Έτοιμος ο Σβεντ, θέλει και ο Ρόμπινσον

Γιάννης Ντεντόπουλος
Έτοιμος ο Σβεντ, θέλει και ο Ρόμπινσον
Ο άσος της Χίμκι πέρασε τα τεστ και θα προπονηθεί κανονικά ενόψει Παναθηναϊκού, ενώ και ο Ρόμπινσον ζήτησε από τον Μπαρτζώκα να τον υπολογίζει.

Ο Αλεξέι Σβεντ, το μεγάλο αστέρι της Χίμκι και πρώτος σκόρερ της Euroleague(22 πόντοι ανά παιχνίδι), πέρασε τα ειδικά τεστ στα οποία τον υπέβαλλε το πρωί ο Έλληνας γυμναστής, Γιώργος Βαβέτσης.Σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο, άναψε λοιπόν το «πράσινο φως» για να δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα το βράδυ, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Ο Σβεντ, ο οποίος εξαιτίας του τραυματισμού του, δεν έλαβε μέρος στο “All Star Game” της VTB, όλτς τις προηγούμενες μέρες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με θεραπεία και απλά συμμετείχε στα κομμάτια της προπόνησης που δεν είχαν επαφή, ώστε να αποφύγει επιδείνωση του προβλήματός οτυ.

Έτσι λοιπόν, όλα δείχνουν ότι αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα παραταχθεί κανονικά κόντρα στους «πράσινους».

Ωστόσο το πιο σημαντικό νέο για την ρωσική ομάδα, είναι ότι από την προηγούμενη Δευτέρα έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και ο Αμερικανός σέντερ Τόμας Ρόμπινσον. Ο Ρόμπινσον, που έσπασε το χέρι του το Νοέμβριο, έχει παίξει μόλις 9 παιχνίδια και μάλιστα τότε που τραυματίστηκε ήταν πρώτος ριμπάουντερ της διοργάνωσης Μ. όρος 7.8 ριμπάουντ), συμπλήρωσε τρεις μήνες εκτός δράσης και παρ' όλα αυτά δεν αντικαταστάθηκε.

Είναι προφανές ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος, αφού έχει μείνει πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση και γι αυτό κάνει έξτρα ατομικές προπονήσεις, ωστόσο εξέφρασε την επιθυμία στον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον συμπεριλάβει στη αποστολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, μήπως χρειαστεί να βοηθήσει.

Σε πρώτη φάση ο Έλληνας τεχνικός του απάντησε αρνητικά, ξεκαθαρίζοντας του ότι επ’ ουδενί δεν θέλει να ρισκάρει, γιατί ήδη η ομάδα έχει βγάλει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος χωρίς τον βασικό της σέντερ και ότι τον θέλει ετοιμοπόλεμο στα κρίσιμα κομμάτια της σεζόν. Πάντως ο Ρόμπινσον θα προπονηθεί κανονικά και το βράδυ στη και αύριο το πρωί, αλλά η πιθανότητα να είναι στην 12άδα είναι από μικρή ως μηδενική. Λογικά θα κάνει την επανεμφάνισή του στο επόμενο ματς με την Μπασκόνια στην Βιτόρια.

Απών α είναι ο Αντρέι Ζούμπκοφ, ο οποίος παραχωρήθηκε για να ενισχύσει την Εθνική στους αγώνες για το δεύτερο παράθυρο των Προκιματικών του Παγκοσμίου του 2019.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.