Ρούντι: «Δεν θέλω να επιστρέψω στο ΟΑΚΑ»!

Ρούντι: «Δεν θέλω να επιστρέψω στο ΟΑΚΑ»!
Ο Ρούντι Φερνάντεθ εξήγησε στην EuroLeague Greece ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να τελειώσει την πρόκριση στην Ισπανία και παραδέχτηκε ότι το Game 1 στο ΟΑΚΑ ήταν ένα καλό μάθημα για τη «Βασίλισσα».

O Παναθηναϊκός άνοιξε λογαριασμό στην προημιτελική σειρά της EuroLeague με τη Ρεάλ Μαδρίτης, παίζοντας με τη... βελόνα στο κόκκινο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και υποχρεώνοντας τους Ισπανούς να ισοφαρίσουν τη δεύτερη πιο βαριά ήττα τους στον θεσμό ωστόσο οι «blancos» έφεραν στα ίσα τη σειρά πριν από τoυς αγώνες στο WiZink Center (25 & 27/4). Ήταν ζήτημα υπερηφάνειας, όπως ανέφερε ο Πάμπλο Λάσο εξηγώντας το comeback της ομάδας του, με τον Ρούντι Φερνάντεθ να παραδέχεται στην EuroLeague Greece ότι η Ρεάλ μπορεί να κάνει το 2/2 στην έδρα της και να προκριθεί στο Final 4.

Τι άλλαξε, λοιπόν, μέσα σε δυο μέρες και η Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού έπειτα από τη δεύτερη πιο βαριά ήττα της στην EuroLeague;

«Πάνω από όλα η νοοτροπία. Ήταν αδύνατο να κερδίσουμε εδώ μέσα με την εικόνα που παρουσιάσαμε στο Game 1. Έπρεπε να αλλάξουμε τα πάντα! Παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε υπομονή στην επίθεση, γενικώς παίξαμε με υπερηφάνεια. Όπως έχει πει και ο κόουτς, τα πάντα είναι ένα μάθημα. Ήταν δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε όμως πήραμε ένα καλό μάθημα στο πρώτο παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό και τώρα έχουμε την ευκαιρία μας στη Μαδρίτη»!

Από την άλλη πλευρά, ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο παιχνίδι στο Game 1. Τι πήγε στραβά για τους «πράσινους» στη συνέχεια;

«Νομίζω ότι αυτή τη φορά τους πιέσαμε πολύ. Στην επίθεση έκαναν κάποια λάθη ενώ εμείς πετύχαμε κάποια μεγάλα σουτ. O Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ομάδα κι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Πολύ περισσότερο, δε, στο ΟΑΚΑ με αυτούς τους οπαδούς που γέμισαν το γήπεδο και στα δυο παιχνίδια. Αυτό, ακριβώς, κάνει τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο επικίνδυνο αντίπαλο. Έχουν όρεξη να πετύχουν σπουδαία πράγματα όμως κι εμείς θέλουμε να πετύχουμε και να προκριθούμε στο Final 4».

Τι να περιμένουμε πλέον στα επόμενα ματς στη Μαδρίτη; Θεωρείς ότι η Ρεάλ μπορεί να πανηγυρίσει την πρόκριση στο γήπεδό της;

«Η σειρά είναι απλώς στο 1-1. Είμαστε ισόπαλοι και πρέπει να δείξουμε την ποιότητά μας… Νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τα δυο παιχνίδια και να πάμε στο Final 4! Πέρσι χάσαμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας (σ.σ. από την Νταρουσάφακα), επομένως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μην κάνουμε λάθη και να τελειώσουμε τη δουλειά στη Μαδρίτη».

Πως έζησες την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ;

«Για έναν παίκτη είναι πολύ καλό να παίζει σε αυτά τα παιχνίδια! Για την ομάδα είναι ακόμα καλύτερο ότι κερδίσαμε εδώ! Η έδρα του Παναθηναϊκού είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη και δεν θέλω να επιστρέψω εδώ».