Παπαπέτρου: «Ο Σπανούλης έχει το ταλέντο να παίζει καλά και να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του»

Gazzetta team
Παπαπέτρου: «Ο Σπανούλης έχει το ταλέντο να παίζει καλά και να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα (15/03, 21:00), αλλά και για τη σημαντική συνεισφορά του Βασίλη Σπανούλη.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είπε αρχικά: «Θα ήταν ούτως ή άλλως επικίνδυνη, αλλά έτσι όπως είναι, παραμένει επικίνδυνη ειδικά και μετά το Copa Del Rey. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι».

Για το κίνητρο ενόψει του αγώνα σχολίασε: «Όταν χάνεις από μια ομάδα εκτός έδρας, θες να κερδίσεις στην έδρα σου. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε και θα πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Διπλοβάρδια για όλους. Δεν έχει κάτι σημαντικό, αλλά πρέπει να μείνει για λίγο εκτός να αναρρώσει (σ.σ. αναφερόμενος στον Παπανικολάου). Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι και πρέπει να δώσουμε το 100%».

Για τις αλλαγές στην Μπαρτσελόνα τόνισε: «Έχει αλλάξει η ψυχολογία. Παίζουν με διαφορετικό... αέρα. Έχουν πιο παθιασμένη άμυνα και πιο γρήγορο ρυθμό στην επίθεση. Πρέπει να σταματήσουμε το ρυθμό με σωστές επιλογές στην επίθεση και με σκληρότητα στην άμυνα».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το restart υποστήριξε: «Η νίκη με τον Παναθηναϊκό ήταν σημαντική για εμάς. Κάποιες φορές προτιμάς να μην παίξεις καλά και να κερδίζεις. Ήταν ψυχολογική τόνωση. Είμαστε αρκετά ανεβασμένοι, παίζουμε καλό μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τον Βασίλη Σπανούλη ανέφερε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικός. Όλα αυτά τα χρόνια έχει φανεί. Οι επιτυχίες του Βασίλη συνδέονται και με την ομάδα. Είναι σημαντικό να συνεχίσει έτσι. Ο Βασίλης έχει ένα μοναδικό ταλέντο: να παίζει καλά και να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του και να τους βοηθήσει να παίξουν καλό μπάσκετ».

Για την παρουσία του κόσμου δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον κόσμο. Είναι σημαντικό και χαιρόμαστε να παίζουμε σε ένα γεμάτο ΣΕΦ. Μακάρι να πουληθούν όλα τα εισιτήρια και να παίξουμε μπροστά σε ένα γεμάτο ΣΕΦ».