Καλάθης: «Mπορούμε να χτυπήσουμε όποια ομάδα βρεθεί στον δρόμο μας»

Καλάθης: «Mπορούμε να χτυπήσουμε όποια ομάδα βρεθεί στον δρόμο μας»
Ο Νικ Καλάθης έκανε τα πά-ντα στο παρκέ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και εξέφρασε την πίστη του στην EuroLeague Greece πως είναι ικανοί να κερδίσουν όποια ομάδα βρεθεί στο δρόμο τους.

Με... φόρα από τη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα υπέροχο show μπροστά στους φιλάθλους του και ο Νικ Καλάθης όχι μόνο έβαλε το λιθαράκι του στην άνετη επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα, αλλά πρόσφερε απίστευτες φάσεις κι «άγγιξε» το triple-double.

Ο ηγέτης των «πρασίνων» μάζεψε 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, πέτυχε 17 πόντους (7/8δίπ.), έδωσε 10 ασίστ, έκλεψε 6 φορές και μάζεψε 5 ριμπάουντ!

Ο «Νικ» που σημείωσε τη δεύτερη καλύτερή του ευρωπαϊκή εμφάνιση τόνισε στην EuroLeague Greece πως είναι στο χέρι τους να είναι έτοιμοι να «χτυπήσουν» όποια ομάδα κι αν βρεθεί στο δρόμο για το Βελιγράδι.

Έτσι παίρνει ο Παναθηναϊκός το αβαντάζ της έδρας!

Η μαγική βραδιά του Καλάθη σε δύο λεπτά:

Μπήκατε στο παρκέ με ένα εκπληκτικό πρώτο πεντάλεπτο, ήρθε μία άνετη επικράτηση κι εσύ έκανες μεγάλη εμφάνιση. Όλα πήγαν ρολόι;

«Ναι! Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Παίξαμε καλά. Πιστεύω ότι η άμυνά μας ήταν ο λόγος που ήμασταν και τόσο καλοί στην επίθεση. Παίξαμε χωρίς εγωισμό ως ομάδα. Κάθε παίκτης έδωσε κάτι στη σημερινή νίκη».

Η εμφάνισή σας ήταν μία συνέχεια από την εκτός έδρας νίκη στη Μάλαγα;

«Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο στη Μάλαγα και η εμφάνισή μας συνεχίστηκε απέναντι Ερυθρό Αστέρα. Ελπίζω να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και να συνεχίσουμε την πρόοδο. Να δείχνουμε πρόοδο μέχρι να φτάσουμε στο playoffs. Εκεί, πρέπει παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ».

Η Βαλένθια κατάφερε να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης... ρίχνεται ματιά στις υπόλοιπες ομάδες ή απλά κοιτάτε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά;

«Δεν ανησυχώ, όταν πάμε στα playoffs θέλω να είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε οποιαδήποτε ομάδα κι αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να χτυπήσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Είμαστε ικανοί γι ' αυτό. Θέλουμε να νικήσουμε τα παιχνίδια που έμειναν στην κανονική περίοδο και να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ τη σωστή στιγμή».

Ο Μάικ Τζέιμς (9π., 5ασ., 3ριμπ.) έδωσε το πέμπτο του παιχνίδι στην EuroLeague, πως σου φαίνεται στην επιστροφή του;

«Όπως είπα ξανά ο Τζέιμς χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής, έρχεται από το ΝΒΑ και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί ξανά στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Όταν ανεβάζει τον ρυθμό και δημιουργεί βοηθάει αρκετά την ομάδα. Κάθε παιχνίδι βελτιώνεται και μας βοηθάει πολύ».

Μάλιστα, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα δεν υπήρχε παίκτης στη 12άδα του Παναθηναϊκού χωρίς πόντο:

«Είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν στο πιο υψηλό επίπεδο και να είναι ποιοτικοί στον χρόνο που θα τους δοθεί.

Κάποια παιδιά μπορεί να μην παίρνουν αρκετό χρόνο, ωστόσο είναι πάντα έτοιμα να μπουν στο παρκέ και να είναι έτοιμοι όταν ακουστεί το νούμερο τους».