Η απόδοση των ομάδων της Euroleague εντός κι εκτός έδρας (pics)

Η απόδοση των ομάδων της Euroleague εντός κι εκτός έδρας (pics)
H Euroleague ανέλυσε τα στατιστικά των ομάδων εντός κι εκτός έδρας. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός λατρεύουν τα «σπίτια» τους. Η «πράσινη» επίθεση εκτός ΟΑΚΑ είναι η χειρότερη όλων. Σούπερ «ερυθρόλευκη» άμυνα στο ΣΕΦ.

Πέντε αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κανονικής διάρκεια στην Euroleague και οι διοργανωτές γνωστοποίησαν με τη βοήθεια πινάκων το αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνουν οι ομάδες σε άμυνα κι επίθεση τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΣ

Με μία λεπτομερή εξέταση των στατιστικών των 16 ομάδων στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, η Euroleague κατέληξε πως ο μέσος όρος σε κάθε κατοχή είναι 0.991 πόντοι (κάτι λιγότερο από ένας πόντος σε κάθε κατοχή).

Με γνώμονα τον συγκεκριμένο αριθμό η διοργανώτρια Αρχή εξηγεί στον παρακάτω πίνακα την απόδοση των ομάδων της σε άμυνα και επίθεση.

Μόλις 4 ομάδες έχουν καταφέρει να έχουν θετικό πρόσημο επίθεσης με άμυνα. Η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ κι η Μπασκόνια (οι ομάδες στο πάνω δεξιά τεταρτημόριο του πίνακα).

Ο Ολυμπιακός μακριά από το ΣΕΦ παίζει καταπληκτική άμυνα (καλύτερη από αυτόν μόνο η ΤΣΣΚΑ), αλλά υστερεί αρκετά (προτελευταία) επιθετικά.

Ο Παναθηναϊκός μακριά από την έδρα του είναι η χειρότερη ομάδα από τις 16 στην επίθεση ενώ στην άμυνα βρίσκεται ακριβώς στον μέσο όρο.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΣ

Η ρωσική ομάδα μαζί με τις δύο ελληνικές αισθάνονται υπέροχα όταν αγωνίζονται στο κοινό τους. ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός μετρούν μόλις μία ήττα στην έδρα τους από Φενέρ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, ενώ οι «πράσινοι» έχουν απογοητευτεί δύο φορές (ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός).

Το σημαντικότερο από όλα είναι πόσο καλύτερα αποδίδουν σε σχέση με τις εκτός έδρας εμφανίσεις τους.

Οι Πειραιώτες σκοράρουν περισσότερο στο ΣΕΦ κατά 0.14 πόντους ανά κατοχή. Ο Παναθηναϊκός αυξάνει την παραγωγικότητά του κατά 0/17 πόντους ανά κατοχή και ακολουθεί η ΤΣΣΚΑ με 0.12 ανά κατοχή.

Τεράστια μεταβολή παρουσιάζει κι ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος στην έδρα του παρουσιάζεται αγνώριστος προς το καλύτερο σε σχέση με τα ματς που δίνει εκτός Βελιγραδίου.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται ευδιάκριτα πως ΤΣΣΚΑ διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην έδρα της και ο Ολυμπιακός την καλύτερη άμυνα.