'Ετσι παίρνει ο Παναθηναϊκός το αβαντάζ της έδρας!

'Ετσι παίρνει ο Παναθηναϊκός το αβαντάζ της έδρας!

Γιώργος Κούβαρης
'Ετσι παίρνει ο Παναθηναϊκός το αβαντάζ της έδρας!
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κρατάει την τύχη στα χέρια του ωστόσο αναπτέρωσε τις ελπίδες του για το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs της EuroLeague. Τι συμβαίνει στις ισοβαθμίες.

Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης έμελλε να βάλει «φωτιά» στις εναπομείνασες αγωνιστικές της EuroLeague αφού -πλέον- τέσσερις ομάδες «κυνηγούν» την 4η θέση και το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs.

Ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ και η Ζάλγκιρις βρίσκονται ήδη στο 16-11 ενώ στο ίδιο ρεκόρ θα φτάσει και η Χίμκι αν κερδίσει την Αναντολού Εφές στην Τουρκία. Όπερ και σημαίνει ότι τα τρία τελευταία ματς για καθεμία από αυτές τις ομάδες θα είναι... φωτιά!

Σε θεωρητικό επίπεδο το πιο εύκολο πρόγραμμα ανήκει στην Ρεάλ έχοντας να αντιμετωπίσει Ζάλγκιρις (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Μπάμπεργκ (εντός), ενώ ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με τα παιχνίδια με Μακάμπι (εκτός), Βαλένθια (εντός) και Αρμάνι (εκτός).

Το... άσχημο για τους «πράσινους» είναι ότι δεν ευνοούνται στις περισσότερες ισοβαθμίες, παρά μόνο με την Χίμκι! Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, υστερούν και θα βρεθούν από την 5η θέση και κάτω. Ακόμα και τριπλές ισοβαθμίες ή σε τετραπλή ισοβαθμία ο Παναθηναϊκός δεν θα βρεθεί στην 4η θέση και στο πλεονέκτημα έδρας.

Το πιθανότερο σενάριο την δεδομένη χρονική στιγμή (και πάντα στην περίπτωση που οι «πράσινοι» κάνουν το 3/3) είναι ο Παναθηναϊκός να τερματίσει στην 5η θέση και όχι πιο ψηλά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (16-11)

22/3: Ζάλγκιρις Κάουνας
30/3: Ερυθρός Αστέρας*
6/4: Μπάμπεργκ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (16-11)

22/3: Μακάμπι Τελ Αβίβ *
30/3: Βαλένθια
5/4: Αρμάνι Μιλάνο *

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (16-11)

22/3: Ρεάλ Μαδρίτης *
30/3: ΤΣΣΚΑ Μόσχας
6/4: Ολυμπιακός *

ΧΙΜΚΙ (15-11)

21/3: Αναντολού Εφές *
23/3: ΤΣΣΚΑ Μόσχας
29/3: Φενέρμπαχτσε
5/4: Μπαρτσελόνα *

* Με αστερίσκο (*) τα εκτός έδρας παιχνίδια