Καλάθης: «Τους... έχουμε, από εμάς εξαρτάται»

Ο Νικ Καλάθης δεν θέλησε να σχολιάσει και άφησε στην άκρη τις διαιτητικές αποφάσεις, ενώ μιλώντας στην EuroLeague Greece εξέφρασε την πίστη του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φύγει το βράδυ της Παρασκευής (27/4, 22:00) με τη νίκη και το 2-2 στη σειρά!

Καλάθης: «Τους... έχουμε, από εμάς εξαρτάται»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Γι άλλο ένα ματς ήταν εκείνος που κουβάλησε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και προσπάθησε να τον οδηγήσει σε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Σημείωσε 26 πόντους βρίσκοντας στόχο και έξω από τα 6.75 μέτρα έχοντας 4/9 τρίποντα, ενώ μοίρασε επίσης και 4 ασίστ. Μπορεί οι «πράσινοι» να έχασαν, μπορεί να βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού, μπορεί να υπήρχε τεράστιος εκνευρισμός και προβληματισμός για τα σφυρίγματα, αλλά ο Νικ Καλάθης δεν το βάζει κάτω.

Γνωρίζει ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Γνωρίζει ότι με μια καλή ομαδική εμφάνιση το βράδυ της Παρασκευής (27/4, 22:00) στη Μαδρίτη, οι «πράσινοι» μπορούν να ξαναφέρουν την σειρά στο κλειστό του ΟΑΚΑ για Game 5!

Μετά το τέλος του τρίτου αγώνα της σειράς και παρά την κούραση και τον εκνευρισμό, ο Νικ Καλάθης έμεινε στο αγωνιστικό κομμάτι. Μιλώντας στην EuroLeague Greece επανέλαβε πολλές φορές τη φράση «μπορούμε να τους κερδίσουμε» και η πρόκριση εξαρτάται μόνο από τους ίδιους τους, τους εαυτούς:

«Σίγουρα από τη στιγμή που γνωρίσαμε την ήττα χάσαμε την ευκαιρία μας αλλά σε αυτό το σημείο πρέπει να σκεφτούμε την Παρασκευή και την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να μπούμε μέσα με την σωστή νοοτροπία, ξέρουμε ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε και θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε στο επόμενο ματς» σχολίασε ο Νικ Καλάθης και ξεκαθάρισε ότι «όχι, δεν έχουμε απογοητευτεί. Κι ούτε νιώθουμε ότι μας έχει πάρει από κάτω. Έτσι είναι το μπάσκετ. Και σίγουρα έχουμε την ομάδα να παίξει την Παρασκευή και να νικήσει. Θα δούμε το ματς στο βίντεο και ειδικά όσα δεν κάναμε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί τα σκατ...αμε. Σου είπα και πριν. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη και στο τέλος θα μπορέσουμε να νικήσουμε.»

Και το επανέλαβε: «Εμείς γνωρίζουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε. Αν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε, τότε το παιχνίδι της Παρασκευής θα το κερδίσουμε. Θα ξεκουραστούμε λίγες ώρες, θα προπονηθούμε και θα μπούμε στο γήπεδο για να φέρουμε τη σειρά στο ΟΑΚΑ» ενώ για το μεγάλο σουτ του Κάρολ, είπε: «Σίγουρα ήταν πολύ μεγάλο το σουτ. Τους έφερε μπροστά με πέντε πόντους, αλλά εμείς πρέπει να σκεφτούμε τη δική μας ομάδα. Τι θα κάνουμε από το πρώτο μέχρι και το τέταρτο δεκάλεπτο. Σίγουρα θα γίνουν και λάθη, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να τα περιορίσουμε στο ελάχιστο.»

Ο ίδιος αντέχει; «Αυτό κάνω. Παίζω μπάσκετ. Θα είμαι πανέτοιμος την Παρασκευή. Όμως είναι ομαδική δουλειά. Και ξέρω ότι και οι συμπαίκτες μου θα είναι έτοιμοι. Έχουμε 12 παιδιά που θα είναι έτοιμοι για να παλέψουν και να νικήσουν» ενώ είπε ότι δεν πρέπει να απογοητεύεται ο κόσμος μετά από αυτήν την ήττα: «Βλέπεις και εσύ, βλέπουν όλοι, ότι παλεύουμε μέχρι το τέλος για να πάρουμε τα δύσκολα αυτά παιχνίδια. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην έχουμε κενά διαστήματα στο μυαλό μας με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το παιχνίδι μας και στο τέλος θα κερδίσουμε.»

Όσο για τα σφυρίγματα των διαιτητών; «Δεν είναι δουλειά μου να μιλήσω για τους διαιτητές. Ως ομάδα μπορούμε να τους νικήσουμε. Από εμάς εξαρτάται. Θα είναι λάθος να έχουμε νοοτροπία ότι θα μας βοηθήσουν οι διαιτητές εκτός έδρας. Ξαναλέω. Από εμάς εξαρτάται και μόνο!»