Μικρός «άθλος» του Ολυμπιακού το πλεονέκτημα της έδρας

Μικρός «άθλος» του Ολυμπιακού το πλεονέκτημα της έδρας

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μικρός «άθλος» του Ολυμπιακού το πλεονέκτημα της έδρας
Ο Ολυμπιακός εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague κρατά το πλεονέκτημα έδρας στα δικά του χέρια.

Η κανονική περίοδος στην Euroleague φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της και κάθε αγωνιστική από δω και μπρος μετρά ως προς το στόχο. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 16-7 και το σημαντικότερο είναι πως συνεχίζει να νικά εντός έδρας και να πανηγυρίζει σε ματς που η απόδοσή του δεν είναι όσο καλή θα έπρεπε.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια στο ΣΕΦ δε θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα ως προς το πλεονέκτημα της έδρα ενώ δεν αποκλείεται να τερματίσει 2ος ή 3ος αν βρει και μία εκτός έδρας νίκη.

Αυτό ουσιαστικά μπορεί να αναχθεί στο επίπεδο του άθλου αν κρίνουμε τρεις βασικές παραμέτρους: την δυσκολία και την ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης, την απειροελάχιστη βοήθεια από τους περισσότερους Αμερικανού του και από τους πολλούς τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει.

Η κορυφή είναι καπαρωμένη από την ΤΣΣΚΑ, αλλά οι υπόλοιπες θέσεις διεκδικούνται από έξι ομάδες αφού εκτός από τους Πειραιώτες αφού το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs διεκδικούν Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκός. Ρεάλ, Χίμκι και Ζαλγκίρις.

Ο Ολυμπιακός έχει το μεγαλύτερο προβάδισμα από όλους διότι και απέχει τουλάχιστον δύο νίκες (εκτός από τη Φενέρ) και γιατί έχει όλες τις ισοβαθμίες υπέρ του απέναντι σε Τούρκους κι Ισπανούς.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο ΣΕΦ έχει να αντιμετωπίσει θεωρητικά βατούς αντιπάλους αφού θα παίξει με Μπάμπεργκ, Μπαρτσελόνα, Εφές και Ζαλγκίρις. Μόνο οι Λιθουανοί θα έχουν βαθμολογικό στόχο.

Εκτός έδρας έχει να επισκεφτεί την έδρα του Παναθηναϊκού, της ΤΣΣΚΑ και της Ουνικάχα με το «Martin Carpena» να μοιάζει το πιο ευάλωτο.

Το πλεονέκτημα της έδρας βρίσκεται στα χέρια του Ολυμπιακού. Η εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης και η άφιξη του Μπόμπι Μπράουν προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία για την τελική κατάταξη της regular season.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Παναθηναϊκός εκτός, Μπάμπεργκ εντός, Μπαρτσελόνα εντός, ΤΣΣΚΑ εκτός, Αναντολού Εφές εντός, Ουνικάχα εκτός, Ζαλγκίρις εντός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.