Γενέθλια ο Σφαιρόπουλος με τις δύο ομάδες που σημαίνουν πολλά για αυτόν

Γενέθλια ο Σφαιρόπουλος με τις δύο ομάδες που σημαίνουν πολλά για αυτόν
ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός έχουν «σημαδέψει» την καριέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο οποίος θα γιορτάσει τα 51α γενέθλιά του στη Μόσχα. Η Euroleague Greece παρουσιάζει...

Η Μόσχα κι ο Πειραιάς. Η ΤΣΣΚΑ κι ο Ολυμπιακός. Πόλεις και ομάδες με τις οποίες έχει ταυτιστεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Λιγότερο ή περισσότερο...

Αν δεν υπήρχε το πένθος των τελευταίων ημερών προφανώς και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έσβηνε αύριο στην πρωτεύουσα της Ρωσίας 51 κεράκια. Κάτι τέτοιο δε θα συμβεί, ωστόσο τα 51α γενέθλιά του συμπίπτουν με την αναμέτρηση των δύο ομάδων που τον έχουν... σημαδέψει.

Ήταν Φεβρουάριος του 2011 όταν η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωνε τον Γιόνας Καζλάουσκας για τη θέση του πάγκου της. Ο Λιθουανός είχε επικοινωνήσει με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ζητώντας του να μετακομίσει άμεσα στη Μόσχα ως συνεργάτης του. Ο Έλληνας τεχνικός δεν ήθελε αν αφήσει τον Κολοσσό στη μέση της σεζόν και έτσι η συνεργασία καθυστέρησε απλά λίγους μήνες.

Ο «Σφαιρό» τη σεζόν 2011-12 κάθισε στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ η οποία είδε τον Ολυμπιακό να της παίρνει την Euroleague με τον αξέχαστο σε όλους, τρόπο.

Ο Καζλάουσκας είχε τελειώσει το ίδιο εκείνο βράδυ από τον Αντρέι Βατούτιν σε αντίθεση με τον Έλληνα τεχνικό.

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως στον Σφαιρόπουλο κατατέθηκε πρόταση συνεργασία για τα επόμενα δύο χρόνια ώστε να είναι άμεσος συνεργάτης του Έτορε Μεσίνα. Ο Ιταλός μάλιστα είχε επικοινωνήσει μαζί του εκφράζοντας την επιθυμία συνεργασίας.

Ο Σφαιρόπουλος αρνήθηκε για λόγους «ευγενείας και καλής συμπεριφοράς».

Δύο χρόνια αργότερα ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό με τον οποίο διανύει την τέταρτη σεζόν του. Ο 51άχρονος προπονητής έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας ενώ έχει παίξει και σε τελικούς Euroleague έχοντας ηττηθεί από τις ομάδες που φιλοξενούσαν το Final 4.