Μπερτομέου: «Έχουμε 14 προτάσεις για την FIBA»

Gazzetta team
Μπερτομέου: «Έχουμε 14 προτάσεις για την FIBA»
Ο Τζόρντι Μπερτομέου αποκάλυψε πως θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, για να συζητήσουν για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, βρέθηκε σε συνέδριο στην Ισπανία με θέμα «Ισπανικό μπάσκετ: το μέλλον των διοργανώσεων» και στο πλαίσιο της συζήτησης, στάθηκε και στην κόντρα με την FIBA.

Ο Μπερτομέου τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία διαμάχη με την FIBA. Το πρόβλημα είναι το καλεντάρι της, το οποίο είναι ασυμβίβαστο με την πραγματικότητα στον κόσμο του μπάσκετ. Είναι απαίσιο που οι εθνικές ομάδες αγωνίζονται χωρίς τους καλύτερους παίκτες τους και θα κάνουμε 14 επιπλέον προτάσεις αν είναι απαραίτητο για να διορθωθεί το πρόβλημα».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Μιλάω συχνά με τον Μπάουμαν (σ.σ. γενικός γραμματέας της FIBA), θα τον δω αυτή την εβδομάδα. Έχουμε καλή σχέση τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά σκεφτόμαστε διαφορετικά σε πολλά πράγματα».

Επίσης, επιβεβαίωσε το γεγονός πως οι ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα αυξηθούν σε 18 από την επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά, λέγοντας πως θα συμμετέχει μια ομάδα από την Γαλλία και μία από την Γερμανία.