Θα κάνει την «επανάστασή» της με την Ρεάλ η Ζαλγκίρις; (pics & vids)

Θα κάνει την «επανάστασή» της με την Ρεάλ η Ζαλγκίρις; (pics & vids)
Η Ρεάλ τρέχει ένα εκπληκτικό 16-1 υπέρ της Ζαλγκίρις και η Euroleague Greece καταγράφει τα δεδομένα των ομάδων που θα «παλέψουν» για την 4η θέση της βαθμολογίας, στην 28η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ρεάλ - Ζαλγκίρις: Ένα ζευγάρι, στο οποίο οι Μαδριλένοι κυριαρχούν της ομάδας του Κάουνας, καθώς μετρούν 16 νίκες σε 17 παιχνίδια, από καταβολής Euroleague (2000-01).

Αμφότερες βρίσκονται στο 16-11 στην κατάταξη (μαζί με Παναθηναϊκό και Χίμκι) και θα «μονομαχήσουν» (22/03, 21:45) για το πλεονέκτημα έδρας, τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης.

Η Euroleague Greece παρουσιάζει την... κατάστασή τους και αναρωτιέται αν οι Λιθουανοί πανηγυρίσουν αυτή τη φορά.

Η Ρεάλ μετρά εννέα σερί νίκες επί της Ζαλγκίρις, με τελευταία αυτή στην 4η αγωνιστική (66-87). Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν φανταστικός, καθώς μέτρησε 28 πόντους και 9 ασίστ. Βέβαια, τώρα, η συμμετοχή του Σλοβένου γκαρντ είναι αμφίβολη, την στιγμή που η «Βασίλισσα» έχασε εκ νέου τον Γκουστάβο Αγιόν με τραυματισμό, στο πρόσφατο ματς με την Βαλένθια.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι έχουν στην διάθεσή τους τους Φακούντο Καμπάτσο (8.5π., 4.6ασ.) και Φαμπιέν Κοζέρ (7.1π., 2.0ασ.), οι οποίοι «οργιάζουν» μαζί, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές βοήθειες των Τζέι Σι Κάρολ (8.9π.), Τρέι Τόμπκινς (9.8π., 5.5ρ.) και Ουόλτερ Ταβάρες (7.3π., 5.8ρ.).

Από την άλλη, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους διαθέτει αναμφίβολα πολύ ποιοτικούς παίκτες: Κέβιν Πάνγκος (12.6π., 6.1ασ.), Παούλιους Γιανκούνας (11.6π.), Άαρον Ουάιτ (9.8π., 4.7ρ.) και Εντγκάρας Ουλάνοβας (7.7π., 4.2ρ.) είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Όσον αφορά τα στατιστικά τους στοιχεία, τα νούμερά τους είναι σχετικά τα ίδια, με μια μικρή διαφορά να παρατηρείται κυρίως στις τάπες (υπέρ Ρεάλ) και στα τρίποντα (υπέρ Ζαλγκίρις).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ηττηθεί στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια στην έδρα της και στα 10 τελευταία ματς έχει ρεκόρ 5-5. Το ίδιο ρεκόρ σε ισάριθμες αναμετρήσεις έχει και η Ζαλγκίρις!

Με την ομάδα της Ισπανίας, πάντως, να μην εμφανίζεται σταθερή τελευταία, αυτή της Λιθουανίας έχει την ευκαιρία να «χτυπήσει».

Οι φιλοξενούμενοι έχουν να πανηγυρίσουν νίκη κόντρα στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο από το 2013-14 και το Top 16 (87-80), ενώ δεν έχουν καταφέρει ποτέ να φύγουν με το «διπλό» από την Μαδρίτη!

Θα τα καταφέρουν τώρα;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.