Μακάμπι – Χίμκι: O θάνατος σου η ζωή μου!

Αντωνία Σπανού
Μακάμπι – Χίμκι: O θάνατος σου η ζωή μου!
Η 26η αγωνιστικής της Euroleague έχει ντέρμπι 8άδας μεταξύ Μακάμπι - Χίμκι και το παιχνίδι έχει άγρια ομορφιά, αφού η «μάχη» για το καλύτερο πλασάρισμα είναι πιο φουντωμένη από ποτέ.

Η Euroleague όχι απλά έχει μπει στην τελική ευθεία, αλλά τα παιχνίδια σε όλα τα ευρωπαϊκά παρκέ είναι πιο κρίσιμα από ποτέ.

Άλλωστε από την περσινή σεζόν έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι η νέα μορφή της διοργάνωσης δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης σε κανέναν και τα πάντα θα κρίνονται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, του τελευταίου αγώνα, της τελευταίας αγωνιστικής.

Ενώ, σχεδόν, όλες οι θέσεις είναι ανοιχτές, ίσως να έχει κερδίσει με το σπαθί της την ηρεμία της η πρώτη ΤΣΣΚΑ, όλοι οι υπόλοιποι δίνουν ματς που σε κάθε αγωνιστική κρίνουν και από... κάτι.

Η πρώτη τριάδα θεωρητικά έχει «αγκαλιάσει» το πλεονέκτημα, αλλά από κάτω γίνεται... χαμός. Όλοι παλεύουν για το καλύτερο πλασάρισμα και κάθε ματς έχει ξεχωριστή αξία.

Το παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής που ξεχωρίζει και δίνεται πραγματική «μάχη» για μια θέση που οδηγεί στην ευκαιρία των playoffs , αλλά και την τελική κατάταξη στην βαθμολογία, είναι εκείνο μεταξύ της Μακάμπι με την Χίμκι.

Αυτή την στιγμή στην 6η θέση με ρεκόρ 14 – 11 βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ενώ με το ίδιο ρεκόρ από κάτω του είναι η Χίμκι.

Σε απόσταση αναπνοής και με μόλις μια νίκη λιγότερη στην 8η θέση είναι η Μακάμπι, ενώ στην 9η θέση και ακόμα «ζωντανή» είναι η Μπασκόνια με 12 νίκες και 13 ήττες.

Οι παραπάνω βαθμολογίες κάνουν ξεκάθαρο ότι περιθώρια δεν υπάρχουν και οι ομάδες οφείλουν να είναι πανέτοιμες για να στηρίξουν μέχρι τέλους την προσπάθεια που ξεκίνησαν τον Οκτώβρη.

Η 26η αγωνιστική επιφυλάσσει ένα... ντέρμπι ζωής – θανάτου στο οποίο η Μακάμπι υποδέχεται στο Ισραήλ την Χίμκι και η νίκη αυτή την στιγμή φαντάζει υπερπολύτιμη και για τους δύο. Είναι από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν και οι δυο τους το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Τα περιθώρια της ήττας έχουν στενέψει και η διεκδίκηση της θέσης πρόκρισης, αλλά και του καλύτερου πλασαρίσματος είναι η μόνη σκέψη παικτών και προπονητών.

ΜΑΚΑΜΠΙ: ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΝΕΙ... 8Η!

Η Μακάμπι, μετά την περσινή καταστροφική σεζόν όπου έμεινε εκτός playoffs στην Euroleague, φέτος επέστρεψε αποφασισμένη να κάνει το βήμα παραπάνω.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας παλεύει να παραμένει στις θέσεις που οδηγούν στα playoffs και σε αυτό το σημείο την έχει φέρει η αστάθεια που έχει επιδείξει.

Έχει κάνει πολύ μεγάλες νίκες, αλλά παράλληλα και ήττες που στοιχίζουν και δεν την άφησαν για ακόμα μια φορά να κοιτάξει λίγο πιο ψηλά. Πάντως τα πράγματα δεν αλλάζουν πλέον. Μπροστά υπάρχει μόνο η πρόκληση της πρόκρισης και οι Ισραηλινοί το γνωρίζουν καλά.

Για να γίνει αυτό, μπροστά στους Ισραηλινούς, υπάρχει ένα από τα κρίσιμα παιχνίδια μέχρι το επόμενο.

Η Χίμκι είναι, μόλις με μια νίκη παραπάνω, στην 7η θέση της κατάταξης και σε συνδυασμό και με την νίκη της Μακάμπι στον πρώτο γύρο ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα θα ήταν τεράστια ανάσα για την ομάδα του Σπάχια.

ΧΙΜΚΙ: «ΜΑΧΗ» ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκεται και η Χίμκι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει πάρει μεγάλα αποτελέσματα, αλλά της λείπει η σταθερότητα. Οι δύο τελευταίες ήττες των Ρώσων, κόντρα σε Μπασκόνια και Αρμάνι, στοίχισαν και τους φέρνουν σε πιο δύσκολη θέση, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

Μία νίκη κόντρα στην Μακάμπι τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Τα πάντα είναι ανοιχτά και για υψηλότερες θέσεις στην βαθμολογία, αλλά ακόμα και για την πρόκριση και αυτό το ξέρουν καλά και οι δύο μονομάχοι της αγωνιστικής.

Με... μπροστάρη τον Σβεντ που είναι πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 22 πόντους, οι Ρώσοι θα παλέψουν για την νίκη και ώστε να βάλουν τα θεμέλια για να χτίσουν τις καλύτερες βάσεις για το μέλλον. Πάντως τα πράγματα αγωνιστικά τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για την Χίμκι, αφού υπάρχουν αρκετά θέματα. Από την μια πλευρά ο Ρόμπινσον βρίσκεται εκτός αποστολής, επειδή στο προηγούμενο αγώνα δημιούργησε πρόβλημα, ενώ οι Ντιμίτρι Σοκόλοφ και Αντρέι Ζούμπκοφ, αλλά και ο Τάιλερ Χάνεϊκατ αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού και... πονοκεφαλιάζουν τον Μπαρτζώκα για το κρίσιμο ματς που έχει μπροστά του.

Μπορεί το σερί τους να χάλασαν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές, αλλά χρόνος για να αλλάξουν τα δεδομένα υπάρχει, ο συνδυασμός αποτελεσμάτων είναι ικανός να φέρει νέα δεδομένα στις τελευταίες 5 αγωνιστικές.