε ένα pick n rοll με τον Καλάθη και παρά τους 7,5 πόντους του και τα 3,8 ριμπάουντ, δεν ήταν ο... γνωστός, καλός, Γκιστ.

15.Ίαν Βουγιούκας

Ο παίκτης των ειδικών αποστολών, ειδικά για τους υψηλόσωμους παίκτες της frontline της Ρεάλ. Όμως αγωνίστηκε ελάχιστα. Μόλις 21:57 σε σύνολο τεσσάρων αγώνων, ενώ στα δύο τελευταία ματς είχε μόνο ένα πεντάλεπτο συμμετοχής κατά μέσο όρο. Τα αργά του πόδια και η επιλογή της Ρεάλ να «χτυπήσει» πάνω σε αυτά, ίσως να ήταν και το σημείο αναφοράς για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του. Στη σειρά ο Βουγιούκας είχε 1,8 πόντους και 1,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

19.Λούκας Λεκαβίτσιους

Αγωνίστηκε μόνο στο garbagge time του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, ενώ στα επόμενα τρία ματς έμεινε εκτός 12άδας. Όπερ σημαίνει ότι δεν μπορεί να κριθεί καθόλου γι' αυτήν την σειρά.

22.Κένι Γκέιμπριελ

Καλός στην άμυνα σε γενικές γραμμές, αλλά κακός στην επίθεση. Τα ελεύθερα σουτ που παίρνει συνήθως δεν βρήκαν στόχο και μάλιστα ήταν κάτω από καλές προϋποθέσεις. Στα δύο ματς στη Μαδρίτη είχε μόλις 1/8 εντός παιδιάς και δεν μπόρεσε να «ανοίξει» την αντίπαλη άμυνα όπως κάνει συνήθως. Κατά μέσο όρο είχε 3,5 πόντους και άλλα 3,5 ριμπάουντ αν και αμυντικά δεν δίστασε να βάλει το κορμί του απέναντι στους (πολυπληθείς) ψηλούς της Ρεάλ.

24.Ματ Λοτζέσκι

Άργησε να... ξυπνήσει ο Λοτζέσκι στη σειρά και όταν το έκανε ήταν ήδη αργά. Στο Game 4 προσπάθησε να βοηθήσει με το μακρινό του σουτ (2/4τρ.), ήταν από τους πλέον αξιόπιστους, αλλά βάσει εμπειρίας ο Παναθηναϊκός περίμενε περισσότερα από εκείνον. Ο Λοτζέσκι είχε κατά μέσο όρο 5,8 πόντους και 2,5 ριμπάουντ στη σειρά.

33.Νικ Καλάθης

Ένας Νικ δεν έφερε την άνοιξη στον Παναθηναϊκό. Ο Καλάθης ήταν συγκινητικός και συγκλονιστικός στη σειρά, εκείνος που προσπάθησε να οδηγήσει την ομάδα του στο Final 4. Έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο απ' όλους, αλλά δεν είχε επί σταθερή βάσης την βοήθεια από δύο τουλάχιστον παίκτες για να ολοκληρώσει τον στόχο του. Στα τέσσερα ματς μέτρησε κατά μέσο όρο 29:37 λεπτά συμμετοχής με 16,8 πόντους, 7,3 ασίστ, 3,8 ριμπάουντ και 1,5 κλεψίματα.

43.Θανάσης Αντετοκούνμπο

Στο 4ο ματς ήταν από τους παράγοντες για το μεγάλο come back του Παναθηναϊκού και την παραλίγο ολική ανατροπή. Με την ενέργειά του και την άμυνα προσπάθησε να αποσοβήσει την ήττα ωστόσο δεν τα κατάφερε. Highlight του ήταν η φοβερή άμυνα πάνω στον Ντόντσιτς στο πρώτο ματς της σειράς, όταν και οι «πράσινοι» είχαν νικήσει με χαρακτηριστική άνεση στο ΟΑΚΑ.

Τσάβι Πασκουάλ

Το ήθελε, το πίστευε και δεν δίσταζε να το πει κιόλας. Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν ο πρώτος που είχε πιστέψει τόσο πολύ στη πρόκριση του Παναθηναϊκού και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Επέλεξε να αφήσει για τρία ματς εκτός τον Λούκας Λεκαβίτσιους και να εμπιστευτεί τον Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος ωστόσο αποδείχθηκε ότι υστερεί ρυθμού και ότι δεν βρίσκεται σε καλή (ψυχολογική κυρίως) κατάσταση. Έτσι ο Καλάθης δεν είχε τον χώρο να απελευθερωθεί και να μπορεί να χρησιμοποιήσει και σχημα με δύο οργανωτές.

Πιστώνεται ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλά προετοιμασμένος για τα ματς στη Μαδρίτη (ανεξαρτήτου αποτελέσματος) αλλά χρεώνεται και την χαλαρότητα που έδειξαν οι «πράσινοι» στο δεύτερο ματς, το οποίο αποδείχθηκε και καταλυτικό για τη σειρά.