ΜακΛιν: «Δεν υπάρχουν λόγια για τους τραυματίες, θυσίασαν τα κορμιά τους»

Gazzetta team
ΜακΛιν: «Δεν υπάρχουν λόγια για τους τραυματίες, θυσίασαν τα κορμιά τους»
Ο Τζαμέλ ΜακΛιν έβγαλε το... καπέλο στους τραυματίες του Ολυμπιακού για την αυτοθυσία τους στο ματς με τη Ζαλγκίρις.

Στην αυτοθυσία των Παπανικολάου, Στρέλνιεκς και Μπόγρη στο ματς με τη Ζαλγκίρις στάθηκε ο Τζαμέλ ΜακΛιν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αμερικανού σέντερ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:

Τζαμέλ, πως ήρθε η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού σε 4 αγώνες με τη Ζαλγκίρις αυτή τη σεζόν;

«Βγάλαμε μεγάλη ενέργεια, ήμασταν πολύ πιο σκληροί εν συγκρίσει με το πρώτο ματς και πραγματικά δείξαμε πως είχαμε σύνδεση ως ομάδα, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά».

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στην 4η περίοδο. Τι έκανε σωστά;

«Στην 3η περίοδο, μας "έπιασαν" να κινούμαστε αργά και πέτυχαν πολλούς πόντους, αλλά είχαμε διαβάσει καλά το πρώτο παιχνίδι τους, χρησιμοποιήσαμε έξυπνα και με δύναμη τα κορμιά μας μέχρι που αποκτήσαμε το πλεονέκτημα. Έτσι, πρέπει να λειτουργούμε επιθετικά, δεν πρέπει να τους αφήνουμε να νιώθουν άνετα. Διαθέτουν πολλούς παίκτες, πολλούς συνδυασμούς και τρέχουν πολύ. Γι' αυτό πρέπει να τους... παρενοχλούμε, όπου τους βρίσκουμε».

Πέτυχες 21 πόντους και ήσουν ο ΜVP του Ολυμπιακού. Σε ενεργοποίησε η απουσία του Μιλουτίνοφ;

«Ήμουν τυχερός! Η μπάλα ερχόταν προς το μέρος μου. Η πίεση είναι τεράστια. Ειδικά σε αυτόν τον αγώνα χωρίς τον Μιλουτίνοφ όλοι πρέπει να βγούμε μπροστά και να καλύψουμε το κενό του. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα έκανε καλή δουλειά, είχε συγκέντρωση και έπαιξε σκληρά».

Η άμυνά σου στον Μπράντον Ντέιβις υπήρξε «κλειδί». Ποιο ήταν το πλάνο για να τον σταματήσετε;

Το πλάνο ήταν να τον φορτώσουμε με φάουλ, να τον χτυπάμε άμεσα στο ποστ και στο ντράιβ, να τον καθυστερούμε και να τον βγάλουμε, πνευματικά, εκτός παιχνιδιού. Λειτουργήσαμε σωστά, δυστυχώς δεν το πετύχαμε στην 3η περίοδο και μας ξέφυγε λίγο. Πιστεύω, όμως, πως η προσέγγιση στο παιχνίδι από πλευράς μας ήταν η σωστή και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να βγάζουμε εκτός τους παίκτες "κλειδιά" γι' αυτούς».

Για την αυτοθυσία των Παπανικολάου, Στρέλνιεκς και Μπόγρη, τι έχεις να πεις;

«Δεν υπάρχουν λόγια! Να θυσιάσουν τα κορμιά τους για την ομάδα, τα πλέι οφ, όταν δεν είναι 100% έτοιμοι, είναι κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις. Όλοι το εκτιμήσαμε! Και δεν είναι πως απλά αγωνίστηκαν, έπαιξαν δυνατά, έπαιξαν καλά! Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος μιας ομάδας που οι παίκτες της είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν το σώμα τους, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή».

Με τόσους τραυματίες, όμως, τι προβλέπεις για τα δύο παιχνίδια στο Κάουνας;

«Έχουμε δύο ημέρες για να ξεκουραστούν και να κάνουν θεραπεία οι τραυματίες. Θα είναι δύσκολο, αλλά αρκεί να παίξουμε όλοι μαζί. Εξάλλου, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, μας έλειπαν παίκτες! Ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίζουμε! Μάθαμε να επιβιώνουμε με απουσίες. Αρκεί να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να βγάζουμε το σκληρό μας πρόσωπο».

Θα τελειώσετε τη... δουλειά στο Κάουνας ή θα επιστρέψετε στην Αθήνα;

«Θέλουμε, εννοείται, να την τελειώσουμε στο Κάουνας! Είναι εύκολο για μένα να σας πω πως αυτό θα κάνουμε, αλλά η αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα και πρέπει να συγκεντρωνόμαστε κάθε φορά μόνο στο επόμενο παιχνίδι».

Η Ζαλγκίρις βρίσκει πάντα τον τρόπο να επιστρέψει. Ποιο είναι το «κλειδί» για να νικήσεις αυτή την ομάδα;

«Όταν είναι κάτω, πρέπει να τους κρατήσεις κάτω! Αυτοί θα προσπαθούν πάντα να επιστρέψουν κι εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.