Μιλουτίνοφ: «Μακάρι να βιώσω εμπειρία σαν αυτή που έζησε ο Χάκετ»

Μιλουτίνοφ: «Μακάρι να βιώσω εμπειρία σαν αυτή που έζησε ο Χάκετ»

Μιλουτίνοφ: «Μακάρι να βιώσω εμπειρία σαν αυτή που έζησε ο Χάκετ»
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε στην Euroleague Greece για τη νίκη επί της Μπάμπεργκ και την εμπειρία που βίωσε ο Ντάνιελ Χάκετ.

Ο Ολυμπιακός στη νίκη επί της Μπάμπεργκ είχε τους σέντερ του σε καταπληκτική κατάσταση, ωστόσο ο Σέρβος ήταν κάτι περισσότερο από καλός. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος των «ερυθρόλευκων» για να κάμψουν την αντίσταση της γερμανικής ομάδας.

Ο 23άχρονος σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε στην Euroleague Greece μετά τη λήξη του παιχνιδιού αναδεικνύοντας τους λόγους για το θετικό αποτέλεσμα ενώ «ζήλεψε» την αποθέωση που γνώρισε ο Ντάνιελ Χάκετ από το κοινό της ομάδας.

Νίκολα νικήσατε την Μπάμπεργκ, ωστόσο σε ένα ακόμη μεταξύ σας ματς δυσκολευτήκατε. Τι είναι αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη ομάδα τόσο δυσκολοκατάβλητη;

Τρία χρόνια τώρα που την αντιμετωπίζουμε ανεξαρτήτως ρόστερ, κινήτρου ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα, παίζουν πάντα καλά με μας. Η Μπάμπεργκ είναι μία ομάδα που ποτέ δε θα τη δεις να τα παρατάει, ακόμη κι αν βρίσκεται πίσω με μεγάλη διαφορά. Αυτό νομίζω είναι και το πλεονέκτημά της. Δεν ήρθε για τουρισμό. Ήρθε για να νικήσει.

Που οφείλεται η νίκη σας;

Νομίζω η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αυτή που μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση και χάρη σε αυτή βρήκαμε και λύσεις στην επίθεση. Στην δεύτερη περίοδο χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας και δεν παίξαμε καλά στην άμυνα. Τους δώσαμε αρκετά εύκολα καλάθια και το εκμεταλλεύτηκαν.

Στη συνέχεια αντιδράσαμε καλύτερα, γίναμε πιο επιθετικοί και προφυλάξαμε καλύτερα τη ρακέτα μας.

Οι τρεις ψηλοί σκοράρατε από 16 πόντους ο καθένας. Ούτε συνεννοημένοι να ήσασταν…

Η αλήθεια είναι πως παίξαμε όλοι καλά. Αυτό είναι το πλεονέκτημα της ομάδας μας. Ένα βράδυ θα παίξουν καλά οι ψηλοί, το άλλο τα γκαρντ. Επίσης υπήρξαν και πολλές συνεργασίες αφού πολλές φορές οι περιφερειακοί μας πρόσφεραν έτοιμα καλάθια. Ποτέ δεν είναι δουλειά ενός ή δύο ή τριών παικτών.

Είσαι αρκετά χρόνια πλέον στην ομάδα. Πάντα μετά από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό παρουσιάζεται σημάδια χαλάρωσης. Με την Μπάμπεργκ δε φάνηκε κάτι τέτοιο…

Υπήρχαν διαστήματα μέσα στον αγώνα που δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά. Υπάρχουν και παιχνίδια που μετρά μόνο η νίκη και όχι τόσο πολύ να παίξαμε καλά και στα 40 λεπτά.

Φαίνεται πως έχετε «αγκαλιάσει» το πλεονέκτημα της έδρας…

Είμαστε αρκετά καλά βαθμολογικά, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη νίκες για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Είναι πολύ σημαντικό να το καταφέρουμε. Πρέπει όμως να παραμείνουμε στη φιλοσοφία μας και να μη χαλαρώσουμε.

Ο Ντάνιελ Χάκετ γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Πως σου φάνηκε;

Το περίμενα πως θα αντιδράσουν έτσι γιατί όλοι ξέρουμε πόσο τον αγαπούν και τον εκτιμούν για όσα έκανε παίζοντας για μας. Δεν περίμενα τόσο πολύ βέβαια, αλλά ήταν πραγματικά υπέροχο.

Ζήλεψα μα την καλή έννοια και μακάρι να βιώσω κάτι ανάλογο αν το φέρει έτσι η καριέρα μου. Σίγουρα ήταν μία πολύ δυνατή εμπειρία για τον Ντάνιελ και χαίρομαι για αυτό που έζησε.