Μιλάκνις: «Καλύτερη η ατμόσφαιρά μας από του Ολυμπιακού, κάποιοι ίσως να μην βρεθούν ποτέ σε F4»

Κάτια Πετροπούλου
Μιλάκνις: «Καλύτερη η ατμόσφαιρά μας από του Ολυμπιακού, κάποιοι ίσως να μην βρεθούν ποτέ σε F4»
Ο Αρτούρας Μιλάκνις μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague για τη σειρά των playoffs με τον Ολυμπιακό, το πόσο σημαντική θα ήταν η παρουσία της Ζαλγκίρις στο Final 4 για όλη τη Λιθουανία και για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο παίκτης της Ζαλγκίρις είπε αναλυτικά για:

Την πρώτη σειρά playoffs της καριέρας του: «Όλοι στην ομάδα είναι ενθουσιασμένοι, όλοι οι παίκτες, οι προπονητές, το επιτελείο... και περισσότερο ή λιγότερο, όλη η χώρα, που η Ζαλγκίρις βρίσκεται στα playoffs. Όλοι μας περιμένουν για το Game 3 στο Κάουνας. Θα είναι υπέροχη η ατμόσφαιρα».

Το break στο Game 1 στο ΣΕΦ και πώς αυτό ήρθε: «Θεωρώ ότι έγινε εξαιτίας της σκληρής δουλειάς του προπονητικού επιτελείου. Ήξεραν πώς να μας προετοιμάσουν γι’ αυτό το παιχνίδι. Εντάξει, τα playoffs είναι πάντα διαφορετικού τύπου αγώνες σε σύγκριση με την κανονική περίοδο, όμως πρόκειται απλά για μπάσκετ και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που συμβαίνει στο παρκέ. Δεν χρειάζεται να δούμε τι γίνεται γύρω από την ομάδα, τον κόσμο που τρελαίνεται και τέτοια πράγματα. Πρέπει απλά να συγκεντρωθούμε στο πλάνο μας, αυτό είναι όλο».

Το Game 2 κι αν θα είναι διαφορετικά τα παιχνίδια στο Κάουνας: «Θεωρώ πως θα είναι διαφορετικά. Κάθε παιχνίδι της σειράς είναι σκληρή μάχη και για τις δύο ομάδες. Πήραμε την πρώτη νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έπαιξε με περισσότερες επαφές, περισσότερο συναίσθημα και ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε. Ομως παλέψαμε, επιστρέψαμε και στο τέλος το σκορ είναι 1-1. Τώρα επιστρέφουμε για να παίξουμε στο Κάουνας και στο γήπεδό μας, πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί σε σχέση με την Αθήνα».

Το πώς αντιμετωπίζουν στη Λιθουανία την παρουσία της Ζαλγκίρις για πρώτη φορά σε σειρά playoffs: «Όλοι στην πόλη περιμένουν αυτά τα παιχνίδια. Μερικοί άνθρωποι στον δρόμο φωνάζουν για την ομάδα και μού εύχονται καλή τύχη. Θεωρώ ότι θα έχουμε sold out στο γήπεδο και στα δύο παιχνίδια. Το γήπεδο θα είναι ασφαλώς γεμάτο και η ατμόσφαιρα θα είναι καλύτερη από αυτή που είχε ο Ολυμπιακός».

Το πώς βιώνει αυτός και οι υπόλοιποι βετεράνοι Λιθουανοί παίκτες (Παούλιους Γιανκούνας, Αντάνας Καβαλιάουσκας) την ευκαιρία να φτάσουν τόσο κοντά στο Final 4: «Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για όλους... Ίσως για τους βετεράνους είναι λίγο περισσότερο, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Ισως δεν έχεις άλλη ευκαιρία σαν αυτή για να πας στο Final 4 ξανά στην καριέρα σου. Δεν πειράζει αν είναι 33 ή 23, ίσως δεν βρεθείς ξανά σε ομάδα Euroleague, ή ίσως θα είσαι, όμως η ομάδα σου δεν φτάσει πάλι στα playoffs. Θεωρώ ότι είναι πραγματικά σημαντικό για όλους, μια μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες, τον κόσμο, την πόλη και όλη τη χώρα να πάμε στο Final 4 και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε την Euroleague».

