Πιθανά και απίθανα σενάρια στην EuroLeague

Gazzetta team
Πιθανά και απίθανα σενάρια στην EuroLeague
H EuroLeague Greece παρουσιάζει το πρόγραμμα των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών και τις μάχες που αναμένεται να γίνουν, τόσο για τη δεύτερη θέση, όσο για το πλεονέκτημα της έδρας, το καλύτερο πλασάρισμα και το... 8ο εισιτήριο!

Και τώρα η τελική ευθεία! Τέσσερις αγωνιστικές έμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου στην EuroLeague και παραμένουν ανοικτά όλα τα μέτωπα! Από την πρώτη θέση μέχρι και την ομάδα που θα κόψει την... ύστατη στιγμή το νήμα των playoffs!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν και θα έχει περάσει στο παρελθόν η τελευταία «διαβολοβδομάδα» της διοργάνωσης με την διπλή αγωνιστική, το τοπίο θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρο. Προς το παρόν, και λίγες ώρες πριν δοθεί το πρώτο τζάμπολ της 27ης αγωνιστικής, τα πάντα είναι πιθανά. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η «μάχη» της 2ης θέσης μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε (χωρίς ωστόσο να μένει έξω από την κουβέντα η Ρεάλ, έστω και μαθηματικά) και ακολουθούν τα σενάρια για την ομάδα που θα αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας, όπως φυσικά και για εκείνη που θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο των playoffs!

ΤΣΣΚΑ για πρωτιά, Ολυμπιακός φαβορί για 2ος!

Θεωρητικά και βάσει των.. μαθηματικών τα πάντα είναι ανοικτά! Ακόμα και για την πρώτη θέση την οποία φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πολύ δύσκολα θα την χάσει. Απλά υπάρχει το ακραίο σενάριο να κάνει το 0/4 στις εναπομείνασες αγωνιστικές και να την προσπεράσουν Ολυμπιακός και Φενέρ. Κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και με 1/4. Παρόλα αυτά οι Ρώσοι έχουν δείξει τη μεγαλύτερη συνέπεια στη διοργάνωση μετρώντας 21 νίκες σε 26 παιχνίδια. Λέτε να αυτοκτονήσουν στο τέλος; Δύσκολο, έως και απίθανο!

Μετά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής και την εντός έδρα ήττα της Φενέρ από την ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην 2η θέση και έγινε το φαβορί για να την κατακτήσει στο τέλος της regular season. Ακόμη κι αν έχει να αγωνιστεί στη Μόσχα, τα τρία επόμενα ματς είναι στα μέτρα του ενώ «έχει» και την ισοβαθμία με τη Φενέρ. Βέβαια και το πρόγραμμα της τουρκικής ομάδας είναι ιδιαίτερα βατό, όπερ και σημαίνει ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες στο τέλος.

Η Ρεάλ «κλείνει» την 4άδα

Στην 4η θέση βρίσκεται και... καιροφυλακτεί η Ρεάλ Μαδρίτης ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να μπει «σφήνα» σε Ολυμπιακό και Φενέρ. Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν, αλλά βάσει λογικής θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει (έστω και) στην 3η θέση. Η λογική λέει ότι οι Ισπανοί θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας αφού είναι το φαβορί για την κατάκτηση της 4ης θέσης. Τόσο γιατί το πρόγραμμα είναι κάτι παραπάνω από βατό με τρία ματς στην Ισπανία και ένα στο Βελιγράδι, όσο και επειδή βρίσκονται ήδη μία νίκη πάνω από Χίμκι, Παναθηναϊκό και Ζάλγκιρις, με τους Λιθουανούς να τους έχουν στη Μαδρίτη. Επιπλέον έχει τις ισοβαθμίες με Χίμκι και Παναθηναϊκό, ενώ έχει κερδίσει και μέσα στο Κάουνας με 21 πόντους διαφορά.

