Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 27ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 27ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece απονέμει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της αγωνιστικής.

H 27η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και χειρότερους, χαρίζοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Άλλο ένα φοβερό ματς του Νικ Καλάθη. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ο MVP της αγωνιστικής, αφού έμεινε για 24'35'' στο παρκέ και είχε 17 πόντους (7/8 δίποντα, 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 6 κλεψίματα και 4 λάθη, μαζεύοντας 34 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 1/6 σουτ και 2 πόντους κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 5/6 τρίποντα του Γκούντουριτς, τα 4/4 τρίποντα του Ντε Κολό, οι 96 πόντοι της Βαλένθια και οι 103 της Μπασκόνια.

Η νίκη της αγωνιστικής: Δύσκολα τα πράγματα εδώ, άρα θα το δώσουμε σε 3. Βαλένθια, Χίμκι και Μπασκόνια, αν και θα μπορούσε να πάρει και ο Παναθηναϊκός. Στους πρώτους επειδή νίκησαν μια ομάδα που ήθελε πάση θυσία το διπλό (Ρεάλ), κάνοντας την έκπληξη της αγωνιστικής. Σπουδαία νίκη και για την ομάδα του Μπαρτζώκα που συνεχίζει να παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας. Τέλος η Μπασκόνια ήταν απολαυστική κόντρα στην Μπάμπεργκ, αφού την… σκόρπισε με 103-79.

Limit-up: Σίγουρα η Βαλένθια. Μετά την ήττα (106-90) από τον Ερυθρό Αστέρα, η ισπανική ομάδα… σόκαρε πολλούς. Κατάφερε να νικήσει με 96-88 την Ρεάλ, η οποία καιγόταν για το διπλό με σκοπό να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για το πλεονέκτημα έδρας.

Limit-down: H Ρεάλ μετά τη νίκη της στην έδρα της Αρμάνι πήγε στη Βαλένθια, όντας το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, καθώς το σύνολο του Βιντορέτα αποτελεί μια από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Η ομάδα του Λάσο δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε με 96-88, είδε τις μετοχές της να κατεβαίνουν και μπήκε σε περιπέτειες όσον αφορά το μειονέκτημα έδρας.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Η Εφές απείλησε με ήττα την Χίμκι, αφού προηγήθηκε με 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και γενικότερα έβαλε δύσκολα στους Ρώσους. Παρόλα αυτά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν πτοήθηκε, διατήρησε την ψυχραιμία του, βρήκε τις σωστές λύσεις από τους παίκτες του και οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε σπουδαίο διπλό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.