Τα σενάρια για το... πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού!

Τα σενάρια για το... πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού!

Gazzetta team
Τα σενάρια για το... πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού!
Από τη στιγμή που η Ρεάλ δεν... χαρίστηκε και επικράτησε της Ζάλγκιρις, ο Παναθηναϊκός δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του ωστόσο παραμένει «ζωντανός» στο κυνήγι της 4ης θέσης.

Η Ζάλγκιρις δεν... μπόρεσε να κάνει το πολυπόθητο δώρο στον Παναθηναϊκό και πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της 4ης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» κρατούν στα χέρια τους την κατάκτηση της 5ης θέσης στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές αρκεί να κάνουν το 2/2 με Βαλένθια και Αρμάνι!

Βέβαια εάν και εφόσον η Ρεάλ «σκοντάψει» απέναντι σε Αστέρα (εκτός) ή Μπάμπεργκ (εντός) αυτομάτως ο Παναθηναϊκός παίρνει το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο για την 4η θέση. Όμως το πρόγραμμα των Μαδριλένων... παραείναι εύκολο για να έχουν απώλεια, κάτι που -φυσικά- ισχύει και για την ελληνική ομάδα.

Από εκεί και πέρα. Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι σε ισοβαθμία ΜΟΝΟ με την Χίμκι και με καμία άλλη ομάδα, ενώ ΔΕΝ ευνοείται σε καμία τριπλή ή τετατραπλή ισοβαθμία. Και αυτό διότι:

α) Στην τριπλή ισοβαθμία με Ρεάλ και Ζάλγκιρις και από τη στιγμή που επικράτησε η Ρεάλ των Λιθουανών, οι Μαδριλένοι θα είναι 4οι (λόγω του 3-1 στην ισοβαθμία), ο Παναθηναϊκός 5ος (με 2-2) και η Ζάλγκιρις 6η (με 1-3).

β) Στην τριπλή ισοβαθμία με Ρεάλ και Χίμκι όλες οι ομάδες θα έχουν από 2-2 νίκες. Ο Παναθηναϊκός θα έχει στα μεταξύ τους ματς -4 συντελεστή, έναντι +26 της ισπανικής ομάδας και -22 των Ρώσων. Όπερ και σημαίνει ότι η Ρεάλ θα είναι 4η, ο Παναθηναϊκός 5ος και η Χίμκι 6η.

γ) Στην τριπλή ισοβαθμία με Ζάλγκιρις και Χίμκι (σ.σ. δηλαδή στο ενδεχόμενο του ακραίου σεναρίου να χάσει η Ρεάλ και τα δύο εναπομείναντα ματς με αποτέλεσμα να τερματίσει 7η) ο Παναθηναϊκός θα είναι 5ος! Απλούστατα η Χίμκι θα είναι 4η επειδή θα έχει δύο νίκες επί της Ζάλγκιρις και μία επί του Παναθηναϊκού (άρα 3-1), οι «πράσινοι» θα έχουν 2-2 ρεκόρ, ενώ οι Λιθουανοί 1-3.

δ) Στην τετραπλή ισοβαθμία με Χίμκι, Ρεάλ και Ζάλγκιρις, ο Παναθηναϊκός θα έχει μία νίκη λιγότερη στα μεταξύ τους ματς, όπερ και σημαίνει ότι δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να βγει 4ος και να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας.

ε) Τα ακραία σενάρια: Να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό, Ρεάλ, Παναθηναϊκό στο 19-11. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος (3-1), ο Παναθηναϊκός 4ος (2-2) και η Ρεάλ 5η (1-3)

στ) Επίσης αν ο Ολυμπιακός κάνει 0/3 και τερματίσει στο 18-12 και την ίδια ώρα η Ρεάλ κάνει 1/2 ή 0/2 τότε ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πλεονέκτημα είτε ως 3ος, είτε ως 4ος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.