Σφαιρόπουλος: «Αύριο του Πρίντεζη, έχουμε περισσότερη εμπειρία» (vid)

Gazzetta team
Σφαιρόπουλος: «Αύριο του Πρίντεζη, έχουμε περισσότερη εμπειρία» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την πίεση που έχει «μεταφερθεί» στην Ζαλγκίρις, αυτά που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο Κάουνας και την κατάσταση του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο προπονητής των Πειραιωτών είπε αρχικά, πριν την αναχώρηση της ομάδας για Λιθουανία: «Δεν προπονήθηκε σήμερα ο Πρίντεζης, έχει κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι. Θα δούμε πώς θα είναι στην αυριανή προπόνηση. Στο προηγούμενο ματς πολλά παιδιά έπαιξαν με αυταπάρνηση, κάνοντας ενέσεις, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει όλα τα παιδιά θέλουν να παίξουν. Θα δούμε αύριο»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις έχει προβάδισμα έχοντας δύο ματς στην έδρα της, αλλά τώρα έχει εκείνη το "πρέπει". Τέτοια ματς οι δικοί μας παίκτες οι περισσότεροι έχουν δώσει πολλά. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι για να κάνουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο», πρόσθεσε.

Έπειτα συμπλήρωσε: «Η άμυνα πρέπει να είναι δυνατή, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία με την επίθεση. Γιατί αν δεν παίξεις καλά στην επίθεση, δίνεις προϋποθέσεις στον αντίπαλο να τρέξει. Είναι αλληλένδετα αυτά, πρέπει να κάνουμε ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι, να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα και να έχουμε υψηλό ρυθμό».

Τέλος, για τις προσαρμογές που κάνουν οι δύο ομάδες στη διάρκεια της σειράς, τόνισε: «Μικρές αλλαγές υπάρχουν σε όλα τα παιχνίδια. Κάποια συστήματα τα αλλάζεις, άλλα τα επαναφέρεις, κάνεις κάποιες προσαρμογές στην άμυνα. Έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα, όπως και η Ζαλγκίρις. Όμως συνολικά δεν μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα και εύκολα η εικόνα μιας ομάδας».