Οι 50 κορυφαίοι παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης! (pics)

Οι 50 κορυφαίοι παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης! (pics)

Οι 50 κορυφαίοι παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης! (pics)
O Λούκα Ντόντσιτς φιγουράρει στο Νο.41 του Top-50 των κορυφαίων παικτών που έχουν φορέσει τη θρυλική φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης! Συμφωνείτε με την κατάταξη;

Για να φτάσουμε εδώ, στο σημείο δηλαδή η Ρεάλ Μαδρίτης να λογίζεται ως το πιο επιτυχημένο κλαμπ βάσει τίτλων στο Κύπελλο ΠρωταθλητριώνEuroLeague με 9 κατακτήσεις, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις αρχές των '60s. Τότε που η ομάδα του θρυλικού προπονητή Πέδρο Φεράντιθ και των Εμιλιάνο Ροντρίγκεθ και Λόλο Σάινθ έβαζε τις βάσεις της μετέπειτα δυναστείας της «Βασίλισσας», κατακτώντας επτά σερί πρωταθλήματα στην Ισπανία από τη σεζόν 1959-60 ως την αγωνιστική περίοδο 1965-66.

Παρεμπιπτόντως, ο κόουτς Φεράντιθ οδήγησε τη Ρεάλ σε 12 πρωταθλήματα, 11 Copa del Rey και 4 Κύπελλα Πρωταθλητριών σε 13 χρόνια (1959-62, 1964-65, 1966-75) κι εν συνεχεία εισήλθε στο Basketball Hall of Fame, τον Απρίλη του 2007. Εκείνη η έκδοση της Ρεάλ είχε επίσης στο ρόστερ της τον Κλίφορντ Λιουκ, τον μοναδικό παίκτη στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που έχει κατακτήσει έξι τίτλους Κυπέλλου Πρωταθλητριών με την ίδια ομάδα! Επιπλέον το 1991 συμπεριλήφθηκε στους 50 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της FIBA, τον Οκτώβριο του 2008 επιλέχτηκε στις 50 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ενώ φιγουράρει στο Νο.1 της λίστας με τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ.

H ιστοσελίδα 24segundosenblanco.es που εξειδικεύεται σε θέματα της μπασκετικής «Βασίλισσας» παρουσίασε τη λίστα με τους παίκτες που φόρεσαν τη θρυλική λευκή φανέλα και συνέβαλαν στη γιγάντωση των Μαδριλένων, στην παλιά και τη σύγχρονη εποχή…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.