Ποιος πιστεύετε θα βγει MVP κανονικής περιόδου; (poll & vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ποιος πιστεύετε θα βγει MVP κανονικής περιόδου; (poll & vid)
Η Euroleague Greece ζητά τη δική σας ψήφο για τον MVP της αρεσκείας στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.

Η Euroleague πριν λίγες μέρες ενημέρωσε το κοινό για τους εννιά παίκτες τους οποίους επέλεξε ως υποψήφιους για το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη της κανονικής περιόδου.

Με αυτή την αφορμή η Euroleague Greece κάνει «προθέρμανση» ζητώντας της δικής ψήφο για τον MVP της regular season.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι το κορυφαίο point guard της διοργάνωσης και ουσιαστικά οδηγεί την ομάδα του στο πλεονέκτημα της έδρας. Ο Νικ Καλάθης σκοράρει 14.5 πόντους, είναι πρώτος στις ασίστ με 8.5 και πρώτος στα κλεψίματα με 1.7 ενώ έχει μέσο όρο 18.9 στο σύστημα αξιολόγησης.

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΣΙΤΣ

Ο Σλοβένος γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης σκοράρει 17.9 πόντους, δίνει 4.5 ασίστ κι έχει 1.2 κλεψίματα.

ΝΑΝΤΟ ΝΤΕΚΟΛΟ

Ο Γάλλος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ είναι και φέτος εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του. Ο ΝτεΚολό έχει 17 πόντους με 49.3% στα τρίποντα, παίρνει 2.5 ριμπάουντ και δίνει 4 τελικές πάσες σε κάθε αγώνα.

ΤΟΚΟ ΣΕΝΓΚΕΛΙΑ

Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ μετρά 14.5 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ λι έχει μέσο όρο 18.9 στο σύστημα αξιολόγησης.

ΑΛΕΞΕΪ ΣΒΕΝΤ

Ο Ρώσος γκαρντ είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στην πορεία της Χίμκι. Κάποιε φορές υπερβάλλει, αλλά το ταλέντο του επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Ο Σβεντ έχει 22 πόντους, 4.5 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ. Στα «κατά» του τα 3 λάθη ανά αγώνα.

ΓΙΑΝ ΒΕΣΕΛΙ

Ο Τσέχος σέντερ τη Φενέρμπαχτσε είναι εκ των κορυφαίων αμυντικών της διοργάνωσης. Ο Βέσελι έχει 13.8 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, ένα κόψιμο, ένα κλέψιμο ενώ είναι πρώτος στη λίστα στα δίποντα με 60.7%.

ΜΠΡΑΝΤ ΟΥΟΝΑΜΕΙΚΕΡ

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι πρώτος στα κλεψίματα με 35 συνολικά ενώ έχει 12.8 πόντους, 4 ασίστ και 1.6 κλεψίματα. Ο Μπραντ Ουοναμέικερ αναδείχτηκε MVP δύο σερί αγωνιστικές (19, 20).

ΠΑΟΥΛΙΟΥΣ ΓΙΑΝΚΟΥΝΑΣ

Η Ζαλγκίρις πραγματοποιεί την καλύτερη της σεζόν και μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει ο Λιθουανός φόργουορντ. Ο Παούλιους Γιανκούνας έχει 12.6 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και κερδίζει 3.7 φάουλ σε κάθε ματς.

ΣΕΡΧΙΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ

Ο Ισπανός επέστρεψε ορεξάτος από το ΝΒΑ και αμέσως κάνει τη διαφορά. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μετρά 14.3 πόντους και 4.9 ασίστ σε κάθε παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του έει ρεκόρ 13-2 όποτε σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων.