Τόμιτς: «Προβλέψιμη η άμυνα της Ζαλγκίρις, αλλά εμείς δεν την διαβάσαμε!»

Gazzetta team
Τόμιτς: «Προβλέψιμη η άμυνα της Ζαλγκίρις, αλλά εμείς δεν την διαβάσαμε!»
Ο Μίλαν Τόμιτς σχολίασε την ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις, τονίζοντας πως υπάρχει ακόμα ένα ματς.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου είπε αρχικά στην κάμερα της Nova: «Το πρώτο είναι το τρίποντο της Ζαλγκίρις, στο πρώτο μέρος είχε 84% στα δίποντα. Δεν υπήρχε βοήθεια, δεν υπήρχε το ροτέισον. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό αμυντικά. Η επίθεση μας δεν διάβασε ούτε μια φορά την άμυνα της Ζαλγκίρις στα υπόλοιπα δεκάλεπτα. Λέγαμε που να χτυπήσουμε και η μπάλα πήγαινε αντίθετα. Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν πολλά. Υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι, θέλω να σταθώ σε αυτό. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να βρούμε την ψυχική δύναμη και να νικήσουμε. Δεν έχει σημασία η διαφορά. Πρέπει ο καθένας να σκεφτεί πρώτα με τον εαυτό του και μετά ομαδικά, να τα βάλουμε κάτω».

Για το τι προλαβαίνει η ομάδα να προσαρμόσει σε 48 ώρες ανέφερε: «Δεν παίζει κανένα ρόλο που χάσαμε 4 φορές και κερδίσαμε 1. Αυτά είναι για τις στατιστικές. Στο Final 4 θα το πει κανείς αυτό; Με κάποιες λεπτομέρειες, επιθετικά πρέπει να δούμε τα λάθη μας και μήπως και βάλουμε και κάτι καινούριο. Σε ένα τέτοιο γήπεδο σε τέτοια ατμόσφαιρα χρειάζεσαι 12 παίκτες. Όποιος είναι έτοιμος πρέπει να ξεχνά τον πόνο, αλλιώς δεν πρέπει να παίζει. Και σήμερα έκαναν ενέσεις. Και ο Πρίντεζης και ο Μπόγρης και ο Μιλουτίνοφ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία».

Για τα λάθη του Ολυμπιακού δήλωσε: «Μέσο όρο έχουμε 14 λάθη στη σειρά με την Ζαλγκίρις, είναι πάρα πολλά. Σε τέτοια ματς-τελικούς δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό. Πρέπει να παίζουμε πιο γρήγορα και να βρίσκουμε εύκολα καλάθια».

Τέλος συμπλήρωσε: «Ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, όχι μόνο σωματικά. Το μπάσκετ παίζεται με το μυαλό. Δεν διαβάσαμε καλά, και η άμυνα της Ζαλγκίρις είναι προβλέψιμη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.