Η Φενέρ συνεχίζει το ρεκόρ της, η Μπασκόνια χρειάζεται τρίποντο! (pics)

Αντωνία Σπανού
Η Φενέρ συνεχίζει το ρεκόρ της, η Μπασκόνια χρειάζεται τρίποντο! (pics)
Η Φενέρμπαχτσε έκανε εύκολα το 1- 0 κόντρα στην Μπασκόνια, συνεχίζει να γράφει ιστορία στα playoffs της Euroleague, ενώ η Μπασκόνια αν δεν βάλει σουτ φαίνεται πως δεν έχει... τύχη στην σειρά.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Φενέρμπαχτσε στο πρώτο παιχνίδι της σειρά κόντρα στην Μπασκόνια. Οι Τούρκοι πάλεψαν πολύ για το πλεονέκτημα και δεν πρόκειται να το αφήσουν ανεκμετάλλευτο.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς κέρδισε με 82 – 73 την Μπασκόνια και έβαλε το πρώτο λιθαράκι, ώστε να βρεθεί στο Final 4 και να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Αυτή η νίκη εκτός από πολύ σημαντική για την έναρξη των φετινών playoffs είναι εξαιρετικά σημαντική για την Φενέρμπαχτσε, καθώς συνεχίζει και γράφει ιστορία.

Τις τρεις τελευταίες σεζόν που οι πρωταθλητές Ευρώπης προκρίνονται στο Final 4 της διοργάνωσης δεν έχουν κάνει ούτε μια ήττα. Έχουν καθαρίσει όλους τους αγώνες των playoffs με 3 – 0 και αυτό δημιουργεί ένα εξαιρετικό επίτευγμα, που σίγουρα οι Τούρκοι θα ήθελαν να συνεχιστεί.

10 – 0 ΣΤΑ PLAYOFFS ΚΑΙ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Η αρχή έγινε την σεζόν 2014/15, όπου ήταν και η πρώτη του Ομπράντοβιτς και της... νέας Φενέρ και τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά για τους Τούρκους. Το πλεονέκτημα έδρας... πήγε στην Κωνσταντινούπολη και αντίπαλος ήταν η Μακάμπι. Οι Τούρκοι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και με εξαίρεση το τελευταίο ματς που έγινε «θρίλερ», με τελικό σκορ 74 – 75, η Φενέρμπαχτσε βρέθηκε εύκολα στο Final 4.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και την επόμενη σεζόν, 2015/16. Αυτή την φορά αντίπαλος ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης που όμως ούτε εκείνη κατάφερε να κάνει την διαφορά. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν και πάλι εξαιρετική , έκανε το 3/3 και βρέθηκε στο δεύτερο συνεχόμενο Final 4 της ιστορίας της .

Τρίτη και... φαρμακερή ήταν η περσινή. Ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα, βρήκε ως αντίπαλο του την Φενέρ, αλλά δεν άλλαξε τα δεδομένα των Τούρκων.

Με ένα ακόμα εκκωφαντικό 3 – 0 η τούρκικη ομάδα σκούπισε τον αντίπαλο της και πέρασε στο Final 4 που γινόταν στην έδρα της. Η τρίτη συνεχόμενη ήταν και η τυχερή, αφού κατάφερε και κατάκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο.

Την φετινή σεζόν η Φενέρμπαχτσε κατάφερε και πήρε το πλεονέκτημα, φιλοξενεί την Μπασκόνια στο σπίτι της και ήδη με το 1- 0 που έκανε στην σειρά έγραψε ιστορία. Μετρά αισίως 10 συνεχόμενες νίκες στα playoffs, χωρίς αντίπαλος να της έχει πάρει νίκη.

Μένει να δούμε αν θα το συνεχίσει και φέτος κάνοντας ακόμα πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα της. Οι δύο ομάδες ανασυντάσσονται και είναι έτοιμες να εμφανιστούν για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς τους.

Η Φενέρ θα ήθελε να συνεχίσει το ρεκόρ της, ενώ η Μπασκόνια θα ψάξει τρόπο να αλλάξει τα δεδομένα για εκείνην.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΙΚΗ

Η Μπασκόνια δεν έκανε καλό παιχνίδι στην Τουρκία και αυτό έφερε «εύκολη» ήττα στο πρώτο ματς της σειράς. Αυτό το στοιχείο που φαίνεται να επηρέασε άμεσα την ομάδα του Μαρτίνεθ. Οι Βάσκοι τέλειωσαν το ματς με 28.6% στο τρίποντο γεγονός που την έριξε αρκετά κάτω από τα στάνταρ της ειδικά όταν καταφέρνει να κερδίσει παιχνίδια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Μπασκόνια στις 16 νίκες που έχει κάνει στην διοργάνωση στις 11 από αυτές είχε πάνω από 40% στο τρίποντο. Το ποσοστό αυτό φτάνει κοντά στο 69% γεγονός που κάνει ξεκάθαρο ότι το 28.6% με το οποίο σούταρε στην Κωνσταντινούπολη ήταν πολύ χαμηλό για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση μιας τόσο δυνατής ομάδας.

Η Μπασκόνια θα κάνει την αυτοκριτική της, θα ανασυνταχθεί και θα προσπαθήσει να αλλάξει τα δεδομένα, έχοντας πάντως πολύ δύσκολο έργο μπροστά της. Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, το ρεκόρ της καλά κρατεί και έχει δείξει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους ώστε αυτό το στέμμα να παραμείνει στο δικό της κεφάλι.

Για να τα καταφέρει πάντως έχει ακόμα δρόμο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.