Σφαιρόπουλος: «Υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα, δεν τα βάφουμε μαύρα»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στη media day του Ολυμπιακού ενόψει του Game 2 με τη Ζαλγκίρις, δείχνοντας στην εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

Σφαιρόπουλος: «Υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα, δεν τα βάφουμε μαύρα»

Την εμπιστοσύνη στους παίκτες του ενόψει του Game 2 με τη Ζαλγκίρις έδειξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας στη media day του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Θέλουμε να δείξουμε αποφασιστικότητα και  να διορθώσουμε τα λάθη μας. Είδατε πως το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι. Υπήρχαν στιγμές που δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. 

Το πρώτο ζητούμενο είναι να δείξουμε την αποφασιστικότητα που χρειάζεται να πάρουμε το αυριανό παιχνίδι. Το πρώτο παιχνίδι σε μία σειρά είναι το πιο δύσκολο για τον γηπεδούχο. Είναι γεγονός και οι τραυματισμοί, αλλά δεν ψάχνω δικαιολογίες. Πιστεύω στο υλικό, όσοι και να είμαστε θα παλέψουμε και θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη».

Για την απόδοση των ξένων τόνισε: «Είναι λάθος να ξεχωρίζουμε την ομάδα σε Έλληνες και ξένους. Δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός. Όλοι υπολογίζονται το ίδιο. Είναι κάπως λογικό να χρειάζονται χρόνο για να μπουν στο πνεύμα αυτών των αγώνων. Κάποιοι δεν είχαν παίξει ξανά τέτοια παιχνίδια. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει να κάνουν ότι πρέπει».

Για την αυτοπεποίθηση ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Δεν είχε πρόβλημα η αυτοπεποίθησή μου. Έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πως μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να δείξουμε μεγαλύτερο πάθος και να παίξουμε περισσότερο ομαδικά» ενώ για τον Κέβιν Πάνγκος ανέφερε ότι «ήταν ένα παιχνίδι που ο Πάνγκος έδειξε τις αρετές του. Πρέπει να τον περιορίσουμε, όπως και τους άλλους παίκτες που μας έκαναν την ζημιά».

Για την διαιτησία τόνισε: «Βλέποντας το βίντεο ενισχύθηκε η άποψη μου. Βλέποντας φάσεις μέσα στο παιχνίδι και στο βίντεο είμαι σίγουρος πως είχα απόλυτο δίκιο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για την στήριξη του κόσμου που επισκέφτηκαν μάλιστα και τα αποδυτήρια μετά το πρώτο ματς και τόνισαν στην ομάδα πως τους πιστεύουν και θα είναι δίπλα τους, ο κόουτς είπε: «Τους ευχαριστούμε που μας στηρίζουν. Είναι μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα.. Θα κάνουμε το παν, θα ματώσουμε τη νίκη. Είμαστε όλοι μαζί και όταν είμαστε όλοι μαζί δεν φοβόμαστε κανένα».

Για την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου τόνισε: «Θα κάνει τεστ και θα δούμε τώρα. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε την σωματική ακεραιότητα κάποιου παίκτη. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Και ο Μιλουτίνοφ είπε θέλω να παίξω αλλά και  ο Μπόγρης που έχει κι αυτός πρόβλημα. Είναι  τιμή τους. Και ο Στρέλνιεκς και ο Παπανικολάου θέλουν να αγωνιστούν».