Ουoναμέικερ: Ο... MVP της Φενέρ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ουoναμέικερ: Ο... MVP της Φενέρ! (pics & vids)
O Ουοναμέικερς είναι υποψήφιος για MVP, έχει πάρει τον ρόλο του ηγέτη στην πρώτη του σεζόν στην Φενέρμπαχτσε και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό.

Ο Μπράντ Ουναμέικερ γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια στην Φιλαντέλφια, αλλά το μπασκετικό του μέλλον ήταν στην Ευρώπη.

Ακολούθησε την γνωστή, πετυχημένη συνταγή των Αμερικανών που όμως χάλασε εκεί που χαλούν οι περισσότερες... μπασκετικές μαγειρικές. Δεν επιλέχθηκε στο draft του 2011 και όλα όσα είχε στο μυαλό του αναγκάστηκε να τα αλλάξει.

Σε κανέναν δεν αρέσει, αλλά όλοι το κάνουν, έτσι και ο μικρόσωμος γκαρντ μπήκε στο αεροπλάνο και έκανε το πρώτο ταξίδι, περνώντας τον Ατλαντικό. Πρώτος προορισμός ήταν η Ιταλία, με λίγα πράγματα πριν επιστρέψει και πάλι στην Αμερική και την Αναπτυξιακή λίγκα.

To πείραμα τέλειωσε κάπου εκεί και ο Ουοναμέικερ πήρε την δύσκολη απόφαση να δουλέψει και να τραβήξει τον δρόμο της Ευρώπης. Πρώτος σταθμός ήταν η Λιμόζ με πολύ καλούς αριθμούς, πριν βρει καταφύγιο και πάλι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Πιστόγια.

Το 2014 τα πειράματα τέλειωσαν και ο Αμερικανός γκαρντ υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπάμπεργκ και αποφασίζει να συστηθεί στο ευρωπαϊκό κοινό για τα καλά.

Την πρώτη του χρονιά θα βγει MVP των τελικών της Γερμανίας και με την Μπάμπεργκ να βρίσκεται την επόμενη στην Euroleague ανανεώνει την συνεργασία του μαζί τους και γίνεται εκείνος που θα ηγηθεί της προσπάθειας.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ «ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ»

«Η καρδιά μου είναι εδώ στο Μπάμπεργκ. Αν φύγω από την ομάδα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμένα». Ο Ουοναμέικερ άρπαξε την ευκαιρία και προσπάθησε να αλλάξει και να βελτιωθεί ως παίκτης μέσα από τον ανταγωνισμό της Euroleague.

Στην πρώτη του σεζόν είχε σε 24 συμμετοχές 12.2 πόντους και 4 ασίστ δείχνοντας ικανός να ξεχωρίσει. Φυσικά και κατάφερε να τραβήξει πάνω του την προσοχή όλης της Ευρώπης και το να τον αποκτήσει κάποιος έγινε ακόμα δυσκολότερο.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Αμερικανός είδε τις μετοχές του να εκτοξεύονται και μαζί και το κασέ του. Ως γνήσιος... Αμερικανός επαγγελματίας δεν χαρίστηκε, ζήτησε μπόλικα δολάρια και εκείνη που τα έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν η Νταρουσάφακα, που είχε αποφασίσει να μοιράζει τα εκατομμύρια χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε και έπεισε τον γκαρντ της Μπαμπεργκ να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί της και να ξεκινήσει πάνω του ένα πλάνο που βασικό του στοιχείο είχε τους παίκτες με πολλά... εκατομμύρια.

Αυτό που έπρεπε να κάνει για τον εαυτό του και την ομάδα του πάντως ο Ουοναμέικερ το έκανε. Ο ίδιος ήταν ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του, μαζί έφτασαν στα playoffs, αλλά η δυναμική της Ρεάλ Μαδρίτης σταμάτησε τους Τούρκους.

Ο Ουναμέικερ πάντως είχε πετύχει για ακόμα μια σεζόν τον στόχο του. Έγινε ακόμα καλύτερος, έγινε απόλυτος ηγέτης και ανέβασε ακόμα περισσότερο τους προσωπικούς τους αριθμούς.

Σε 34 παιχνίδια που έπαιξε με την Νταρουσάφακα μέτρησε 16.7 πόντους και 4.6 ασίστ με 36.4% στα τρίποντα. Η... δουλειά είχε γίνει για τον Αμερικανό. Κατάφερε να ανεβάσει κι άλλο τις ήδη ανεβασμένες μετοχές του και το όνειρο του ΝΒΑ έγινε πιο πραγματικό από ποτέ.

ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΝΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΦΕΝΕΡ!

Το καλοκαίρι το όνομα του Ουοναμέικερ απασχόλησε αρκετά και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Με την Νταρουσάφακα να μην είναι ικανή να σταθεί εμπόδιο στον παίκτη, οι φήμες ότι ο Αμερικανός είχε συμφωνήσει με τους 76ers έδιναν και έπαιρναν.

Τελικά στις 7 Σεπτεμβρίου του 2017 η Φενέρμπαχτσε έκανε το κόλπο γκρόσο και υπέγραψε για έναν χρόνο τον ταλαντούχο παίκτη, έχοντας χάσει τον Μπογκντάνοβιτς.

Ο Αμερικανός που είχε μάθει να είναι ο απόλυτος ηγέτης σε ομάδες που όμως δεν πρωταγωνιστούσαν έπρεπε να μάθει να συνεργάζεται και με άλλους σταρ, αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Έχοντας ως δεδομένο ότι κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος ο Ουοναμέικερ έχει καταφέρει να προσαρμοστεί τέλεια στους πρωταθλητές Ευρώπης και να δει το όνομα του στους υποψήφιους MVP της regular season.

Η σεζόν του είναι ακόμα μια με ανοδική πορεία και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε στα... δικά μας χωράφια.

Την φετινή σεζόν με την Φενέρμπαχτσε να έχει κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πλέον να έχει βρει σταθερότητα και το επόμενο ματς είναι εκείνο κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Ο παίκτης της Φενέρ φέτος μετρά 12.8 πόντους με 36.7% στο τρίποντο και 4 ασίστ, ενώ στο PIR έχει μέσο όρο 14.7 βαθμούς.

Έχει αρκετές εμφανίσεις που ήταν εντυπωσιακός, αλλά οι δύο κολλητές για την 19η και 20η αγωνιστική κόντρα σε Εφές και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα ήταν οι καλύτερες του για φέτος.

Μ ε 18 και 24 πόντους αντίστοιχα και 31 και 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί άριστα και στο υψηλότερο επίπεδο.

Φυσικά με συμβόλαιο ενός έτους, όπως αυτό που υπέγραψε το καλοκαίρι τίποτα δεν είναι σίγουρο και οι πιθανότητες να δοκιμάσει στο άμεσο μέλλον την τύχη του στο ΝΒΑ είναι περισσότερες από ποτέ.

Πάντως μέχρι τότε έχει να μπει πολύ νερό στο αυλάκι και οι ομάδες που κυρίως πρωταγωνιστούν από εδώ και πέρα οφείλουν να φτάσουν στο υψηλότερο τους επίπεδο.

Μένει να δούμε πως ο εντυπωσιακός υποψήφιος MVP θα ανταποκριθεί στα playoffs και ίσως σε ένα Final 4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.