Την άμεση και τρομερή μετάβαση του Γιασικεβίτσιους από σταρ στο παρκέ σε προπονητή και πώς το βίωσε αυτός και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του: «Δεν ήταν τόσο δύσκολο, επειδή όταν ήταν συμπαίκτης στη Ζαλγκίρις, στην τελευταία του σεζόν ως παίκτης, ήταν ήδη σαν δεύτερος προπονητής, λίγο ή πολύ. Πάντα έβλεπε τα παιχνίδια, τα βίντεο κι όχι μόνο γι’ αυτά που έβλεπε λάθος, αλλά γι’ αυτά που έκανε αυτός λάθος. Πως τα πηγαίναμε σε άμυνα και επίθεση. Σαν να προετοίμαζε τον εαυτό του να γίνει προπονητής και τώρα όλοι οι παίκτες μπορούν να του μιλήσουν ως φίλο, ως συμπαίκτη, όμως όλοι τον σέβονται όπως και την ηγεσία του. Είναι ήδη σπουδαίος προπονητής και θα γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον».

Την έφεσή του στα τρίποντα: «Προσπαθώ να προπονηθώ, όχι μόνο να σουτάρω από σταθερές θέσεις, αλλά σε κίνηση, προσπαθώντας να εκτελέσω μέσω plays. Σούταρα πολύ, αλλά δεν είναι σα να κάθεσαι σπίτι, να μπαίνεις στο γήπεδο και να σουτάρεις καλά. Πρέπει να δουλέψεις πολύ και να σουτάρεις πολύ πριν και μετά την προπόνηση. Εχω τη ρουτίνα μου και πάντα την ακολουθώ».

Τον… μύθο που υπάρχει πως κάποτε ευστόχησε σε 13 σερί σουτ από το κέντρο στην προπόνηση κι αν υπάρχουν… μάρτυρες: «Ναι, είναι αλήθεια! Σούταρα μαζί με τον φυσιοθεραπευτή μας και ήταν μερικοί παίκτες γύρω. Εβαλα 13 στη σειρά και ο press officer μας κατέγραψε τα τρία τελευταία. Δεν ήθελα να στείλουμε το βίντεο στα ΜΜΕ επειδή δεν έχω απόδειξη ότι έβαλα 13 σουτ στη σειρά, όμως ο φυσιοθεραπευτής μας και κάποιοι άλλοι το είδαν. Παραμένει μεταξύ εμού και των τεσσάρων τοίχων στην Zalgirio Arena».

Την συμβολή του κόσμου στην επιτυχία της Ζαλγκίρις, χάρη στην ατμόσφαιρα στο Κάουνας: «Είναι πολύ σημαντικοί ασφαλώς ειδικά όταν έχουμε άσχημες στιγμές. Ο κόσμος πάντα μας βοηθά να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Κάθε παίκτη νιώθει καλύτερα όταν παίζει σε μια τόσο σπουδαία ατμόσφαιρα. Πάντα νιώθεις πολύ άνετα και βοηθά πολύ σίγουρα. Η νίκη που πήραμε με την ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ συναρπαστική και ο κόσμος μας την αγαπά. Την αγαπούν και η υποστήριξή τους είναι σπουδαία».

Το πόσο σπουδαία θα ήταν μια πρόκριση για την Ζαλγκίρις: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πάμε σε αυτό το Final 4! Αν το κάνουμε, θα είναι μια μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για τον κόσμο της Ζαλγκίρις, αλλά για όλη τη Λιθουανία. Πρέπει να πάρουμε άλλες δυο νίκες και να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν τα καταφέρουμε, τότε θα δούμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.