Παπανικολάου: «Δεν μπορεί να πει κουβέντα κανείς για τον Σπανούλη»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια και εκθείασε τον Βασίλη Σπανούλη.

Παπανικολάου: «Δεν μπορεί να πει κουβέντα κανείς για τον Σπανούλη»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου

«Για εμάς ήταν μια δύσκολη εβδομάδα. Θέλαμε να δείξουμε αντίδραση. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και είχαμε ένα Βασίλη βγαλμένο από τα παιχνίδια στο Μαρούσι. Είχε τρομερή ενέργεια και απέδειξε γιατί κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα γι αυτόν και βλέπουμε όλη αυτή τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις».

Για το πόσο επηρέασε η ήττα από την ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι τέτοιες στιγμές μένουν. Όταν κρίνεται ένας τίτλος και έχεις κάνει κακή εμφάνιση και έχεις χάσει τον τίτλο θες να αντιδράσεις. Αυτά ίσως να επηρέασαν την ομάδα σε κάποια κομμάτια. Είναι πράγματα που θέλουν το χρόνο τους για να ξεπεραστούν. Μια ήττα θα μπορούσε να στοιχίσει πολλά για τη συνέχεια».

Για το παιχνίδι με τη Βαλένθια: «Νομίζω είναι λάθος να επιτρέπουμε σε κάποια ομάδα όταν παίζεις στην έδρα σου, να δίνεις το δικαίωμα σε κάθε αντίπαλο και να σκοράρει σε ένα δεκάλεπτο 28 πόντους και 10 πόντους στον αιφνιδιασμό. Είναι ανεπίτρεπτο. Είναι θέμα συγκέντρωσης και αυτό μπορεί να σου στοιχίσει σε παιχνίδια που κρίνουν τίτλο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις καταστάσεις αυτές. Στο τέλος μιλάει η εμπειρία και η ποιότητα. Έχουμε παιδιά να πάρουν μεγάλα σουτ και να βγάλουν play».

Για τον Μπόμπι Μπράουν: «Όλη η Ευρώπη κάνει προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός. Αυτό δείχνει τη θέληση των ομάδων να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Ο Μπράουν θα μας βοηθήσει στο σκοράρισμα και στο ένας εναντίον ενός που δεν το έχουμε πολύ φέτος. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε αυτόν και αυτός να βοηθήσει εμάς στην τελική ευθεία. Σε αυτή την ηλικία θέλει να πετύχει. Δεν τον νοιάζει να είναι πρωταγωνιστής, αλλά να πετύχει μέσα από την ομάδα. Το θετικό σε αυτό είναι όταν έχεις έναν παίκτη μιας ηλικίας και μιας εμπειρίας, αυτό που έχει στο μυαλό του και αυτός είναι να πετύχει και να βοηθήσει στην προσαρμογή και όλη την ομάδα».

Για το μαρκάρισμα σε σημαντικούς παίκτες του αντιπάλου: «Θεωρώ πως στερεί ενέργεια στην επίθεση. Δεν μπορούν και οι 5 να έχουν την ίδια ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις σε αυτό το επίπεδο. Εγώ θέλω να κάνω αυτό που μου ζητάνε. Δεν τα καταφέρεις πάντα. Προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό. Άλλες φορές τα καταφέρεις, άλλες όχι. Το χειρότερο συναίσθημα είναι όταν λες ότι σε αυτή τη φάση μπορούσα να κάνω αυτό και σε αυτή τη φάση το άλλο».