Μπράουν: Μία μόνιμη επιθετική απειλή

Μπράουν: Μία μόνιμη επιθετική απειλή

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπράουν: Μία μόνιμη επιθετική απειλή
Το gazzetta.gr αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού του Μπόμπι Μπράουν. Τι θα προσφέρει στον Ολυμπιακό και ποια είναι τα μειονεκτήματά του.

Ο Μπόμπι Μπράουν ήρθε στον Ολυμπιακό για να βελτιώσει δύο πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ο Αμερικανός καλείται να γίνει μία μόνιμη επιθετική απειλή και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Η αντίπαλη άμυνα πλέον θα έχει ένα ακόμη… βάσανο στην άμυνα αφού ο Μπράουν δε διστάζει στην επίθεση κάτι που θα κρατά σε εγρήγορση όλη την άμυνα και φυσικά θα δώσει χώρο δράσης στον Βασίλη Σπανούλη.

Για τους ίδιους λόγους ήρθε το καλοκαίρι ο Μπράιαν Ρόμπερτς, ωστόσο ο 32άχρονος Αμερικανός δεν έχει καταφέρει πλην ελαχίστων περιπτώσεων να ανταποκριθεί.

Το gazzetta.gr επιχειρεί μία αγωνιστική ανάλυση του Μπράουν με βάση κυρίως τα όσα έκανε στην Μπεσίκτας την τελευταία ευρωπαϊκή του ομάδα. Η διετία (σχεδόν) που πέρασε στους Ρόκετς δεν συμπεριλαμβάνεται λόγω της διαφορετικότητας του τρόπου παιχνιδιού ειδικά όταν βρισκόταν στο παρκέ ο Μπράουν.

Ο 33άχρονος γκαρντ είναι πολύ καλός τόσο σε καταστάσεις pick n roll όσο και σε φάσεις «ένας εναντίον ενός». Ειδικά το δεύτερο κομμάτι απασχολεί έντονα τους Πειραιώτες αφού με εξαίρεση τον Σπανούλη κανείς άλλος δε μπορεί να περάσει τον αντίπαλο του χωρίς βοήθεια σκριν.

Πρόκειται για παίκτη ο οποίος μπορεί να σουτάρει εξαιρετικά μετά από ντρίμπλα είτε επιλέγοντας τον αριστερό διάδρομο είτε τον δεξιό ενώ διαθέτει επίσης και καλό drive φτάνοντας μέχρι τη μέση της ρακέτας και εκτελώντας με floater (σουτ καμπύλη) ώστε να αποφύγει τον ψηλό αμυντικό.

Αρέσκεται να πηγαίνει αριστερά ενώ δεν είναι καλός στο στατικό σουτ. Δηλαδή δυσκολεύεται όταν η μπάλα γυρίζει στην επίθεση με πάσες και φτάσει σε αυτόν χωρίς να κάνει ντρίμπλα.

Ο Μπράουν επίσης με την εμπειρία του προσπαθεί να φθείρει με φάουλ τον προσωπικό του αντίπαλο. Ειδικά αν έχει παίκτη κολλημένο πάνω του χρησιμοποιεί το σώμα του με τέτοιο τρόπο ώστε στο πρώτο κιόλας βήμα να έρχεται σε επαφή με τον αντίπαλο αμυντικό.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία μπορεί να το κάνει και για τον εαυτό του ώστε να σταματήσει και να σουτάρει, αλλά το κάνει και για τους συμπαίκτες.

Ο Μπράουν είναι ένας παίκτης ο οποίος διαθέτει ταχύτητα κι εκρηκτικότητα στοιχεία που τον βοηθούν να τρέχει καλά το γήπεδο. Η εμπειρία του τον βοηθά να κρίνει πότε θα τελειώσει μόνος του έναν αιφνιδιασμό και πότε θα πασάρει σε συμπαίκτη του

Ο Μπόμπι Μπράουν σίγουρα δε συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλούς αμυντικούς, ωστόσο το πρόβλημα στην παρούσα φάση του Ολυμπιακού βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του παρκέ και όχι στο πίσω. Δεν του αρέσει η επαφή στην άμυνα και συνήθως δεν «σπάει» το σκριν επιλέγοντας είτε το under είτε να παίξει «σκιά» (να περάσει πίσω από τον παίκτη του).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.