Εφτά ψηλοί συμπαίκτες του Σπανούλη μιλούν για τον Mr. Assist (pics)

Εφτά ψηλοί συμπαίκτες του Σπανούλη μιλούν για τον Mr. Assist (pics)

Εφτά ψηλοί συμπαίκτες του Σπανούλη μιλούν για τον Mr. Assist (pics)
Οθέλο Χάντερ, Ράσο Νεστέροβιτς, Κάιλ Χάινς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιώργος Πρίντεζης, Μπράιαν Ντάνστον και Γκιόργκι Σερμαντίνι μιλούν στην Euroleague Greece για τις ασίστ του Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να κατακτήσει μία ακόμη κορυφή αφού οσονούπω θα είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Euroleauge ξεπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Βασίλης Σπανούλης επίσης είναι δεύτερος σκόρερ στην ιστορία τη διοργάνωσης πίσω από τον Ναβάρο, στοιχείο το οποίο αναδεικνύει την ικανότητά του συνολικά ως παίκτης.

Κάποτε ο Τόμας Βαν Ντερ Σπίγκελ είχε δηλώσεις πως «πρέπει να δίνω το 10% των συμβολαίων μου στον Θοδωρή Παπαλουκά γιατί με την ικανότητα του να πασάρει μου προσφέρει πολλά έτοιμα καλάθια».

Η Euroleague Greece επικοινώνησε με εφτά ψηλούς με τους οποίους συνεργάστηκε ο «Kill Bill» στον Ολυμπιακό και θα μπορούσαν κάλλιστα να δηλώσουν ότι κι ο Βέλγος σέντερ πριν από χρόνια.

ΧΑΝΤΕΡ (2014-16): «Ο ΚΟΜΠΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Οθέλο Χάντερ: Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω για αυτόν είναι πως πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο εκτός παρκέ και είναι πολύ προστατευτικός. Μέσα στο παρκέ είναι «τέρας». Εκεί που πάνε όλα στραβά μπορεί να εμφανιστεί και να αλλάξει ολόκληρη τη ροή του αγώνα είτε σκοράροντας 10 συνεχόμενους πόντους είτε δίνοντας 5 σερί ασίστ. Για μένα είναι ο Κόμπι της Ευρώπης. Πάντα έτοιμος, πάντα συγκεντρωμένος και πάντα θέλει να νικάει. Η ικανότητά του στην πάσα είναι εκπληκτική με μοναδικό οπτικό πεδίο. Μερικές φορές δεν πίστευα πως θα μπορούσε να περάσει η μπάλα και ξαφνικά απλά την έβλεπα από τα χέρια του στα χέρια μου.

ΧΑΪΝΣ (2011-13): «ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ»

Κάιλ Χάινς: Όλοι γνωρίζουν πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην EuroLeague και στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όχι μόνο για το πώς παίζει, αλλά και για το πώς μπορεί να ηγηθεί της ομάδας του, για τον τρόπο που σπρώχνει τους συμπαίκτες του και για το παράδειγμα που δίνει εντός και εκτός παρκέ. Το έχει κάνει ξανά και ξανά στην καριέρα του. Βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, στις δύσκολες καταστάσεις. Μπορείς να το δεις τώρα, πως ακόμα και στα 36, που ο κόσμος μπορεί να νομίζει πως θα έχει δύσκολο δρόμο, εκείνος εξακολουθεί να κουβαλάει την ομάδα του και να κάνει όσα έκανε σε όλη την καριέρα του. Το καταλαβαίνουμε και γνωρίζουμε -είμαι σίγουρος για αυτό γιατί τον έβλεπα κάθε μέρα για δύο χρόνια- πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει σε ένα παιχνίδι ή στην ομάδα του»

*Η συγκεκριμένη αναφορά του Κάιλ Χάινς έγινε στο πρόσφατο blog του στην ιστοσελίδα της Euroleague.

ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (2015 - σήμερα): «ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΣΚΡΙΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ»

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Ο Βασίλης είναι τρομερός πασέρ. Η δουλειά μου πλέον είναι μόνο να σκρινάρω και να κόβω στη ρακέτα, τα υπόλοιπα είναι δική του υπόθεση. Κάνει όλων τη ζωή ευκολότερη στο παρκέ αφού περνάει τη μπάλα από εκεί που δύσκολα την περνάει άλλος παίκτης.

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (2011 - σήμερα) : «ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΜΑ»

Γιώργος Πρίντεζης: Χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερο χάρισμα για να μπορείς να σκοράρεις και να πασάρεις τόσο καλά και με τέτοια ακρίβεια. Μπορούν να το κάνουν ελάχιστοι παίκτες στην Ευρώπη που μπορούν και το καταφέρνουν. Ο Βασίλης είναι ανάμεσα στους 2-3 διαχρονικά του μπορούν να το κάνουν τόσο καλά σε τόσο υψηλό επίπεδο

ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣ (2010-11): «ΜΥΘΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ»

Ράσο Νεστέροβιτς: Τι να πει κανείς για τον Σπανούλη. Το να είσαι πρώτος στις ασίστ και δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague είναι κάτι μυθικό γιατί δείχνει πόσο σπουδαίος είναι σε δύο βασικές πτυχές του παιχνιδιού. Η ικανότητα του να πασάρει ακόμη κι όταν δεν περιμένεις τη μπάλα είναι μοναδική. Κάνει τη ζωή όλων στο παρκέ ευκολότερη.

ΝΤΑΝΣΤΟΝ (2013-15): «ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ»

Μπράιαν Ντάνστον: Δύο χρόνια δίπλα του απολάμβανα το παιχνίδι αφού μου έκανε τη ζωή εύκολη. Δε θυμάμαι να έχω δει άλλον να διαθέτει τέτοιο ένστικτο σε πάσα και σε εκτέλεση. Χαίρομαι για αυτόν που θα βρεθεί στην κορυφή. Δεν είναι καθόλου εύκολο.

ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ (2012-13, 2014): «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΣΑΡΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ»

Γκιόργκι Σερμαντίνι: Δεν είναι καθόλου εύκολο να πρωταγωνιστεί σε πόντους και ασίστ σε αυτό το επίπεδο, αλλά για αυτό ο Σπανούλης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες. Θυμάμαι όταν παίζαμε μαζί να μου υπενθυμίζει να έχω πάντα το νου μου στη μπάλα όταν την είχε αυτός στα χέρια του. Μπορεί να πασάρει όπως θέλει.