Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει

Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει

Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την εξαφάνιση του Ολυμπιακού από το παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο, την αντίδραση μεγάλης μερίδας των οπαδών και παραμένει σίγουρος για 2η ή 3η θέση.

Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις το ματς με την Μπαρτσελόνα. Ποιο ματς δηλαδή; Στο δεύτερο ημίχρονο μία ομάδα υπήρχε στο παρκέ, η άλλη ήταν λες και είχε δημιουργήσει ο Κόπερφιλντ μία ψευδαίσθηση. Πώς είχε εξαφανίσει κάποτε το «Άγαλμα της Ελευθερίας», έτσι εξαφάνισε κάποιος τον Ολυμπιακό από το παρκέ.

Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης μπασκετικής κριτικής. Άθλια άμυνα, άθλιες επιλογές στην επίθεση, άθλια ποσοστά.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα. Νίκησαν την Μπάμπεργκ παίζοντας κακό μπάσκετ και χθες ηττήθηκαν.

Μου δίνουν την εντύπωση πως στον Ολυμπιακό κυριαρχεί μία βιασύνη εδώ και καιρό.

Να βιαστούν να πάρουν πλεονέκτημα έδρας. Να βιαστούν να βγουν δεύτεροι ώστε να κοιτάξουν ακόμη και την κορυφή της βαθμολογίας.

Όπως ακριβώς βιασύνη κυριάρχησε και χθες στο παρκέ του ΣΕΦ και όπως σωστά λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Και σκόνταψε…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ομάδα με 50 ριμπάουντ δε χάνει ποτέ. Το σχήμα με τους τρεις κοντούς λειτουργεί μπροστά (ορισμένες φορές), αλλά πίσω δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο ριμπάουντ (πάντα). Έτσι την… πάτησαν κι οι Πειραιώτες.

Σίγουρα επίσης έλειψε η ενέργεια του Παπανικολάου στην άμυνα. Ο διεθνής φόργουορντ πολλές φορές από τη θέλησή του, χάνεται στην άμυνα. Τρέχει πανικόβλητος να καλύψει και βγάζει μία ενέργεια που δίνει ώθηση και στην επίθεση. Αυτό δεν το είδαμε.

Μάλλον το είδαμε από τον αντίπαλο. Ο Πέσιτς μυρίστηκε γρήγορα τις αργές επιστροφές της άμυνας των γηπεδούχων και ο ένας αιφνιδιασμός διαδεχόταν τον άλλον. Αυτό με τις αργές επιστροφές τείνει να γίνει συχνό φαινόμενο και χρειάζεται άμεση βελτίωση.

Στην επίθεση το ανέφερα και νωρίτερα. Μπέρδεψαν το «βιαστικά» με το «γρήγορα». Τίποτα περισσότερο.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Σπάνια θα αναφερθώ στον οργανωμένο πυρήνα του Ολυμπιακού, αλλά χθες έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα. Την ώρα που στο 33’’ οι οπαδοί της νίκης αποχωρούσαν, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έμειναν στην εξέδρα και ξελαρυγγιάστηκαν για να κάνουν σαφές πως στηρίζουν τον κόουτς («Σφαιρόπουλε γερά, είμαστε κοντά») και την ομάδα όλη.

Παρέσυραν μάλιστα και τους υπόλοιπους που είχαν μείνει στο ΣΕΦ.

Να ξέρετε πώς μέσα στη στεναχώρια των παικτών μετά στα αποδυτήρια συζητήθηκε ως κάτι που τους δημιούργησε ανακούφιση.

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν συμπεριφερθεί λανθασμένα, ανοήτα οι οργανωμένοι οπαδοί, αλλά θα ήταν αδικία να μην αναφερθώ στη χθεσινή τους αντίδραση από το 34’ κι έπειτα με το ματς να είναι στους 30 πόντους.

Δε γίνεται να τους κράζουμε μόνο.

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Θεωρώ αδύνατο ο Ολυμπιακός να μην τερματίσει στην 2η ή την 3η θέση. Πρέπει να αυτοκτονήσει και κάτι τέτοιο δε θα συμβεί.

Οφείλουν να συγκεντρωθούν και να πάρουν το ματς με την Εφές την ερχόμενη Παρασκευή. Στη Μόσχα το θεωρώ προσωπικά χαμένο ακόμη και αν συγκεντρωθούν.

Οι Πειραιώτες τόσους μήνες «έσπερναν» για να έχουν τώρα την πολυτέλεια να… θερίσουν ακόμη και μετά από άσχημες βραδιές σαν κι αυτή με την Μπαρτσελόνα.

ΥΓ: Ο Τόμιτς ποστάρει περίπου 3’’ τον Μάντζαρη στην πρώτη περίοδο με την ομάδα να έχει 2 ομαδικά φάουλ. Ο Έλληνας γκαρντ αντί να κάνει απλά ένα τρίτο ομαδικό φάουλ (2ο δικό του), είδε τον Κροάτη να τον περνάει από πάνω για ένα καλάθι και φάουλ (έτσι κι αλλιώς χρεώθηκε το 2ο δικό του).

Αναφέρω το λάθος όχι για να τονίσω την αναμφισβήτητη κακή εικόνα του Μάντζαρη, αλλά για την έλλειψη συγκέντρωσης.

Και για να το κλείσω με τον Μάντζαρη… είναι κακός. Το ξέρει ο ίδιος και μη νομίζετε πως του περνά αδιάφορο. Το αντίθετο θα έλεγα, τον αγχώνει ωστόσο αυτό είναι μέρος του πρωταθλητισμού και του παχυλού συμβολαίου του που πρέπει να διαχειριστεί. Για μένα ο Μάντζαρης χρειάζεται δύο καλά συνεχόμενα ματς και θα αλλάξει 100% προς το καλύτερο. Δύο σερί καλά παιχνίδια χρειάζεται.

ΥΓ 2: Δεύτερη περίοδος. Η άμυνα δέχτηκε 23 πόντους. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα έκανε μόλις ένα φάουλ. Τους κοίταζαν.

ΥΓ 3: Ο Τιλί για ένα τρίλεπτο έκανε το τρένο. Έτρεχε απλά πάνω κάτω με την μπάλα να μην περνά ποτέ από τα χέρια του.

ΥΓ 4: Κάποιοι δε βάζουν μυαλό. Με 5 αγωνιστικές να μένουν δε χάνεις επίτηδες για να διαλέξεις αντίπαλο. Ό,τι πιο ανόητο διαβάζω. Αυτό θα γίνει, αν γίνει, την τελευταία αγωνιστική. Ούτε καν την προτελευταία.

ΥΓ 5: Πέρυσι 26η αγωνιστική με ανάλογη βαθμολογία ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Γαλατάσαραϊ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.