Πασκουάλ: «Η Ρεάλ είναι το ξεκάθαρο φαβορί»

Gazzetta team
Πασκουάλ: «Η Ρεάλ είναι το ξεκάθαρο φαβορί»
Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για τη σειρά των playoffs με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχρισε φαβορί τους Ισπανούς, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του στον πάγκο του Παναθηναϊκού!

Οι «πράσινοι» υποδέχονται το βράδυ της Τρίτης (17/4, 21:15) τη Ρεάλ στον πρώτο προημιτελικό των φετινών playoffs της EuroLeague και όπως είπε ο Καταλανός τεχνικός στην «Mundo Deportivo» τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχουν οι... Μαδριλένοι.

«Η Ρεάλ είναι σαφέστατα το φαβορί σε αυτή τη σειρά. Και αυτό λόγω του πρεστίζ σύμφωνα με την πρόσφατη ιστορία ... Σίγουρα το όνομα του Παναθηναϊκού είναι πολύ βαρύ, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια» δήλωσε αρχικά ο Πασκουάλ ο οποίος ρωτήθηκε επίσης για το αν είναι επιτυχία η 4η θέση στην κανονική περίοδο:

«Όταν ξεκινάει η διοργάνωσης βλέπουμε τις ομάδες και τα μπάτζετ που υπάρχουν, το να βρεθούμε στην πρώτη οκτάδα είναι πολύ περίπλοκο. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να τερματίσεις στην τετράδα και πραγματικά είναι κάτι πολύ αξιόλογο λαμβάνοντας υπόψιν τις ομάδες και τους προϋπολογισμούς τους».

Όσον αφορά την επίθεση της Ρεάλ είπε ότι «είναι πολύ περίπλοκος αντίπαλος και πολύ δύσκολο να την κρατήσεις κάτω από τους 80 πόντους. Παίρνει σκορ από πολλούς παίκτες, ενώ παίζει καλή άμυνα. Μαζί με την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρμπαχτσε, είναι από τα φαβορί για τον τίτλο της Euroleague».

Για τα όσα συνέβησαν πέρυσι με τον αποκλεισμό της ομάδας από τη Φενέρ, παρά το πλεονέκτημα της έδρας, είπε: «Η Φενέρ ήταν πολύ καλύτερη από εμάς. Έπαιξαν καλύτερα ενώ βρήκαν στα playoffs και τη λύση του Κάλινιτς ο οποίος αποτέλεσε μια ακόμα επιλογή γι΄ αυτούς. Πρέπει τώρα να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο και να νικήσουμε αν και γνωρίζουμε την ποιότητα της Ρεάλ και το πόσο δύσκολος αντίπαλος θα είναι».

Στη συνέχεια ο Πασκουάλ είπε ενόψει των playoffs ότι «είμαστε καλά αλλά θα μπορούσαμε και καλύτερα από πλευράς φυσικής κατάστασης» ενώ όσον αφορά τη συμμετοχή του Σέρχιο Γιουλ, τόνισε: «Δεν γνωρίζω εάν και εφόσον αγωνιστεί ο Γιουλ ωστόσο οι υπόλοιποι παίκτες της Ρεάλ θα αγωνιστούν κανονικά. Η Ρεάλ είναι σε εξαιρετικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, αλλά και εμείς από τη πλευράς μας έχουμε την ποιότητα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να τους σταματήσουμε»

Όσο για τα σχέδια... εξόντωσης του Λούκα Ντόντσιτς; «Έχουμε προετοιμάσει τα πάντα. Σίγουρα πρόκειται για παίκτη υψηλού επιπέδου ωστόσο υπάρχουν οι Καμπάτσο, Φερνάντεθ και Κοζέρ. Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν πλεονέκτημα για τους ίδιους ή για τους συμπαίκτες τους. Στα playoffs παίζει ρόλο να βρεις και σκορ εκτός συστημάτων γιατί οι δύο ομάδες θα είναι διαβασμένες και θα έχουν δουλέψει πάνω στην άμυνα. Ο Ντόντσιτς έχει το κάτι παραπάνω γιατί μπορεί να σκοράρει πάνω σε άμυνα».

Για το θέμα που προέκυψε με την πιθανή αποχώρηση της ομάδας από την EuroLeague, είπε ότι «είναι μια απόφαση της ομάδας» ενώ δεν πιστεύει ότι θα επηρεάσει την ομάδα στα playoffs: «Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη στη σειρά και παλεύει για να προχωρήσει μπροστά. Μετά μπορεί και να μας επηρεάσει», ενώ για τους φίλους του Παναθηναϊκού, είπε: «Οι φίλαθλοι της ομάδας μας είναι άψογοι».

Όσο για το μέλλον του ίδιου; «Έχω άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο και είναι στο χέρι της ομάδας να δει τι θα κάνει με τον πάγκο».