Ντέϊβις: «Ο coach Saras μας πείθει για όλα!» (gTV)

Ντέϊβις: «Ο coach Saras μας πείθει για όλα!» (gTV)
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο "break" της Ζαλγκίρις και "rookie" στην εφετινή Euroleague, Μπράντον Ντέϊβις εξηγεί στην κάμερα του gTV, την επίδραση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην πορεία της ομάδας του και σχολιάζει το αν οι «ερυθρόλευκοι» ταιριάζουν γάντι στην πρωταθλήτρια Λιθουανίας.

Γεννημένος στη Φιλαντέλφια και μεγαλωμένος μπασκετικά στο πανεπιστήμιο των Μορμόνων στη Γιούτα (Μπρίγκαμ Γιανγκ), ο 26χρονος Αμερικανός power-forward (2,08), μπορεί να μην επελέγη ποτέ στο ντραφτ, αλλά για σχεδόν ενάμιση χρόνο (2013-2015) έζησε το όνειρο του ΝΒΑ, φορώντας τη φανέλα που κάθε παιδί που αναθρέφεται στην πρωτεύουσα της Πενσιλβάνια: αυτή των Σίξερς, ενώ έπαιξε και 7 παιχνίδια με τα χρώματα των Μπρούκλιν Νετς.

Ο λόγος για τον Μπράντον Ντέϊβις, που αν και πρωτοεμφανιζόμενος φέτος στην Euroleague (τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξε στις γαλλικές Σαλόν και Μονακό και στην ιταλική Βαρέζε), ήταν ο άνθρωπος που έκανε την διαφορά μέσα στη ρακέτα, στις δύο μεγάλες νίκες της Ζαλγκίρις μέσα στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας. Στο "θρίλερ" (86-85 στην παράταση) της Μεγάλης Παρασκευής για την 30η αγωνιστική της regular-season, ο Ντέϊβις έκανε ατομικό ρεκόρ σε πόντους (18) και σε ranking (24) στην διοργάνωση, ενώ στο game 1 των playoffs, κατέρριψε την καλύτερη επίδοσή του στο σκοράρισμα (21π.) και κατέγραψε νέα ρεκόρ σε ριμπάουντ (8), κοψίματα (3) και σε ranking (26)!

Μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας στην κάμερα του gTV, θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για τη συνέχεια της σειράς, παραδέχτηκε όμως, ότι ο coach Saras έχει πείσει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ότι η Ζαλγκίρις είναι ικανή για μεγάλα πράγματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.