Οι επιδόσεις του Ρέγιες θυμίζουν Σαμπόνις! (vids)

Οι επιδόσεις του Ρέγιες θυμίζουν Σαμπόνις! (vids)
Ο 38άχρονος Φελίπε Ρέγιες έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της EuroLeague που συγκεντρώνει 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε αυτή την ηλικία έπειτα από τον Άρβιντας Σαμπόνις!

Ο Φελίπε Ρέγιες, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Νίκος Ζήσης είναι οι μόνοι παίκτες που συμμετείχαν στην πρώτη διοργάνωση της «επαναστατικής», τότε, EuroLeague που είχε απέναντί της την SuproLeague της FIBA και φέτος έγραψαν συμμετοχές έπειτα από τη σεζόν 2000-01! Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της Ρεάλ, ο Ρέγιες είναι φτασμένος και μπαρουτοκαπνισμένος, με αμέτρητες ατομικές και συλλογικές διακρίσεις. Προς τη δύση της καριέρας του (σ.σ. το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2019) είναι ακόμα κομβικός για τη «Βασίλισσα» χωρίς να έχει ανάγκη να ζει με τις αναμνήσεις του παρελθόντος.

Το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας έπειτα από 10 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, EuroBasket και Παγκόσμια Κύπελλα ώστε να αφοσιωθεί στη Ρεάλ και φιγουράρει στην πρώτη θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ όλων των εποχών στην ιστορία της EuroLeague ενώ ήταν καθοριστικός στο Game 2 της προημιτελικής σειράς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Για την ακρίβεια, ο capitán των Μαδριλένων και γηραιότερος παίκτης στην εφετινή διοργάνωση μέτρησε 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε λιγότερα από 17 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο μοναδικός παίκτης 38+ ετών που έχει πετύχει κάτι ανάλογο στην EuroLeague είναι ο Άρβιντας Σαμπόνις! Ο «Σάμπας» επέστρεψε στη Ζάλγκιρις τη σεζόν 2003-04 για να κλείσει την καριέρα του έπειτα από το πέρασμά του από το ΝΒΑ κι αναδείχτηκε MVP στη regular season και το TOP-16, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές επιδόσεις: 15.9 πόντοι και 10.3 ριμπάουντ (26.4 ranking) στην α' φάση και 18.2 πόντοι, 11.5 ριμπάουντ (26 ranking) στη δεύτερη.

Σε ό,τι αφορά τον Ρέγιες, ο έμπειρος φόργουορντ είχε 12.3 πόντους, 6 ριμπάουντ και 17 βαθμούς ranking στα τελευταία τρία παιχνίδια της regular season. «Ο Φελίπε είναι η εγκυκλοπαίδεια του μπάσκετ! ΟΚ, σκοράρει όμως μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα, πολύ πιο σημαντικά από το να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Παίζει άμυνα, μπλοκάρει, κατεβάζει επιθετικά ριμπάουντ... Γενικώς, κάνει όσα θέλει ένας κόουτς. Αυτοί, ακριβώς, είναι οι λόγοι που πρωταγωνιστεί τόσα χρόνια. Είναι ο πραγματικός διάδοχος του Φερνάντο Μαρτίν! Ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης» έχει πει για τον αρχηγό της «Βασίλισσας» ο τεράστιος Όντι Νόρις.

Οι καλύτερες επιδόσεις των 38+ παικτών στην EuroLeague
Παίκτης / Ομάδα / Ranking / Ηλικία

Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 46 / 39 ετών, 2 μηνών, 14 ημερών
Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 36 / 39 ετών, 3 μηνών, 20 ημερών
Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 34 / 39 ετών, 1 μήνα, 10 ημερών
Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 34 / 38 ετών, 10 μηνών, 25 ημερών
Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 30 / 38 ετών, 11 μηνών, 1 ημέρας
Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 30 / 38 ετών, 11 μηνών, 15 ημερών
Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 29 / 39 ετών, 3 μηνών, 6 ημερών
Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 27 / 39 ετών, 1 μήνα, 24 ημερών
Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 26 / 38 ετών, 11 μηνών, 28 ημερών
Σαμπόνις / Ζαλγκίρις / 26 / 38 ετών, 10 μηνών, 20 ημερών
Ρέγιες / Ρεάλ / 25 / 38 ετών, 1 μήνα, 3 ημερών

Θυμηθείτε το αφιέρωμα της EuroLeague Greece στον Φελίπε Ρέγιες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.