Ναβάρο: «Δεν θυμάμαι να έχω κερδίσει ποτέ 30 πόντους εκτός έδρας!»

Ναβάρο: «Δεν θυμάμαι να έχω κερδίσει ποτέ 30 πόντους εκτός έδρας!»
Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έζησε την πιο ξεκούραστη νίκη του στο ΣΕΦ και τονίζει στην EuroLeague Greece πως οι «μάχες» με τον Βασίλη Σπανούλη είναι πάντα απολαυστικές.

Η Μπαρτσελόνα... έψαχνε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο κι ανάγκασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο ν' αναρωτηθεί αν έχει ζήσει πιο ξεκούραστο παιχνίδι σε ελληνικό γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» από τη μία παλεύουν για το καλύτερο πλασάρισμα στα playoffs, από την άλλη επέτρεψαν στην αδιάφορη βαθμολογικά «Μπάρτσα» να αποδείξει ξανά πως βρίσκεται σε «τρελή» φόρμα αυτή την περίοδο.

Ο εμβληματικός αρχηγός των «Μπλαουγκράνα» που πριν από μερικές μέρες σήκωσε για 7η φορά στην καριέρα του το Copa del Rey παραδέχτηκε στην EuroLeague Greece πως η αλλαγή προπονητή έφερε... άλλο αέρα στην ομάδα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν περίμενε πως θα επιστρέψουν στη Βαρκελώνη με το +27 στις αποσκευές τους.

Οι Καταλανοί πέρασαν από το ΣΕΦ έπειτα από τέσσερα χρόνια (σ.σ. 81-72 η τελευταία νίκη της Μπαρτσελόνα στο φαληρικό στάδιο στις 16 Ιανουαρίου του 2014), έκαναν το 2/2 απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στην φετινή διοργάνωση και λίγα λεπτά μετά τα... εύσημα στα αποδυτήρια ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αποτύπωσε τις σκέψεις του στην EuroLeague Greece.

Tι έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα στην Μπαρτσελόνα; Έχετε παίξει τρία τέλεια παιχνίδια απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα κόντρα στον Ολυμπιακό.

«H αλήθεια είναι πως μετά την κατάκτηση του Copa del Rey πιστεύω ότι βρήκαμε πολλή αυτοπεποίθηση. Επίσης, ο ερχομός του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της ομάδας μας έφερε νέα αύρα».

Περιμένατε ότι θα καταφέρετε να κερδίσετε σχεδόν με 30 πόντους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας;

«Όχι! Ποτέ δεν το περίμενα αυτό. O Ολυμπιακός ξέρει πως έχει “κλειδώσει” την πρόκρισή του. Εμείς από την άλλη ξέρουμε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούμε στα φετινά playoffs. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλεύουμε τα παιχνίδια και πάντα είναι καλό να κερδίζεις ένα ματς με τόσο μεγάλη διαφορά».

Θυμάσαι να έχεις κερδίσει τόσο εύκολα στο ΣΕΦ ή σε κάποια αντίστοιχη δύσκολη έδρα;

«Όχι, δεν θυμάμαι να έχω κερδίσει τέτοιο παιχνίδι τόσο εύκολα με 30 πόντους. Γενικότερα εκτός έδρας στην Euroleague αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα, όπου τα παιχνίδια πάντα είναι δύσκολα».

Μέσα από τον τρόπο που ήρθε η νίκη θυμήθηκες τον... παλιό καλό εαυτό σου;

«Ναι, κυριαρχήσαμε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι κάποιο παιχνίδι με τόσο καθαρή νίκη».

Οι «μάχες» σου με τον Βασίλη Σπανούλη πάντα κλέβουν την παράσταση. Πως τον είδες σήμερα;

«Ο Βασίλης Σπανούλης είναι σε περίοδο μεγάλης φόρμας. Είναι πάντα απόλαυση να παίζουμε αντίπαλοι. Έχουμε παίξει πάρα πολλές φορές και αυτή την φορά... νίκησα εγώ».

Πόσο μακριά περιμένεις να δεις τον Ολυμπιακό φέτος;

«Ο Ολυμπιακός πάντα είναι στην κορυφή, θα βρίσκονται στα playoffs, ωστόσο η εικόνα που έδειξαν απέναντί μας σίγουρα δεν πιστεύω πως είναι αντιπροσωπευτική».