Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις: Φαβορί και πίεση είναι «ερυθρόλευκα» (pics)

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις: Φαβορί και πίεση είναι «ερυθρόλευκα» (pics)
H Euroleague Greece αναλύει το ζευγάρι του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις, εστιάζει στα σημεία που θα αυτή κριθεί και κάνει την δική της πρόβλεψη.

Η σειρά των playoffs μεταξύ Ολυμπιακού και Ζαλγκίρις είναι ουσιαστικά μία αναμέτρηση μεταξύ επιτυχημένων ομάδων. Για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί επιτυχία το πλεονέκτημα έδρας και η τρίτη θέση, για τους Λιθουανούς η συνολική παρουσία τους στην regular season και η πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Τα δύο φετινά μεταξύ τους παιχνίδια κατέληξαν στην Ζαλγκίρις, ωστόσο τα playoffs είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία.

Ο Ολυμπιακός και λόγω ονόματος και λόγω πλεονεκτήματος είναι το φαβορί της σειράς, με την ομάδα του Κάουνας πάντως να έχει αποδείξει πολλάκις την… σκληράδα της.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ PLAYOFFS: Ο Ολυμπιακός μπήκε γκαζωμένος στην διοργάνωση και ήταν μόνιμα εντός… τετράδας. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος αν και το είχε αγκαλιάσει 2-3 εβδομάδες νωρίτερα.

MVP: Στο πρώτο μισό ο Γιώργος Πρίντεζης (12.6π., 5.5ρ.) πραγματοποίησε σπουδαίε εμφανίσεις και στο δεύτερο μισό ο Βασίλης Σπανούλης (13.1π., 5.7ασ.). Ειδικά στο τελευταίο δίμηνο ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε… μυθικά πράγματα.

ΕΚΠΛΗΞΗ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ όχι τόσο ως προς την απόδοσή του, αλλά κυρίως ως προς την συνέπεια που δείχνει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Σέρβος με 9.3 πόντους και 5.8 ριμπάουντ είναι εκ των κορυφαίων σέντερ της διοργάνωσης.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Ο Χόλις Τόμπσον κυρίως και εν συνεχεία ο Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο πρώην φόργουορντ των Σίξερς δεν βοήθησε καθόλου σε αντίθεση με τον Ρόμπερτς που πρωταγωνίστησε σε λίγα, αλλά σημαντικά ματς όπως οι νίκες σε Κωνσταντινούπολη και «Νίκος Γκάλης».

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

ΗΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ PLAYOFFS: Η Ζαλγκίρις έπαιξε εντυπωσιακά σωστό μπάσκετ, ένα μπάσκετ με τη σφραγίδα του προπονητή της. Ουσιαστικά από νωρίς εγκαταστάθηκε στις ομάδες της πρώτης «οκτάδας» και με σπουδαία «διπλά» όπως αυτά επί της Φενέρ και της Μπαρτσελόνα, έγινε μόνιμη κάτοικος της «εξάδας». Μέχρι και 3 αγωνιστικές πριν το τέλος διατηρούσε πιθανότητες ακόμη και για πλεονέκτημα έδρας.

MVP: Ο Κέβιν Πάνγκος στην δεύτερη του εμφάνιση στην Euroleague πως είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Ο Καναδός γκαρντ με 12.4 πόντους και 6.2 ασίστ είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ζαλγκίρις.

ΕΚΠΛΗΞΗ: Ο Άαρον Ουάιτ πέρυσι έπαιζε στη Ζενίτ και φέτος τον έμαθε όλος ο κόσμος αγωνιζόμενος για την ομάδα του Κάουνας και προσφέροντας 9.4 πόντους και 4.5 ριμπάουντ.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Ουσιαστικά δεν υπάρχει παίκτης που απογοήτευσε στη φετινή προσπάθεια της Ζαλγκίρις. Προβλημάτισε μόνο λίγο ο Μπένο Ούντιχ τον πρώτο του μήνα.

ΕΚΕΙ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι Πειραιώτες είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα η οποία ξέρει καλά τι χρειάζεται στα playoffs. Με πλήρες ρόστερ είναι δεδομένο πως θα ποντάρει πολλά στις προσωπικότητες που διαθέτει ενώ αγωνιστικά σίγουρα θα κυνηγήσει με την άμυνά του τα ατού των αντιπάλων.

ΕΚΕΙ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Αγωνιστικά υπερτερεί στη ρακέτα με τους Γιανκούνας, Ουάιτ και Ντέιβις οπότε ίσως θελήσει να το εκμεταλλευτεί. Σίγουρα με την απουσία άγχους θα προσπαθήσει να φορτώσει με επιπλέον πίεση τον Ολυμπιακό.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Η τριάδα Σπανούλης,Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειάς τους. Αν παίξουν αυτοί καλά με συνέπεια δε θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Άαρον Ουάιτ και Μπράντον Ντέιβις θα προξενήσουν αρκετά προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός θα πάρει την πρόκριση στη Λιθουανία και όχι στην Ελλάδα. Δεν πιστεύουμε πως θα χάσει στο ΣΕΦ και θα επιστρέψει με μία νίκη από το Κάουνας.