Παναθηναϊκός για 5η έως 6η θέση

Και πάμε στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μπορεί να έχουν μαθηματικές ελπίδες για το πλεονέκτημα της έδρας αλλά με βάση το πρόγραμμα των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω για να το «κλέψει» από τη Ρεάλ. Όπερ και σημαίνει ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στο δικό του πλασάρισμα και στον αντίπαλο που θα έχει στα playoffs. Μετά το «διπλό» στη Μάλαγα, το πιθανότερο σενάριο για τους «πράσινους» είναι μεταξύ 5ης και 6ης θέσης. Δύσκολα θα «πέσει» στην 7η θέση έχοντας και δύο ματς στο ΟΑΚΑ, ενώ είναι απίθανο -πλέον- να τερματίσει 8ος. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεται κατά κάποιον τρόπο και το ενδεχόμενο του «εμφύλιου» και η συνάντηση με τον Ολυμπιακό στα playoffs της φετινής EuroLeague.

Σημειωτέον «έχει» την ισοβαθμία με την Χίμκι, η οποία έχει και πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ΤΣΣΚΑ, Φενέρ εντός και Μπαρτσελόνα εκτός. Το ματς με την αποκλεισμένη και αδιάφορη Εφές στην Τουρκία δεν χρειάζεται καν να μπει στη συζήτηση από τη στιγμή που οι Ρώσοι «καίγονται» για νίκες.

Μπασκόνια με... φόρα

Η Ζάλγκιρις φαίνεται να... ξεφουσκώνει στα τελευταία ματς και να έχει ήδη δύο ήττες στη σειρά. Επιπλέον οι Λιθουανοί έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αφού τα τρία από τα τέσσερα ματς που απομένουν είναι απέναντι σε Ρεάλ (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός). Αν και εφόσον δεν την πάρει η... κάτω βόλτα θα τερματίσει στην 7η θέση. Εκτός και αν η Μπασκόνια που έρχεται με φόρα και με το... καλύτερο δυνατό πρόγραμμα καταφέρει να κάνει δύο νίκες περισσότερες και αφήσει τη Ζάλγκιρις στην 8η θέση. Ελπίδες πρόκρισης έχει και η Μακάμπι ωστόσο έχει να ταξιδέψει στη Βιτόρια ενώ έχει άλλα δύο πολύ δύσκολα ματς αυτήν την εβδομάδα με Φενέρ εκτός και Παναθηναϊκό εντός όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πάντα όσον αφορά το μέλλον της...

Αναμφίβολα το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής (21/3) το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και ενδεχομένως να μην χρειαστούν πολλοί... υπολογισμοί!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 9 ΟΜΑΔΩΝ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (21-5)

21/3: Ολυμπιακος
23/3: Χίμκι *
30/3: Ζάλγκιρις *
5/4: Ερυθρός Αστέρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (18-8)

21/3: ΤΣΣΚΑ Μόσχας *
23/3: Αναντολού Εφές
30/3: Μάλαγα *
6/4: Ζάλγκιρις Κάουνας

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (18-8)

20/3: Μακάμπι Τελ Αβίβ
22/3: Ερυθρός Αστέρας *
29/3: Χίμκι *
5/4: Μάλαγα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (16-10)

20/3: Βαλένθια *
22/3: Ζάλγκιρις Κάουνας
30/3: Ερυθρός Αστέρας*
6/4: Μπάμπεργκ

ΧΙΜΚΙ (15-11)

21/3: Αναντολού Εφές *
23/3: ΤΣΣΚΑ Μόσχας
29/3: Φενέρμπαχτσε
5/4: Μπαρτσελόνα *

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (15-11)

20/3: Ερυθρός Αστέρας
22/3: Μακάμπι Τελ Αβίβ *
30/3: Βαλένθια
5/4: Αρμάνι Μιλάνο *

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (15-11)

20/3: Αρμάνι Μιλάνο
22/3: Ρεάλ Μαδρίτης *
30/3: ΤΣΣΚΑ Μόσχας
6/4: Ολυμπιακός *

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (13-13)

21/3: Μπάμπεργκ
23/3: Μπαρτσελόνα *
29/3: Μακάμπι Τελ Αβίβ
5/4: Αναντολού Εφές

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (13-13)

20/3: Φενέρμπαχτσε *
22/3: Παναθηναϊκός
29/3: Μπασκόνια *
6/4: Βαλένθια *

Με αστερίσκο (*) τα εκτός έδρας ματς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.