Τα στατιστικά και οι νίκες που χάρισαν το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό (pic & vids)

Τα στατιστικά και οι νίκες που χάρισαν το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό (pic & vids)

Τα στατιστικά και οι νίκες που χάρισαν το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό (pic & vids)
Η Euroleague Greece κάνει περίληψη της «ερυθρόλευκης» regular season με τα κυριότερα στατιστικά και τις νίκες που... χάρισαν το πλεονέκτημα.

Ο Ολυμπιακός για μία ακόμη σεζόν κατάφερε να βρεθεί στα playoffs της Euroleague έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό το επίτευγμα αγγίζει τα όρια του εκπληκτικού αν αναλογιστεί κανείς τους προϋπολογισμούς των αντίπαλων ομάδων και τους αρκετούς τραυματισμούς που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πριν καν ξεκινήσει η διοργάνωση τραυματίστηκε σοβαρά ο Κιμ Τιλί, ακολούθησε η απουσία του Βασίλη Σπανούλη μέχρι τον Δεκέμβριο και φυσικά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα (17/11) στο οποίο υπέστη ρήξη χιαστών ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Αυτοί ήταν οι πιο σοβαροί από όλους αφού κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρχαν αρκετοί παίκτες που έλειψαν για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα όπως οι Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Πρίντεζης.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την regular season έχοντας την 2η καλύτερη άμυνα (1η η Φενέρ) και τη χειρότερη επίθεση, στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν πως η άμυνα ήταν το βασικό του «όπλο».

Η καλή άμυνα τελειώνει πάντα με το ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα από όλες σε αυτόν τον τομέα με 1089 (πρώτη η Μακάμπι με 1095).

Στα αρνητικά στοιχεία, τα πολλά λάθη αφού οι Πειραιωτες έδωσαν τη μπάλα στον αντίπαλο 384 φορές (μόνο η Ζαλγκίρις περισσότερες με 402).

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Βασίλης Σπανούλης (13.1π.) και Γιώργος Πρίντεζης (12.6π.) αποτέλεσαν τις καλύτερες επιθετικές λύσεις για να τους ακολουθήσει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (9.3π.).

Ο Σέρβος ήταν και ο κορυφαίος ριμπάουντερ της ομάδας με 5.8 ανά αγώνα με τους Πρίντεζη (5.5ρ.), ΜακΛιν (4/7ρ.) και Παπανικολάου (4.5ρ.) να ακολουθούν.

Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά είχε 5.7 ασίστ ενώ έκανε και 3.3 λάθη ανά παιχνίδι.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Καλό το 42.6% του Ρόμπερτς στο τρίποντο.

Χαμηλό το 27% του Τόμπσον και το 25% του Μάντζαρη στο τρίποντο.

Καλό το 90.2% του Στρέλνιεκς και το 76.6% του Μιλουτίνοφ στις βολές.

Οκτώ παίκτες σούταραν με περισσότερο από 50% στα δίποντα.

Το λιγότερο από ένα λάθος που έκαναν οι Μάντζαρης, Παπαπέτρου και Στρέλνιεκς.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Ο Ολυμπιακός τελείωσε τη σεζόν έχοντας ρεκόρ 5-1 κόντρα στις ομάδες του περσινού Final 4. Ειδικά οι δύο εκτός έδρας νίκες σε Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη μαζί με το «διπλό» επί του Παναθηναϊκού ήταν τα αποτελέσματα που άλλαξαν τους στόχους ουσιαστικά και τα οποία εν τέλει χάρισαν το πλεονέκτημα της έδρας.

Η ομάδα παρουσίασε κάμψη τις τελευταίες 5 αγωνιστικές (μόλις μία νίκη), ωστόσο μικρή σημασία είχε αφού είχε καπαρώσει το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs.

Τέλος στα αρνητικά της σεζόν οι μεγάλες διαφορές που έχασε από τις Χίμκι (εκτός), Μπαρτσελόνα (και στα 2) και Μπασκόνια (εκτός).