Φελντέιν: «Μου λείπει ο Παναθηναϊκός, τον περιμένω στο Βελιγράδι!»

Φελντέιν: «Μου λείπει ο Παναθηναϊκός, τον περιμένω στο Βελιγράδι!»
Ο Τζέιμς Φελντέιν δεν έκρυψε στην EuroLeague Greece πως του λείπει ο Παναθηναϊκός, παραδέχτηκε ότι πληγώθηκε όταν αποχώρησε, ωστόσο δεν κράτησε καμία κακία και περιμένει την ομάδα στο Βελιγράδι για το Final 4.

Ο Ερυθρός Αστέρας πηγαίνει στα αποδυτήρια έπειτα από μία βαριά ήττα. Ο Τζέιμς Φελντέιν αλλάζει γρήγορα και κάνει... σπριντ στην μεριά του Παναθηναϊκού για να καταφέρει να δει για όσα περισσότερα λεπτά μπορεί τους πρώην συμπαίκτες του.

Ο 29χρονος σουτέρ δεν κρύβει πως του λείπει το παρεάκι που είχαν χτίσει στον περσινό Παναθηναϊκό κι ελπίζει να τους δει ξανά στο Βελιγράδι για το Final 4.

Μάλιστα, δεν διστάζει να πει πως ένιωσε πικρία όταν έφυγε από την ομάδα, ωστόσο σεβάστηκε την απόφαση από τη στιγμή που είχε κάνει πολύ κακή σεζόν.

Παρά την ήττα παρουσιάστηκε ευδιάθετος στους δημοσιογράφους και δεν έκρυψε την επιθυμία του: «Ελπίζω μία μέρα να επιστρέψω εδώ».

Μετά την απομάκρυνσή σου από τον Παναθηναϊκό επέστρεψες για πρώτη φορά ως αντίπαλος. Είχες άγχος, πως βίωσες την επιστροφή σου;

«Λατρεύω την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Βέβαια, αυτή την φορά ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αφού έπαιξα για πρώτη φορά ως αντίπαλος. Ήμουν κάπως νευρικός, γιατί δεν ήξερα πως θα το βιώσω και πως θα με υποδεχτούν. Τελικά, ένιωσα όμορφα. Το ΟΑΚΑ θα το αποκαλώ πάντα σπίτι μου. Μου αρέσει αυτό το μέρος, έχω αρκετούς φίλους στην ομάδα. Πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού είναι φίλοι μου, είμαστε πολύ κοντά με τους Καλάθη και Γκιστ. Μιλάμε συνέχεια και χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς και εκτός μπάσκετ.

Ένιωσα πολύ όμορφα που είδα όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγαπώ, τους φιλάθλους. Κοιτούσα τους δρόμους από το πούλμαν και θυμόμουν τόσα πολλά πράγματα».

Τι σου λείπει περισσότερο από την χώρα μας;

«Πάντα θα μου λείπει αυτό το μέρος. Μου λείπει ο ήλιος, ο καλός καιρός! Στο Βελιγράδι χιονίζει, είναι σκληρό για μένα. Ευτυχώς, έχω χτίσει όμορφη σχέση με αρκετούς συμπαίκτες μου και χαίρομαι που τους έχω κοντά μου, είναι δύσκολο να νιώθεις μόνος στην Ευρώπη».

Ο Νικ Καλάθης απέναντί σας έκανε double-double... σας έκανε τη ζωή δύσκολη;

«Προσπάθησα, αλήθεια προσπάθησα να τον μαρκάρω! Τι να πω είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξω απέναντί του. Προσπάθησα να τον σταματήσω, αλλά είδατε δεν μπορούσα με τίποτα.. Ήταν ωραίο πάντως που έπαιξα απέναντί του».

Βλέπεις τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι;

«Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο, το διαπίστωσα σίγουρα μετά το αποψινό παιχνίδι. Η νίκη της Βαλένθια τους βοηθάει κι ελπίζω να είναι στο Final 4. Θα είμαι εκεί για να τους δω!»

Όταν τον ρωτήσαμε αν νιώθει καλά φέτος στον Ερυθρό Αστέρα απάντησε μετά από μία σύντομη παύση:

«Σίγουρα ήθελα να μείνω στην Αθήνα, ωστόσο έπρεπε να διαλέξω το καλύτερο για την καριέρα μου και να πάω κάπου που θα μπορούσα να δείξω τι μπορώ να κάνω. Έκανα τη σωστή επιλογή για την καριέρα μου, οι εμφανίσεις μου ελπίζω να με βοηθήσουν για την επόμενη χρονιά. Σίγουρα ήμουν πιο χαρούμενος εδώ, ωστόσο αυτό είναι μέρος της δουλειάς».

Στον Παναθηναϊκό είχες συμβόλαιο, ωστόσο η συνεργασία σας δεν συνεχίστηκε τι αίσθημα σου άφησα η αποχώρησή σου;

«Δεν ήθελα να φύγω. Η ομάδα ήθελε να χωρίσουν οι δρόμοι μας και το σεβάστηκα. Δεν είχα καλή χρονιά πέρσι, σέβομαι την απόφαση που πήραν και έχω ακόμα στην καρδιά μου την ομάδα. Στην αρχή είχα πληγωθεί λίγο. Έτσι είναι όμως τα πράγματα στο μπάσκετ και ελπίζω στο μέλλον να επιστρέψω».