Σφαιρόπουλος: «Περιμέναμε καιρό την στιγμή που θα ήμασταν όλοι μαζί» (vid)

Σφαιρόπουλος: «Περιμέναμε καιρό την στιγμή που θα ήμασταν όλοι μαζί» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως για πρώτη φορά φέτος είχε όλους τους παίκτες μαζί, σχολίασε την διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έβγαλε το... καπέλο στον Παπαπέτρου και αναφέρθηκε στην σημασία της «επιστροφής» του Ρόμπερτς και στις «νέες» προσθήκες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω πως ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ματς μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Αρχίσαμε το ματς αποδιοργανώνοντας τους αντιπάλους μας, είχαμε καλή άμυνα και κάναμε ένα καλό δεύτερο δεκάλεπτο. Είχαμε διψήφια διαφορά σε κάποια μέρη του παιχνιδιού. Μπήκαμε στην 3η περίοδο με την ίδια συγκέντρωση και πιστοί στο πλάνο μας. Περιμέναμε πως ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει και το έκανε στην 4η περίοδο. Εμείς κάναμε κακές επιλογές και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε. Οι αντίπαλοι σκόραραν όπως ήθελαν, με fast break transition και τρίποντο. Στην παράταση ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα, αλλά δεν εγκαταλείψαμε και ήμασταν καλύτεροι επιθετικά. Αξίζαμε να νικήσουμε γιατί παίξαμε καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε, γιατί έχουμε 6 παιχνίδια μπροστά μας και τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Για την διαιτησία σχολίασε: «Η διαιτησία ήταν αντάξια της Euroleague και του ευρωπαϊκού επιπέδου και των δύο ομάδων. Ό,τι έβλεπαν, σφύριζαν».

Για τους Τιλί-Μπράουν: «Είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες που έχουμε όλη την ομάδα μαζί. Μας λείπει ο Αγραβάνης, αλλά είχαμε παίκτη στη θέση του. Πάντα είχαμε απουσίες σε όλο το διάστημα. Πρώτη φορά είχα να αποφασίσω ποιοι θα είναι 12άδα και ποιοι όχι. Είναι διαφορετικό να δουλεύεις όταν έχεις όλη την ομάδα μαζί. Σίγουρα ο Τιλί είναι ένας παίκτης που μας έλειψε πολύ. Στην άμυνα γέμισε την ρακέτα κι ακόμα είναι κι εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Ο Μπράουν ακόμα καλά καλά δεν ξέρει που βρίσκεται αλλά βοήθησε πολύ. Όπως και ο Ρόμπερτς που είναι παίκτης-κλειδί κι έχει ποιότητα. Η παρουσία του ήταν πολύ θετική. Μαζί με τον υπόλοιπο κορμό, δημιουργούν ισχυρό σύνολο και ήταν μια στιγμή που την περιμέναμε καιρό».

Για τον βαθμό συγκέντρωσης του Ρόμπερτς: «Δεν ήταν θέμα συγκέντρωσης, αλλά να είναι επιθετικός σε άμυνα κι επίθεση. Να μην είναι διστακτικός».

Για τις... ανάσες που πήραν οι παίκτες με τον ερχομό άλλων: «Η ομάδα σχεδιάστηκε το καλοκαίρι έτσι όπως είναι τώρα. Ποτέ δεν είχε παίξει έτσι όπως σήμερα. Όλοι οι παίκτες έδωσαν κάτι. Κάναμε και λάθη, χρίζουμε βελτίωσης, αλλά η απόδοσή μας ήταν καλύτερη από άλλα ματς. Τον Ρόμπερτς τον υπολογίζω από την αρχή της χρονιάς και περιμένω βελτίωση και από Τιλί-Μπράουν».

Για τον Παπαπέτρου: «Ο Ιωάννης είναι ένας παίκτης που έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη όλων στην ομάδα. Είναι νέος αλλά παίζει πολλά χ΄ρονια στην Ευρώπη. Έχει τον χαρακτήρα και την ποιότητα να προχωρήσει, γιατί είναι και σεμνός, δεν παίρνουν τα μυαλά του αέρα και δουλεύει πολύ».

Τέλος, κατέληξε: «Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Τα καλάθια που δεχθήκαμε ήταν του Καλάθη στο ποστ ή στο ανοιχτό γήπεδο και από συνεργασία Καλάθη-Γκιστ. Ήταν σημαντικό όμως που σταματήσαμε τους Ρίβερς-Τζέιμς, αλλά και τους Παππά-Λεκαβίτσιους. Στην περιφέρεια ήμασταν πολύ καλοί».